Még nem regisztráltam

Kult

Aaron Taylor-Johnson, Idris Elba, Henry Cavill – ki legyen a következő James Bond?

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Amióta Daniel Craig bejelentette, hogy lemond a szmokingról és leteszi a martinis poharat, azóta folyik a verseny, hogy ki legyen a következő James Bond. Bár a következő Bond-film forgatása legkorábban csak 2024-ben kezdődhet, a hollywoodi sztrájkok pedig valószínűleg még tovább késleltetik a produkciót, a rajongók lelkesen találgatnak, még fogadásokat is kötnek. Amit egészen biztosan tudunk: a következő Bondot egy brit színésznek kell játszania, elég fiatalnak kell lennie ahhoz, hogy legalább 15 évig képes legyen a szerepben maradni, és férfi lesz.

Szerinted az alábbi lehetséges jelöltek közül ki lenne a legjobb James Bond?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

40 szavazat.
LONDON, ENGLAND - DECEMBER 01: Henry Cavill attends the World Premiere of "The Witcher: Season 2" at Odeon Luxe Leicester Square on December 01, 2021 in London, England. (Photo by Dave J Hogan/Getty Images)

Henry Cavill

Bár a legtöbben a brit színészt Supermanként ismerik, repertoárja igencsak gazdag, hiszen a 2015-ös Az U.N.C.L.E. embere című filmben egy nemzetközi ügynököt, a Mission: Impossible – Utóhatás című filmben pedig egy gonosz bérgyilkost alakított. Mindezek alapján Cavill ért az akcióhoz, sőt, a Vaják című sorozat főszereplőjeként a kaszkadőrmutatványait is ő maga hajtotta végre. Továbbá egyértelműen megvan az a sármossága, ami a szerephez kell. Bár már 40 éves, el tudjuk képzelni, hogy úgy öregszik, mint a jó bor a következő évtizedben. Azonban lehet, hogy túlságosan ismert a Superman-köpeny viseléséről ahhoz, hogy egy újabb ikonikus szerepet vállaljon.

LONDON, ENGLAND - JANUARY 14:  Tom Hardy attends UK Premiere of "The Revenant" at Empire Leicester Square on January 14, 2016 in London, England.  (Photo by Samir Hussein/WireImage)

Tom Hardy

A Venom sztárjának lehetséges James Bond-szerepéről már régóta terjednek pletykák, de lehet hogy az A-listás színész túl elfoglalt, hogy beleférjen egy évtizednyi vagy még több 007-es szerep. A visszatérő, a Legenda, a Mad Max – A harag útja és még sok más film kihívásainak is megfelelt, illetve jiu-jitsu tudása is még jól is jöhet, ha Bondnak legközelebb közelharcot kell alkalmaznia egy gonosztevő elintézéséhez. Azonban közel 46 évesen gyorsan kiöregszik a kívánt korosztályból.

LONDON, ENGLAND - OCTOBER 27: Richard Madden attends the "The Eternals" UK Premiere at BFI IMAX Waterloo on October 27, 2021 in London, England. (Photo by Samir Hussein/WireImage)

Richard Madden

Két nagy fandom – a Marvel és a Trónok harca – meghódítása után a 37 éves színész készen áll egy újabb franchise-ra. Az északi király, azaz Robb Stark szerepe után a skót színész számára nem idegen az akció, hiszen a Trónok harca epikus csatajeleneteiben is remekelt. A Testőr című sorozatban nyújtott alakításáért Golden Globe-díjat kapott. Ő játszotta Ikarist a Marvel Örökkévalók című filmjében. A Bond szerepet illetően Madden legnagyobb akadálya egy másik akciódús kémsorozatban való szereplése lehet. A Russo testvérek sorozatában, a Citadelben, Priyanka Chopra Jonas oldalán játszik.

LOS ANGELES, CALIFORNIA - NOVEMBER 05: Henry Golding, wearing Gucci, attends the 2022 LACMA ART+FILM GALA Presented By Gucci at Los Angeles County Museum of Art on November 05, 2022 in Los Angeles, California. (Photo by Michael Kovac/Getty Images for LACMA)

Henry Golding

A Kőgazdag ázsiaiak sztárja már bebizonyította, hogy mindent tud, amit egy Bondnak tudnia kell, hiszen brit, jóképű és humora is van. Persze utóbbi miatt inkább a Roger Moore féle karakterre hasonlítana, nem a szigorú Daniel Craig verzióra. Golding nem csak romantikus vígjátékokban ügyes, hanem a thrillerekben (Egy kis szívesség) és az akciófilmekben (Úriemberek, Kígyószem: G.I. Joe – A kezdetek) is jártas. Még elég új arc ahhoz, hogy izgalmas választás legyen, és azok számára, akik úgy érzik, hogy Bond túl komoly lett, felüdülést jelenthet.

LONDON, ENGLAND - MAY 08:  Idris Elba poses in the Winners room at the House Of Fraser British Academy Television Awards 2016  at the Royal Festival Hall on May 8, 2016 in London, England.  (Photo by Stuart C. Wilson/Getty Images)

Idris Elba

A közönség első számú választása. Abban a pillanatban, amikor Daniel Craig bejelentette, hogy kiszáll, folyamatosan egy név keringett a következő Bondként: Idris Elba. Egy ideig úgy tűnt, hogy a színészt tényleg láthatjuk a franchise-ban, ám időközben ezt ő maga cáfolta.

