Még nem regisztráltam

Kult

A legfinomabb sajtok – melyik a kedvenced?

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Egy igazi sajtimádó úgy van a sajtokkal, mint Gombóc Artúr a csokoládéval: lehet lágy, félkemény, kemény, mindegy hogy milyen, csak sajt legyen.

Neked melyik a kedvenc sajtod?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

44 szavazat.
Blue cheese and rosemary sprigs on wooden cutting board

Gorgonzola

Olasz eredetű, belsőpenészes, kékes színű sajt. Sokan a szagát se bírják, mások pedig imádják.

Baked Camembert brie with fresh rosemary and cranberry sauce. Gourmet appetizer. Breakfast, Food recipe background. Close up

Camambert

Lágy sajt, melynek kifejezetten erős az illata. Nem csak szendvicsekben finom, de ez az egyik legnépszerűbb rántani való sajtfajta is.

cheese

Ementáli

Világhírű svájci kemény sajt. Íze karakteres, különleges aromájú, kicsit a dióra emlékeztet.

Fresh Organic White Brie Cheese on a background

Brie

Sokan összekeverik a camamberttel, mivel mindkettő lágy és kívül nemespenész borítja. A brie talán egy fokkal még lágyabb sajt. Onnan ismerhetjük fel, hogy általában tortaszelet formában kapható.

Edam cheese and cubes on a cutting board

Edámi

Világhírű holland félkemény sajtfajta. Kérgét piros paraffinnal kezelik, ezért piros labda formája van. Íze lágy, semleges, illata alig van.

Parmesan Cheese Portion with Crumbs on Cutting Board

Parmezán

Érett, karakteres ízű kemény sajt, ami kiválóan illik tésztaételekhez vagy salátákhoz. Lehet kapni előre reszelt változatban is, de akkor az igazi, ha magunk reszeljük otthon.

Cheese

Feta

Az eredeti fetát sós vízben érlelik és juhtejből vagy kecsketejből készítik. Nem összekeverendő a krémfehérsajttal. Használata leginkább a görög konyhára jellemző, de egyébként rengeteg ételhez passzol.

Italian mozzarella cheese snack with cherry tomatoes, basil and olives served on a wooden board with toast bread

Mozzarella

Az egyik leglágyabb sajtféle, íze önmagában kissé semleges. Az olasz konyha jellegzetes sajtja, pizzákra, zöldségekhez és salátákhoz is remek, de a szárnyas húsokra rásütve szintén nagyon finom.

Portion of Cheddar (detailed close-up shot) on vintage wooden background

Cheddar

Szilárd, tömör sajt, ami könnyen olvad hő hatására. Az egész világon nagyon népszerű. Nincs sajtburger vagy mozis nachos cheddar sajt nélkül!

Fenugreek gouda herb cheese

Gouda

Hollandiából, Gouda környékéről származik. Jól reszelhető, meleg és hideg ételekhez egyaránt passzol.