Még nem regisztráltam

Kult

A legjobb új sorozatok 2024 februárjából

Inkei Bence
Inkei Bence

Jön a hetedik, egyben az utolsó évada az Agymenők előzménysorozatának, de utoljára láthatjuk a Félig ürest is. A visszatérők között ott van viszont a Tokyo Vice, a Halo és a lengyel Mocsár, továbbá jó pár régi filmet illetve sorozatot poroltak le alkotói: új feldolgozás készül a Sógunból, előzménysorozatot kap a Ted, és sorozatverzió készült az Egy nap illetve a Mr. és Mrs. Smith című filmekből. Az új produkciók közül pedig figyelmet érdemel az Apple TV+ sztárparádéval dúsított Christian Dior-sorozata.

Melyiket várod a legjobban?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

7 szavazat.

Az ifjú Sheldon 7, HBO Max

Hét évad után lezárul az Agymenők népszerű előzménysorozata, melynek legutóbbi évadai inkább a Cooper család többi tagjára koncentráltak, semmint a sorozat látszólagos főszereplőjére, azaz Sheldonra. Kérdés, hogy az utolsó évadban Sheldon újra előrébb lép-e, vagy végleg megmarad kvázi mellékszereplőnek a saját sorozatában.

Tokyo Vice 2, HBO Max

Jake Adelstein önéletrajzi elemeket tartalmazó könyvéből készült, jól fogadott sorozat új évadában az első külföldiként Tokió legnagyobb napilapjánál dolgozó amerikai újságíró (Ansel Elgort) újabb bűnügyek nyomába ered, és még mélyebbre merül a japán alvilágban.

Halo 2, SkyShowtime

Az azonos című, nagy népszerűségnek örvendő videojáték alapján készült sorozat ugyan megosztotta a játék rajongóit, mégis sokan várják a Master Chief (Pablo Schreiber) visszatérését. Az előzetes egy akciódúsabb évadot ígér, mivel az UNSC háborúja a Covenant nevű szövetség ellen folytatódik.

Mr. és Mrs. Smith, Amazon Prime Video

A 2005-ös azonos című film sorozatos feldolgozásában két magányos idegen egy titokzatos kémügynökségnél kap munkát, melynek köszönhetően Manhattanben élhetik a felső tízezer életét. Csakhogy új személyazonosságot kapnak: ők lesznek John és Jane Smith, azaz egy házaspárt alakítanak. Ám miközben hetente nagy kockázatú küldetésekben vesznek részt, bonyolult fedősztorijuk még bonyolultabbá válik, amikor valódi érzelmek fogalmazódnak meg bennük egymás iránt. A főszerepben Maya Erskine és Donald Glover láthatók.

Egy nap, Netflix

David Nicholls regényéből 2011-ben már készült játékfilm, most pedig a kis képernyőre kerül. Emma (Ambika Mod) és Dexter (Leo Woodall) 1988. július 15-én, az érettségi találkozón beszélgetnek először, majd másnap reggel külön utakon folytatják. Az egyes epizódok aztán egy évvel később, ugyanazon a napon találják meg őket, miközben nőnek és változnak, össze- és különköltöznek, sok örömöt és szívfájdalmat élnek át.

Gyilkos Paradoxon, Netflix

A koreai sorozat egyik főhőse egy férfi, aki véletlenül meggyilkol egy sorozatgyilkost, a másik pedig a nyomozó, aki könyörtelenül üldözi.

The New Look, Apple TV+

Most már akár trendként is beszélhetünk az ikonikus divattervezőkről készült életrajzi sorozatok esetében: a Halston és a Balenciaga után Christian Dior is megkapja a magáét. A második világháború alatt játszódó sorozatban olyan nagy színészek láthatók, mint Ben Mendelsohn, Juliette Binoche, John Malkovich és Glenn Close.

Sógun, Disney+

James Clavell regényéből egyszer már készült egy népszerű sorozat, amit a nyolcvanas években a magyar nézők is láthattak, Richard Chamberlain főszereplésével. Most a Disney+ újra feleleveníti az 1600-as évek Japánjában játszódó történetet: Toranaga nagyúr (Szanada Hirojuki) az életéért küzd, ellenségei összefognak ellene. Amikor egy rejtélyes európai hajót találnak egy halászfaluban, annak angol tengerésze, John Blackthorne (Cosmo Jarvis) olyan titkokat hoz magával, amelyek segíthetnek Toranaga hatalmi harcaiban.

Ted, SkyShowtime

Előzménysorozatot kap a mocskos szájú teddy mackó, Ted, és a 2012-es Ted film eseményei előtt játszódik csaknem két évtizeddel. Legjobb barátja, John itt még kamasz, ezért nem Mark Wahlberg, hanem Max Burkholder játssza, Ted hangát viszont újra Seth MacFarlane kölcsönzi.

Constellation, Apple TV+

Sci-fi sorozat, melyben egy űrhajósnő (Noomi Rapace) egy űrbéli katasztrófa után visszatér a Földre, és felfedezi, hogy életének kulcsfontosságú darabjai eltűntek, ami arra készteti, hogy kétségbeesett küldetésbe kezdjen, hogy felfedje az igazságot az űrutazás rejtett történetéről, és visszaszerezze mindazt, amit elvesztett.

The Woman in the Wall, SkyShowtime

A brit thrillerben Lorna (Ruth Wilson) egy nő holttestét találja a házában. Lorna régóta trauma-alapú alvajárással küzd, mely a Magdolna-mosodákban töltöt ideje eredménye, ahová a társadalom számára veszélyesnek ítélt nőket zárták és kínozták Írországban egészen a múlt század végéig.

The Killing Kind, HBO Max

Jane Casey regényéből készült brit thriller főhőse Ingrid (Emma Appleton), az ügyvédnő, aki megpróbálja újjáépíteni az életét, miután túl közel került egy veszélyes korábbi ügyfeléhez (Colin Morgan), amikor az hirtelen újra felbukkan az életében.

Mocsár 3, Netflix

Harmadik évadában az ezredforduló környékére érkezik ez a remek lengyel krimisorozat, mely egy fiktív, nyugat-lengyelországi városban játszódik, és amely korábban a nyolcvanas, illetve a kilencvenes évekbe vitte vissza a nézőket. A város életét újra gyilkosság kavarja fel, és a szálak az előző két évadhoz hasonlóan újra a múltba vezetnek – ezúttal a hatvanas évekbe. Visszatér a két főszereplő, Andrzej Seweryn és Dawid Ogrodnik is.

Félig üres 12, HBO Max

Búcsúzik Larry David számtalan díjjal elismert szitkomsorozata, mely még 2000-ben indult, hogy aztán tizenkét évadon keresztül szórakoztassa a cringe-humor rajongóit. Az ikonikus Seinfeld sorozat társalkotójaként ismertté vált David játssza itt a főszerepet is, és vélhetően ezúttal is jó pár híresség játssza majd el saját maga paródiáját.