Még nem regisztráltam

Kult

A Disney-mesék gyönyörű betétdalai

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Nincs nagyobb nosztalgia, mint a 20. századi legjobb Disney-mesékben szóló dalok, legyen szó az Aladdinról, a Pocahontasról vagy éppen A kis hableányról.

Benned melyik kelt nosztalgiát?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

11 szavazat.

Circle Of Life (Oroszlánkirály)

Az egyik legszebb és leginkább traumatikus mese az Oroszlánkirály, az egyik ikonikus betétdalához tartozó mozdulat (Szimba felemelése) pedig nagyjából mindenki számára megvan.

A Whole New World (Aladdin)

Létezik bárki, aki nem akart gyerekként varázsszőnyegen repülni azután, hogy Aladdin elvitte Jázmin hercegnőt egy körre a világ felett?

Colors of the Wind (Pocahantosa)

Klasszikus a klasszikusokon belül is, így a listáról sem hiányozhat a Pocahontas egyik legismertebb slágere.

Beauty and The Beast (A szépség és a szörnyeteg)

A világ leghíresebb Stockholm-szindrómán alapuló meséje A szépség és szörnyeteg, aminek fülbemászó zenéjét a világ nagy része ismeri.

Part of Your World (A kis hableány)

A környezetszennyezésről, inflációról, háborúkról mit sem sejtő Ariel az emberek világába vágyik, a filmhez kapcsolódó betétdal pedig mindenkinek eszébe juttathatja, amikor gyerekként a takaróba csavarta magát, hogy kipróbálja, milyen érzés lehet sellőnek lenni.

Hakuna Matata (Oroszlánykirály)

Timon és Pumba barátsága valami olyasmit tanított meg nekünk az Oroszlánkirályban, amire azóta is sokan vágyunk a társas kapcsolatokat illetően.

Go The Distance (Herkules)

Valamiért a Herkules és a betétdalai kevesebb embernek a kedvencei, pedig több nagyívű szám is található az egészestés moziban.

The Bare Necessities (A dzsungel könyve)

A dzsungel könyvének betétdala olyan sláger, amit ha meghallunk, nem tudunk egy helyben maradni, azonnal riszálnunk kell.

Reflection (Mulan)

A szám címéhez hűen ebben a klipben Mulan a létező összes tükröződő felületben megnézi magát.

I See the Light (Aranyhaj és a nagy gubanc)

A szépség és a szörnyeteg zenéje mellett bekerült a listánkba egy másik szerelmes dal is, méghozzá az Aranyhaj és a nagy gubanc betétdala.

Let It Go (Jégvarázs)

Nincs olyan öt és tíz év közötti lány a világon, aki ne fújná kívülről (a saját nyelvén) a dalt, ami a karácsonykor kötelezően leadott Jégvarázs legismertebb száma.