Még nem regisztráltam

Kult

Az elmúlt tíz év Oscar-díjas filmjei

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Bár a legjobb filmnek járó Oscar-díjat sokszor nem a közönség körében legnépszerűbb filmek kapják, tagadhatatlan hogy mindegyik művészeti értékkel bír.

Melyik a kedvenced az elmúlt 10 év Oscar-díjas filmjei közül?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

18 szavazat.

Élősködők

2020 – Egy szegény dél-koreai család beszivárgását mutatja be egy gazdag család otthonába. Az események összecsapása káoszt okoz a két család életében.

Zöld könyv

2019 – Egy afroamerikai zongorista és sofőrje együtt utaznak a déli Amerikában a 60-as években, ahol szembesülnek a rasszizmussal és a társadalmi egyenlőtlenségekkel.

Nomádok földje

2021 – Egy nő, aki elveszítette munkáját és otthonát,  Amerika nyugati részén keresi az élet értelmét, és új életet kezd.

Spotlight

2016 – Az amerikai katolikus egyház által eltitkolt pedofil bűncselekmények nyomozásáról szóló film.

Birdman

2015 – Egy hollywoodi színész, aki korábban híressé vált Birdman szuperhős szerepében, egy színdarabot készül bemutatni, és szembenéz a múltjával és az önmaga iránti bizonytalanságával.

CODA

2022 – Egy hallóképtelen család egyetlen halló tagjának életét mutatja be. A fiatal lány szenvedélyévé válik a zene.

Holdfény

2017-  Egy afroamerikai fiatal fiú életét követi nyomon gyerekkortól a felnőttkorig, és bemutatja az ő belső küzdelmeit a szegénységgel, a családi erőszakkal és a szexualitásával kapcsolatban.

12 év rabszolgaság

2014 – Solomon Northup története, akit a 19. század elején elraboltak és 12 évig rabként dolgoztattak az amerikai déli államokban. A film bemutatja az ő és társainak fizikai és mentális kínzásait, valamint a rabszolgaság kegyetlen és embertelen valóságát az Egyesült Államokban.

A víz érintése

2018 – Egy néma takarítónő egy titkos amerikai kormánylaboratóriumban dolgozik, ahol összebarátkozik egy különös vízi lénnyel, akit akarata ellenére tartanak fogva.

Minden, mindenhol, mindenkor

2023 – Az emberiség létezését fenyegető sötétséget egyetlen ember tudja megállítani, egy középkorú, kínai bevándorló nő. A gond az, hogy őt jobban érdekli az éves adóbevallásának leadása.