Még nem regisztráltam

Kult

Palatinus, Széchenyi, Paskál – Budapest legnépszerűbb strandjai és fürdői

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Budapestet a fürdők városaként is szokták emlegetni, nem véletlenül. A kánikulaszezonban a klasszikus gyógyfürdők mellett számos szabadtéri strand is várja a hűsölni vágyókat.

Te hova mész strandolni legszívesebben?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

9 szavazat.

Csillaghegyi Strandfürdő

Óbudán található. Budapest legrégebbi strandjainak egyike és több mint 90 000 négyzetméteres területével a budai oldal három nagy északi strandja közül a legnagyobb.

Széchenyi Gyógyfürdő

Budapest legnagyobb fürdőkomplexuma a Városligetben található. Építését 1909-ben kezdték meg. A fürdőben különböző gyógykezelések is igénybe vehetőek.

Gellért Gyógyfürdő

Budapest egyik leghíresebb és legimpozánsabb termálkomplexuma, amelyet a Duna-parton találunk, a Gellért-hegy lábánál.

Dagály Gyógyfürdő

1948-ban nyílt meg az épülő Árpád híd északi oldalán. Sokáig Szabadság Strandfürdő néven működött, de a mai nevét már akkoriban is használták a fürdő melletti Dagály utca után. 2018-ban kapott teljes felújítást.

Paskál Strandfürdő

Zuglóban található Budapest legfiatalabb fürdője. 2016-ban fedett egységgel bővült, így egész évben várja a látogatókat.

Római Strandfürdő

A műemléki védettség álló fürdő területén lévő források vizét már a rómaiak is használták, és szent helyként tisztelték. A strandon a medencék mellett óriáscsúszdák is várják a vendégeket.

Rudas Gyógyfürdő

Az egyik, hódoltság idejéből megmaradt török fürdőnk. Az Erzsébet híd budai hídfőjénél található.

Palatinus Strandfürdő

Budapest egyik legnépszerűbb strandja, a „Pala” a Margit-szigeten található. 1919-ben nyitották meg. Budapesten ez volt az első fürdő, amely a szabadban való fürdőzést tette lehetővé.

Lukács Gyógyfürdő

A II. kerületben, Felhévíz városrészben található. Építését 1857-ben kezdték meg. A Gellért fürdő megnyitásáig ez volt Budapest legmodernebb és legnépszerűbb fürdője, sok beteg érkezett külföldről is az intézménybe.

Pünkösdfürdői Strand

1935-ben létesült Hajós Alfréd tervei alapján Óbudán. A parkosított  strand a nyugodtabb, családiasabb fürdőhelyek kedvelőinek ajánlott.