Még nem regisztráltam

Kult

A legjobb új sorozatok 2023 augusztusából

Inkei Bence
Inkei Bence

Ez a nyári hónap is inkább visszatérő sorozatokban erős: A mackó második évadával is bizonyíthatja, hogy az egyik legjobb új sorozat manapság, míg a Fülig beléd zúgtam a két évada között a magyar belpolitikában is téma lett. Folytatódik a Gyilkos a házban és a Lakers-sorozat is, viszont ismét lesz pár záróévad is a hónapban: búcsúzik a Physical és a Ragnarök is. És persze lesz új Star Wars-sorozat, meg néhány sötét ló az új címek között, melyek közül könnyen nagyot szólhat valamelyik. (Ezekről részletesen ebben a cikkünkben írtunk.)

Te melyiket várod a legjobban?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

6 szavazat.

Ahsoka, Disney+

A Star Wars-univerzum újabb sorozata a Birodalom bukása után játszódik, és az egykori Jedi lovagot, Ahsoka Tanót (Rosario Dawson) követi, aki a sebezhető galaxisra leselkedő fenyegetés után nyomoz.

Ragnarök 3, Netflix

Még egy búcsúzó sorozat: a Ragnarök 3. évadával a Netflix északi meséje véget ér a három évadból álló történet utolsó fejezeteként, amely valószínűleg az istenek csatájához vezet majd.

Invázió 2, Apple TV+

A sci-fi-sorozat első évada előkészítette a földönkívüliek invázióját, a másodikban pedig meg is kapjuk azt, 121 nappal azután, hogy először megjelentek a Földön a furcsa, ijesztő teremtmények.

Physical 3, Apple TV+

Búcsúzik Rose Byrne aerobic-sorozata is: a nyolcvanas évek fitneszőrületét felidéző Physical harmadik, utolsó évadában Sheilának (Byrne) meggyűlik a baja az egészséges étkezéssel, és ennek fontos szerepe lesz majd a cselekményben is.

A mackó 2, Disney+

Folytatódik a tavalyi év egyik legjobb új sorozata, melyben Cammy (Jeremy Allen White) átvette a bátyja egykori szendvicsezőjét, melyet az új évadban megpróbál új szintre fejleszteni. Ez újabb feszültségeket és konfliktusokat jelent a személyzeten belül, és kis szerepekben Sarah Paulson és Bob Odenkirk is feltűnik.

Szirmokba zárt szavak, Amazon Prime Video

Holly Ringland azonos című könyvén alapuló ausztrál sorozatban Alycia Debnam-Carey és Sigourney Weaver alakítják a főszerepeket, főhőse pedig Alice (Debnam-Carey), aki egy rejtélyes tűzben elveszíti a szüleit, ezért gyerekként nagyanyjához kerül. A több évtizeden átívelő történet Alice útját követi végig, egészen odáig, amikor az életéért kell küzdenie a férfi ellen, akit szeret.

Fülig beléd zúgtam 2, Netflix

Kritikánkban a tökéletes Z generációs tinisorozatként neveztük a Fülid beléd zúgtam (Heartstopper) első évadát, mely történetesen két fiú szerelmét meséli el. Azóta a sorozatból készült képregény itthon indokul szolgált a Líra Kereskedelmi Kft-vel szembeni rekordbírságnak, mivel nem volt befóliázva. Ezzel még a képregény íróját, Alice Osemant is sikerült kiakasztaniuk a magyar hatóságoknak, ám az ennek alapján készült sorozat bemutatását ez természetesen nem érinti, és további fordulatok várhatók.

Bupkis, SkyShowtime

Pete Davidson a saját élete által inspirálva készített vígjáték-sorozatot, amit sokan a Louie-hoz hasonlítanak. A komikus már egy újabb évadra is megbízást kapott.

Gyilkos a házban 3, Disney+

Steve Martin, Martin Short és Selena Gomez főszereplésével készülő krimi-vígjátéksorozat harmadik évadában Meryl Streep és Paul Rudd is csatlakozik a szereplőgárdához, a sorozat pedig tovább fricskázza majd korunk true crime-őrületét.

A gyilkos csodaszer, Netflix

A New Yorker magazin cikke alapján készült minisorozat az amerikai opioidválság kialakulásának és utóhatásainak fiktív elbeszélése, kiemelve az elkövetők, áldozatok és igazságkeresők történetét, akiknek életét örökre megváltoztatta az OxyContin feltalálása. A főbb szerepeket Uzo AdubaMatthew Broderick és Sam Anderson játsszák.

Behind Your Touch, Netflix

A koreai sorozat egy pszichometrikus képességekkel rendelkező állatorvosról és egy forróvérű nyomozóról szól, akik egymásba szeretnek, miközben kisebb bűnügyeket oldanak meg egy kisvárosban.

A lány a maszk mögött, Netflix

A koreai sorozat főhőse egy átlagos, a saját külseje miatt komplexusokkal küzdő irodai dolgozó, aki maszkos videós influenszerként véletlenül belekeveredik egy bűnügybe.

Milliárdok nyomában 7, HBO Max

Miközben egyre-másra kaszálnak el reményteljes sorozatokat, valami csoda folytán a Billions még megy tovább, noha egybehangzó vélemények szerint négy-öt évadnál nem volt több ebben az alapötletben. Az alkotók viszont nem így látják, olyannyira nem, hogy visszahozták Axe (Damian Lewis) figuráját is, és hátha rácáfolnak a fanyalgókra.