Még nem regisztráltam

Életke

Visszaküldött levélbomba, virágfüzér a tigris nyakába – Darwin-díjas halálesetek

Zádori Viktória
Zádori Viktória

A Darwin-díjat közel három évtizede ítélik oda a leghülyébb halálesetnek. Évente számtalan ilyen szürreális eset történik, melyek közül válogathatnak az ítészek. A hivatalos weboldal sztorijaiból szemezgettünk.

Te melyiket találod a legabszurdabbnak?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

8 szavazat.
Simple analog wall clock on white background.

Óraátállítás

Palesztin terroristák 1999-ben merényletet akartak elkövetni Izraelben. Éppen aznap volt az óraátállítás, amit saját óráikon be is állítottak, viszont a pokolgép időzítőjén erről megfeledkeztek, így sajnálatos módon úton a helyszínre az autójukkal együtt hamar a túlvilágra kerültek a robbantók.

Hand grenade inside envelope isolated on white background. 3d illustration

Vissza a feladónak

2002-ben egy iraki férfi levélbombát készített, viszont érvénytelen bélyeggel adta fel, így a csomagot visszaküldték a feladónak. Viszont ő már megfeledkezett a csomag tartalmáról, így balszerencséjére felbontotta, és ez okozta a vesztét.

Man's hands hold a chainsaw against a fallen tree as wood chips shoot in all directions.

Fogd meg a söröm!

Egy italozás során egy férfi és a barátai elkezdték azt bizonygatni, ki a tökösebb. A verseny első részében még csak fagyasztott fehérrépával csapkodták egymás fejét, azonban előkerült egy láncfűrész is. Egyikőjük „csak” saját lábfejét nyisszantotta le vele, ám egyikük nem hagyta magát, erre is rátett egy lapáttal és a saját fejét vágta le.

Aventura, Miami, Florida, Aventura Mall, Macy's Department store, Hotel Collection showroom, mattresses, bed frame, box spring for sale. (Photo by: Jeffrey Greenberg/Universal Images Group via Getty Images)

Matracakrobata

2016-ban egy virginiai nő egészen meghökkentő módját választotta annak, hogy új óriásmatracát hazaszállítsa az üzletből. A matracot a kocsi tetejére rakta és bármiféle rögzítés nélkül ráfeküdt arra, gondolván, ez elegendő lesúlyozás. A mutatvány az életébe került, lezuhant a mozgó járműről. Ráadásul az autót egy jogosítvány nélküli személy vezette.

Man Selects Drink At Vending Machine And Pays With Credit Card

Italautomata

Az 1994-es díjat egy amerikai férfi kapta meg, aki nem akart mást, csak egy pohár ingyen szódát egy automatából. Sajnos a gép nem volt jó kedvében, így a férfi erőszakhoz folyamodott, aminek ő lett az áldozata. Addig rángatta az automatát, amíg az rá nem borult, és agyon nem nyomta.

Kanchanaburi, Kanchanaburi, Thailand, South-East Asia, Asia

A vonat nem vár

Két jóbarát úgy döntött, hogy amíg a vonatra várnak, játékkal ütik el az időt. A vasúti sínre feküdtek, várva, hogy a szerelvény felettük elrobogjon. Szemtanúk szerint haláluk előtt még heccelték is egymást, hogy melyikük mer tovább a síneken maradni a szerelvény érkezése előtt. A jelek szerint mindketten túl sokáig mertek…

A family or herd of African Elephants march in a line toward a water hole t Amboseli National Park, Kenya.

Lájkért életet

Nem egyedi eset, hogy egy jó képért életüket is kockáztatják a fotósok. Az a fiatal férfi is így járt, aki 2017-ben két barátjával Zimbabwébe látogatott, ahol három elefántot pillantottak meg, és közelebb is merészkedtek hozzájuk, hogy készítsenek egy közös szelfit. Az elefántok nem díjazták az ötletet és rájuk támadtak. Két barátjának sikerült elmenekülnie, ám Moses sajnos nem volt ilyen szerencsés és halálra taposták az állatok.

Olkhon Island, Lake Baikal, Siberia, Russia

Jég veled

Egy michigani férfi 2003-ban jó ötletnek gondolta, hogy teherautójával átkel a Saginaw-öböl jegén. A nagy súly alatt a jég természetesen beszakadt, de nagy szerencsével ezt a jeges élmény túlélte. A férfit nem hagyta nyugodni a dolog és úgy döntött ő bizony még egyszer nekifut ennek a kihívásnak, ám ezúttal nem járt szerencsével és életét vesztette a jeges vízben.

Bengal tigress (Panthera tigris tigris) (female tiger) licking nose, Ranthambhore National Park, Rajasthan, India.

Újévi kaland

Egy indiai állatkertben egy ittas látogató és annak barátja úgy döntött, hogy közelebbről is szeretne megismerkedni egy bengáli tigrissel. A ragadozó nagymacska nem igazán díjazta a nyakába helyezett újévi köszöntésnek szánt virágfüzért, ezért az úriember nem élte túl a közeledést.

The Den Haag Centraal Station of the NS netherlands Railway is the largest terminal train station in the Netherlands.

Robbantott jegyautomata

2017-ben egy 31 éves férfi egy dortmundi bárból indult hazafelé, kicsit sem szomjasan. Egy hajtógázzal működtetett spray-s flakonból tákolt szerkezettel akarta feltörni az állomáson lévő jegyautomatát egy kis extra bevétel reményében. A gép eleje szépen el is tűnt, azonban a férfi a szétrepülő fémszilánkokkal nem számolt, ezek okozták vesztét.

220 felett…

Egy amerikai férfi a sebesség megszállottja volt, így gondolt egyet és beszerzett egy gyorsító rakétát, amit felszerelt kocsijára. Menet közben rájött, hogy a 480 km/h-s sebességen nem tud lassítani, így mint a mesében a prérifarkas, a férfi a Sziklás-hegységnek csapódott.