Még nem regisztráltam

Kult

Gordon Ramsay, Borbás Marcsi, Benke Laci bácsi – kedvenc gasztroarcaink a tévéből

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Nincs is jobb, mint a kanapén fetrengve főzős műsort nézni. Persze fixen meghozzák az ember étvágyát, és lehet boltba menni, mert tuti nincs otthon pagoda karfiol, marhafelsál, lestyán, szerecsendió vagy római saláta.

Neked ki a kedvenc gasztroarcod a tévéből?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

19 szavazat.

Borbás Marcsi

Borbás Marcsi televíziós műsorvezető nem klasszikus értelembe vett szakács, de mégis övé volt az elmúlt évek legnépszerűbb főzős műsor Magyarországon. A Gasztroangyal ügyesen egyensúlyozott a csúcsgasztronómia és a hagyományos magyar konyha között. A Borbás Marcsi szakácskönyve című műsor jelenleg is fut vasárnaponként a Duna TV-n.

Benke László

Bár Laci bácsi 2019-ben elhunyt, a klasszikus magyar konyha kedvelői sosem feledik főzős videóit, amik a mai napig elérhetőek az interneten.

Kovács Lázár

2000-ben, az RTL-en futó Receptklubban ismerte meg az ország Kaszás Géza oldalán, de ezt követően is több saját műsora volt. Jelenleg saját YouTube-csatornáján aktív.

TODAY -- Pictured: Jamie Oliver appears on NBC News' "Today" show -- (Photo by: Peter Kramer/NBC/NBC Newswire/NBCUniversal via Getty Images)

Jamie Oliver

A brit séf a szakma egyik legkedveltebb alakja, aki a modern konyha laza megközelítéséről ismert. Több mint 30 sorozatban szerepelt, köztük a díjnyertes A pucér szakács, a Jamie gasztroforradalma és a Jamie konyhája című műsorokban. Emellett a második legkelendőbb író az Egyesült Királyságban, csak a Harry Potter-szerző J. K. Rowling előzi meg, és némiképp filmsztár is: a 2007-es L’ecsó című mesében az egészségügyi felügyelő karakterének hangját adta.

Fördős Zé

Gasztroblogger, televíziós műsorvezető, a Street Kitchen házigazdája, A Konyhafőnök állandó műsorvezetője és zsűritagja is.

Széll Tamás

Michelin-csillagos szakács, konyhafőnök. Az első magyar séf, aki elnyerte a Bocuse d’Or kontinentális döntőjét, ami egy rangos nemzetközi gasztronómiai verseny. Több televíziós műsorban is szerepelt és könyvei is jelentek meg. Az ételeiben a hagyományos magyar konyhát ötvözi modern és innovatív elemekkel.

Anthony Bourdain

Amerikai séf, író és televíziós személyiség, aki az ételek és az utazás szerelmese volt. Karrierje során a gasztronómia világában szerzett hírnevet, de az igazi áttörést A konyhafőnök vallomásai című könyvével érte el, amelyben elmesélte a séfek világának kulisszatitkait. Televíziós műsorainak köszönhetően (Nem séfnek való vidék, Fenntartársok nélkül) bejárta a világot és bemutatta a különböző országok kulináris kincseit. Nálunk is járt 2015-ben, a 40 perces budapesti epizódot érdemes megnézni. 2018-ban öngyilkosságot követett el.

Gordon Ramsay ahead of the British Grand Prix 2022 at Silverstone, Towcester. Picture date: Saturday July 2, 2022. (Photo by David Davies/PA Images via Getty Images)

Gordon Ramsay

A híres séf és tévés személyiség valószínűleg a valaha volt legismertebb sztárszakács. Karrierje összesen 16 (!) Michelin-csillagot, rengeteg díjat és számos népszerű tévéműsort foglal magában, köztük A pokol konyhája, Az amerikai mesterszakács és a Gordon Ramsay – a konyha ördöge című műsorokat, amelyek végtelen számú mémet ihlettek. Közismert főzőtehetsége mellett a képernyőn látható karizmájáról és tüzes vérmérsékletéről.

Gianni Annoni

Televíziós műsorvezető, szakács. 1994-ben érkezett Olaszországból Magyarországra. Tanulmányai befejezése után pizzériát nyitott, majd a médiában helyezkedett el. Azóta több televíziós műsort is vezetett, emellett jelenleg is egy olasz étterem tulajdonosa. Több szakácskönyve is megjelent.

Stahl Judit

1997-ben a TV2 híradósaként ismerte meg az ország. 2003-ban ugyanott kapott saját főzős műsort Stahl konyhája címmel. Azóta a gasztronómia világában is ismert a neve, ilyen témájú könyvei, magazinjai is jelentek meg, továbbá könyvkiadót is alapított.

LONDON - JUNE 1:  Chef Nigella Lawson poses for a portrait on June 1, 2005 in London.  (Photo by Francesca Yorke/Getty Images)

Nigella Lawson

Brit televíziós személyiség, szakácskönyvíró és séf, aki szerte a világon ismert a gasztronómiai szakma és a tévénézők körében egyaránt. Stílusos megjelenése és közvetlen személyisége nagyban hozzájárult sikeréhez. Számos népszerű gasztronómiai tévéműsort vezetett. Könyveiben és műsoraiban a könnyen elkészíthető, de ízletes ételeket, valamint az otthoni főzés élményét népszerűsíti.