Még nem regisztráltam

Kult

A legjobb új sorozatok 2023 júniusából

Inkei Bence
Inkei Bence

A hónap inkább a visszatérő sorozatoktól lesz hangos, semmint a vadonatúj projektekről (erről részletesen itt írtunk): újabb öt résszel támad a Black Mirror, elkezdhetjük a Vaják harmadik évadát, és egy régi ismerős is feltűnik a Szex és New York folytatásában. De lesz még itt géprablókkal küzdő Idris Elba, aztán egy szextúladagolásos Sam Levinson-Abel Tesfaye koprodukció, és megnézhetjük, hogyan fest Tom Holland 70-es évekbeli frizurával, Mundruczó Kornél rendezésében. Búcsúzó sorozatok ismét lesznek: a Jack Ryan, a Mayans MC és a Manifest kerülnek a veszteséglistára.

Te melyiket várod a legjobban?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

8 szavazat.

Star Trek: Különös új világok 2., SkyShowtime

A Kirk kapitány előtti évtizedben játszódó sorozat második évadában Pike kapitány (Anson Mount) és legénysége még eszeveszettebb kalandokba keveredik majd, mint az elsőben, legalábbis ezt ígérik az alkotók.

Titkos invázió, Disney+

Az új Marvel-sorozatban Nick Fury (Samuel L. Jackson) értesül róla, hogy alakváltó skrullok egy csapata titkos földi inváziót tervez. Fury összeáll szövetségeseivel – köztük Talosszal (Ben Mendelsohn) aki a Földön kezdett új életet –, és versenyt futnak az idővel, hogy megakadályozzák az inváziót és megmentsék az emberiséget.

Vaják 3, Netflix

A rendkívül népszerű fantasy sorozat új évadában Geralt (Henry Cavill) ráébred, hogy többé nem nyomhatja el az érzéseit, és végre ráébred, hogy Yennefer (Anya Chalotra) és Ciri (Freya Allan) a legfontosabbak az életében, ezért innentől már értük is küzd. Ez azonban nem könnyű, hiszen a fél világ Cirit keresi. Az évad két részletben érkezik majd.

Tom Clancy’s Jack Ryan 4, Amazon Prime Video

Jack Ryan (John Krasinski) ezúttal már a CIA igazgató-helyettese, és drogkartellekkel, terroristákkal és egy belföldi összeesküvéssel gyűlik majd meg a baja. A sorozat utolsó évadát nagyon látványos helyszíneken forgatták, Horvátországtól kezdve a Kanári-szigeteken át Budapestig.

Fekete tükör 6, Netflix

A talán legnagyobb durranásnak még nincs pontos dátuma, csak annyit tudunk, valamikor június közepén érkezik majd Charlie Brooker disztópikus sorozatának öt újabb epizódja. Az egymáshoz szokás szerint nem kapcsolódó részek – amikben többek közt Salma Hayek Pinault, Michael Cera, illetve Aaron Paul is feltűnik – ezúttal is a technológia fejlődésének ránk leselkedő veszélyeit mutatják majd be, az alkotók szerint még megdöbbentőbb fordulatokkal.

A következő napok, Netflix

A Netflix válasza a Csernobilra: a japán 8 részes sorozat a 2011-es fukusimai atomerőmű-baleset eseményeit rekonstruálja, a történet különféle szereplőinek szemszögét is megmutatva.

Manifest 4, Netflix

Az NBC-n indult sorozat a Netflixen fejeződik be: a búcsúévad első felét még tavaly novemberben mutatták be, most pedig végre tényleg le kell, hogy hulljon a lepel a 828-as járat összes titkáról.

Mayans MC 5, HBO Max

Utolsó évada lesz ez a mexikói-amerikai határon játszódó krimisorozatnak, melyben EZ háborúba vezeti a bandát a Sons of Anarchy ellen.

Örvénylés, Netflix

A hazájában tavaly nagy sikerrel bemutatott sci-fi thriller (eredeti címe Vortex) 2025-ben játszódik, amikor a virtuális valóság lehetővé teszi a nyomozók számára, hogy újra megnézzék a régi bűnügyi helyszíneket. Egy hiba a VR-ben lehetővé teszi a rendőrkapitány Ludovic (Tomer Sisley) számára, hogy visszamenve az időben megmentse 27 éve halott első feleségét, noha már lett neki időközben egy második.

Az idol, HBO Max

Sam Levinson (Eufória) és a közelmúltig The Weeknd néven futó popsztár, Abel Tesfaye közös sorozatába, melyben Tesfaye szerepel is, és egy szektavezér klubtulajdonost alakít, aki a hatása alá vonja a legnagyobb amerikai popsztárt (Lily-Rose Depp). A sorozatot Cannes-ban mutatták be nemrég, kisebb botrányokat kiváltva, és abban biztosak lehetünk, hogy igen sok meztelenség és szex lesz benne.

Lucky Hank, HBO Max

Better Call Saul után Bob Odenkirk újra sorozatfőszerepben látható: egy alulfinanszírozott pennsylvaniai főiskola angol tanszékvezetőjét játssza, aki a kapuzárási pánik és a teljes összeomlás határán mozog, miközben magán- és szakmai élete rendhagyó káoszában navigál.

Alul semmi, Disney+

25 év után folytatódik a sztriptízelő sheffieldi munkások története: a nálunk is népszerű film forgatókönyvírója, Simon Beaufoy a sorozat társalkotója, de az előzetesek szerint itt ne annyira férfisztriptízre számítsunk, hanem a szereplők sorsát követhetjük tovább. Visszatér a film összes főbb szereplője, köztük Robert Carlyle is.

A zsúfolt szoba, Apple TV+

Daniel Keyes The Minds of Billy Milligan című dokumentumregénye alapján készült pszichológiai thriller-sorozat 1979-ben játszódik New Yorkban, ahol egy fiatalembert (Tom Holland) letartóztatnak egy lövöldözés miatt, és egy pszichológus (Amanda Seyfried) próbálja meg megfejteni a bűncselekményhez vezető rejtélyeket. Akiva Goldsman legújabb sorozatában néhány részt (mindjárt az elsőt is) Mundruczó Kornél rendezett.

Vádlott, HBO Max

Howard Gordon (Homeland: A belső ellenség) egy azonos című brit produkción alapuló antológia-sorozatában hétköznapi embereket láthatunk, akikben az a közös, hogy mindannyian bíróság elé kerültek. Minden egyes epizód egy-egy ilyen esetet mesél el, a vádlottak szemszögéből.

Az erényes Gemstone-ék 3, HBO Max

Danny McBride vígjátéksorozata harmadik évadában a dúsgazdag amerikai egyházvezető fiai végre átveszik az egyház irányítását, rájönnek, hogy a vezetés nehezebb, mint képzelték, és hogy extravagáns életmódjuknak súlyos ára van.

 

És egyszer csak… 2, HBO Max

Szex és New York újratöltését ugyan kritikusunk imádta, de azért tény ami tény, Samantha (Kim Cattrall) nélkül nem lehet az igazi. Friss hír azonban, hogy Samantha végre felbukkan a második évadban, kell még ezen kívül bármi?

Az eltérített járat, Apple TV+

Egy rendkívül feszült drámasorozat, mely hét epizódban beszéli el egy hétórás repülőút történetét. A gépet ugyanis elrabolják, ahol azonban emberükre akadnak egy üzleti tárgyalásokkal foglalkozó férfi (Idris Elba) személyében, aki az utasok és a pilóták egyetlen reménye lesz.