Az egyik legrégibb koktél, történetét az 1870-es évekig vezetik vissza, kiváló aperitif. Hosszú múltjának köszönhetően számtalan verziója létezik, de a klasszikus recept szerint három összetevőből áll: bourbonből, friss citromléből és cukorszirupból, 3:2:1 arányban. Shakerben, jéggel rázzuk össze, majd töltsük jégkockával töltött pohárba. Narancs, vagy citromkarikával és egy koktélcseresznyével díszíthetjük. Kísérletezőkedvűek a cukorszirupot juharszirupra cserélhetik, esetleg mézszirupra. Utóbbi esetben a koktélt már nem Whiskey sournak, hanem Gold rushnak (Aranyláznak) hívjuk. Ha az eredeti Whiskey sour tetejére egy-két kiskanál száraz vörösbort löttyintünk, New York sourt kapunk. Ha az eredeti három összetevő mellé a shakerbe tojásfehérjét is teszünk, Boston sourt kapunk, melynek védjegye a kemény fehér hab a tetején. Ezt úgy érdemes készíteni, hogy az összetevőket először jéggel, majd jég nélkül is összerázzuk a shakerben, mielőtt pohárba töltjük.