Még nem regisztráltam

Kult

Horrorfilmek, amiktől a mai napig félünk

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Azt gondolnánk, az emberek alapvetően nem szeretnek félni, hiszen az egy kellemetlen érzés. Ennek ellenére a horror műfaja óriási rajongótáborral rendelkezik, az elmúlt évtizedekben rengeteg olyan film született, melyek kultikussá váltak. Az alábbi filmeket talán még azok is látták, akik nem szeretik a borzongást.

Szerinted melyik a legijesztőbb az alábbi horrorok közül?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

12 szavazat.

Ideglelés

Az 1999-es filmről nehéz volt eldönteni, hogy valódi vagy megrendezett, és ez tette igazán félelmetessé. Három főiskolás filmet akar forgatni a Blair-i boszorkányról, akinek szelleme állítólag már kétszáz éve kísért a környéken. A fiatalok eltűnnek az erdőben, de a kamerájuk később előkerül a rajta lévő felvételekkel.

A kör

A film egy japán horrorfilm remake-je. A történet szerint létezik egy videokazetta, amit ha megnézel, utána rögtön csörög a telefon, és valaki azt mondja, hogy hét nap múlva meghalsz. A főszereplő újságírónő nyomozni kezd, de csak hét napja van felgöngyölíteni a rejtélyt, mivel ő is megnézte a kazettát.

 

Fűrész

Az első film 2004-ben jelent meg, azóta hét másik követte. A főszereplő egy szadista sorozatgyilkos, aki áldozatait az élet értékére akarja megtanítani úgy, hogy hátborzongató játékra kényszeríti őket, melynek tétje a saját életük.

Az ördögűző

A történet, amit mindenki ismer és már rengeteg formában feldolgozásra került: az ördög megszáll egy kislányt, akinek az édesanyja elkeseredésében egy atyához fordul, hogy űzze ki a gonoszt a gyermekéből.

Démonok között

A paranormális esetek két világhírű kutatójának, Ed és Lorraine Warrennek feljegyzéseiből már három film született. Továbbá olyan horrorfilmek készültek az alaptörténet mellékszálaiból, mint az Annabelle-sorozat, vagy Az apáca.

Parajelenségek

A Parajelenségek sorozat már hét részből áll, de talán a legijesztőbb az első volt. A házukban történő természetfeletti jelenségek rögzítéséhez a főszereplő beszerez egy kamerát. A felvételek visszanézésekor kiderül, hogy éjszakánként egy démon garázdálkodik náluk.

Rémálom az Elm utcában

A történet kilenc filmben jelent már meg. Freddy Krueger álmukban öli meg áldozatait, akik a valóságban is tényleg meghalnak.

Halloween

1978-ban került a mozik műsorára, és elindította a sorozatgyilkosokról szóló kis költségvetésű, véres horrorfilmek divatját. Az első filmet tizenkettő másik követte. Az alaptörténet szerint Michael Myers csupán 6 éves volt,  amikor Halloween idején lemészárolta nővérét. Tizenöt évvel később megszökött az elmegyógyintézetből, hogy visszatérjen a szülővárosába.

A texasi láncfűrészes

Thomas Hewitt karakterére épülve 1974 és 2022 között kilenc film született. A közös pont mindegyikben a texasi láncfűrészes sorozatgyilkos, aki egy rémisztő maszkot visel, amit az áldozatainak bőréből készített.

Péntek 13.

A széria tizenkét részből áll, és olyan karaktert adott a horrortörténelemnek, mint Jason Voorhees. Kisfiúként belefulladt egy ifjúsági táborban található tóba, majd egy évvel később elkezdődött a rémálom.