Még nem regisztráltam

Kult

A legjobb karácsonyi klasszikus filmek

Bálint Boglárka
Bálint Boglárka

A karácsony nem karácsony az időszak klasszikus filmjei nélkül.

Szerinted melyik a legjobb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

 

 

10 szavazat.

Reszkessetek, betörők!

Minden idők legismertebb karácsonyi filmje.

A grincs

A zöld szörnyeteg, aki utálja a karácsonyt, meghívást kap a Who család legkisebb tagjától, aki megsajnálta, amiért egyedül tölti a szeretet ünnepét. A nem túl jól elsült látogatás után úgy dönt, ellopja a karácsonyt.

Bunyó karácsonyig

Moses (Bud Spencer) a vadnyugat egyik fejvadásza, aki Sam Stone-t üldözi a többezer dolláros váltságdíjért. Eközben bukkan fel testvére (Terence Hill), aki karácsonyra akarja hazavinni. Moses inkább szabadulna öccsétől, de az mindenhova követi, ezzel megnehezítve munkáját.

Mi a manó?

Buddy, az árva embergyerek a Mikulás manói között nevelkedik az Északi-sarkon. Miután felnőttkorában feltűnik neki, mennyivel másabb mint a többiek, elmondják neki az igazságot, Buddy pedig felkeredik hogy megkeresse az igazi szüleit, akik nem fogadják jól a felbukkanását.

Télapu (The Santa Clause)

Miután a Mikulás megsérül egy balesetben, az az esetért nagyban felelős Scott felveszi a kabátját, és ő veszi át a posztot.

Káosz karácsonyra

A főszereplő Charlotte minden álma egy tökéletes karácsony. Amivel viszont nem számolt, azok a családtagjai és a velük járó drámák.

Múlt karácsony

Kate, az egész évben nyitvatartó karácsonyi boltban dolgozó manó életébe betoppanó Tom mindent a feje tetejére állít.

Hull a pelyhes

Howard Langstonnak elfoglalt emberként kevés ideje jut családjára, ezért karácsonykor elhatározza, mindenképpen örömet szerez fiának. Torbo Man, minden gyerek álma viszont sehol nincs készleten, ezért versenyt fut az idővel is.

Csoda New Yorkban

A hatéves Susannek édesanyja elmondja, a Mikulás nem létezik. Viszont felbukkan egy ismeretlen, aki mindent a feje tetejére állít, és Susan segítségével mutatja meg az ünnep igazi értékét.

Szellemes karácsony

Bill Murray, egy televíziócsatorna elnöke szívből utálja a karácsonyt, mással se foglalkozik, csak a nézettségi adatokkal. A szellemek viszont elviszik egy olyan útra, amit nem felejt el.