LONDON, ENGLAND - JULY 20: Aaron Taylor-Johnson attends the "Bullet Train" UK Gala Screening at Cineworld Leicester Square on July 20, 2022 in London, England. (Photo by Dave J Hogan/Getty Images)

Aaron Taylor-Johnson

A színész jelenleg az egyik legesélyesebb befutó a szmokingos ügynök szerepére. A Ha/Ver-franchise, A gyilkos járat, az Éjszakai ragadozók és a Bosszúállók sztárját rengeteg akciófilmben és vígjátékban láthattuk már, így kétségtelenül alkalmas a szerepre. 33 évesen fiatal, de nem túl fiatal, így okos választás lehet. A Kraven, a vadász című Marvel filmben vállalt főszerepe problémát jelenthet a jövőbeli elérhetőségét illetően.

LOS ANGELES, CA - SEPTEMBER 27:  Actor James Norton attends the premiere of "Flatliners" at The Theatre at Ace Hotel on September 27, 2017 in Los Angeles, California.  (Photo by Jason LaVeris/FilmMagic)

James Norton

A lista többi szereplőjéhez képest talán kevésbé ismert brit színész – számtalan tévé- és filmszereppel a háta mögött. Szerepelt a Vidám vidék, a Háború és béke és az Egyenesen át című filmekben, de a nemzetközi ismertségét leginkább a Kísértő múlt és a Kisasszonyok hozták meg neki. A sztárfaktor hiánya azonban gondot jelenthet Norton számára, mivel nagyobb nevű színészekkel küzd a szerepért. Persze előny is lehet, ha a producerek nem akarják, hogy egy közismert név beárnyékolja az ikonikus karaktert.

NEW YORK, NY – SEPTEMBER 5: Tom Hiddleston poses at The Opening Night of "Betrayal" on Broadway at THE POOL at the Seagram Building on September 5, 2019 in New York City. (Photo by Bruce Glikas/WireImage)

Tom Hiddleston

Thor testvére talán nem rendelkezik egy Daniel Craig vagy Sean Connery fizikumával, de elég megnézni a BBC minisorozatában, az Éjszakai szolgálatban, hogy tudjuk, jó James Bond lenne belőle. Az egyetlen probléma a Loki című sorozat jövőbeli évadaival való egyeztetés lehet.

VENICE, ITALY - AUGUST 28: Nicholas Hoult walks the red carpet ahead of the Opening Ceremony and the "La Vérité" (The Truth) screening during the 76th Venice Film Festival at Sala Grande on August 28, 2019 in Venice, Italy.  (Photo by Laurent KOFFEL/Gamma-Rapho via Getty Images)

Nicholas Hoult

Feltűnően kék szemeivel és kisfiús bájával már a Skins című brit drámasorozatban megdobogtatta a lányok szívét. A 33 éves színész akciófilmekben is bizonyította sokoldalúságát: Az óriásölő című filmben középkori fegyverekkel hadonászott,  az X-Men-franchise-ban a mutáns szörnyetegként szabadult el, a Mad Max – A harag útja című filmben pedig krómfestéket fújt a fogaira. Legutóbb a Nagy Katalin – A kezdetek című sorozatban láthattuk. Egészen más fizikummal rendelkezik, mint Daniel Craig, ami előnyt is jelenthet, ha a producerek célja a változatosság.

BEVERLY HILLS, CALIFORNIA - MARCH 27: Regé-Jean Page attends the 2022 Vanity Fair Oscar Party hosted by Radhika Jones at Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on March 27, 2022 in Beverly Hills, California. (Photo by Arturo Holmes/FilmMagic)

Regé-Jean Page

A Bridgerton család sztárja, Regé-Jean Page volt a fogadóirodák favoritja a szerepre, amikor a Netflix sorozata berobbant. Az esélyei tovább javultak, amikor a 2. évad előtt otthagyta a sorozatot, hogy más projektek után nézzen, bár ez nem egészen úgy alakult, ahogy remélte. Page még mindig megkaparinthatja a szerepet, de A szürke ember című film kritikai kudarca és a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület pénzügyi bukása valószínűleg nem segít az esélyein a továbbiakban.

LOS ANGELES, CALIFORNIA - NOVEMBER 13: Jamie Dornan attends the 11th Hamilton Behind The Camera Awards at Avalon Hollywood & Bardot on November 13, 2021 in Los Angeles, California. (Photo by JC Olivera/FilmMagic)

Jamie Dornan

Ki más léphetne jobban Pierce Brosnan ír nyomdokaiba, mint Jamie Dornan? A kritikusok által dicsért (és rendkívül különböző) szerepek a Hajsza című sorozatban, illetve a Belfast és a Barb és Star Vista Del Marba megy című filmekben bizonyította, hogy remek színész. Akármit is gondol az ember A szürke ötven árnyalata filmekről, azt a főszerepet sem véletlenül kapta meg. Közelgő projektjeinek listája jelenleg elég rövid, így lenne kapacitása egy teljesen új franchise-ra.