Még nem regisztráltam

Kult

A legjobb új sorozatok 2024 júniusából

Inkei Bence
Inkei Bence

Nyilvánvalóan a Sárkányok háza új évadát várják a legtöbben, pedig lesz a hónapban más egyéb is, bár az előző hónapok sorozatkínálatához képest úgy is tűnhet, hogy már a nyári szabadságára készül a sorozatipar. Jön például egy új Star Wars-sorozat, érkezik A fiúk és Az agancsos fiú új évada, utóbbi egyben búcsúzik is a nézőktől. Az igaz történetre épülő sorozatok kedvelői Karl Lagerfeld felemelkedését és Az auschwitzi tetováló történetét várhatják, és súlyos balesetéből felépülve újra láthatjuk Jeremy Rennert Kingstown polgármestereként. Júniusi sorozatajánló.

Te melyiket várod a legjobban?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

10 szavazat.

Sárkányok háza 2, Max

A Trónok harca spinoff sorozatának második évada az II. Aegon Targaryen (Tom Glynn-Carney) vezette Zöld Tanács és a Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy) vezette Fekete Tanács közti csatára és hatalmi harca fókuszál.

Az akolitus, Disney+

Az évi rendes Star Wars-sorozat a Köztársaság fénykora végnapjaiban játszódik, a Skywalker saga előtt. Egy korábbi padawan, Mae (Amandla Stenberg) és mestere (Lee Jung-jae) újraegyesülnek, hogy kinyomozzanak egy bűnügyet, de az erők, amelyek ellen dolgoznak, sokkal vészjóslóbbak, mint azt valaha gondolták volna.

A fiúk 4, Amazon Prime Video

A kevés, kritikai sikert arató szuperhős sorozat (melynek titka, hogy ironikusan tekint az egész műfajra) negyedik évada kicsit sötétebb tónusra vált: a világ végveszélyben van, miután a közveszélyes Hazafi irányítása alatt álló Victoria Neuman egyre közelebb kerül ahhoz, hogy amerikai elnök legyen. A Fiúknak minden tudásukra szükségük van, hogy összefogjanak és megmentsék a világot.

Az auschwitzi tetováló, SkyShowtime

A Heather Morris sikerkönyvéből készült sorozat igaz történeten alapul, és két holokauszttúlélő visszaemlékezései alapján született, noha írója inkább fikcióként kezelte, ezért számos bírálatot kapott, amiért szabadon bánt a tényekkel. A sorozat is keretbe foglalja a sztorit, amit az idős Lali (Harvey Keitel) mond tollba az írónőnek (Melanie Lynskey). A történet azonban megelevenedik, és megtudhatjuk, Lali (Jonah Hauer-King) hogyan tudta túlélni az auschwitzi poklot.

Ártatlanságra ítélve, Apple TV+

David E. Kelley futószalagon szállítja a sikerkönyvekből készült sorozatokat: múlt hónapban mutatták csak be a Tom Wolfe regényéből készült Talpig férfit, most pedig már Scott Turow 1987-es bestsellere van soron. A főszerepet Jake Gyllenhaal alakítja: egy ügyészt játszik, akit egy kollégája meggyilkolásával vádolnak.

Kingstown polgármestere 3, SkyShowtime

Jeremy Renner első sorozatszerepe a csaknem végzetes hókotróbalesete óta: visszatér a fiktív michigani város polgármestere, Mike McLusky szerepében. A sorozat előző évadában börtönlázadás és egy orosz gengszter borzolta a polgármester kedélyét, vajon az új évad képes lesz fokozni az izgalmakat?

Becoming Karl Lagerfeld, Disney+

A divattervezőkről szóló életrajzi sorozatok dömpingjéből nyilván nem maradhat ki Karl Lagerfeld sem. A francia sorozat Lagerfeld felemelkedését mutatja be a hetvenes évek párizsi divatvilágában, a főszerepet pedig Daniel Brühl játssza.

 

A Bridgerton család 3 (az évad második fele), Netflix

Ahogy azt kritikánkban is írtuk, szokatlan módon az évad első fele nem egy cliffhangerrel ért véget, hanem boldog eufóriában ábrázolta a szerelmeseket. Így is biztos sokan várják a folytatást, melyben vélhetően láthatjuk, milyen akadályok gördülnek a szerelmesek boldogságának útjába.

 

My Lady Jane, Amazon Prime Video

Ez a nyolc epizódból álló, Tudor-korabeli romantikus fantasy sorozat az angol történelem radikális újramesélése, amelyben VIII. Henrik király fia, Edward nem hal meg tuberkulózisban, Lady Jane Grey-t nem fejezik le, és a férjét, Guildfordot sem. Amikor Jane-t királynővé koronázzák, a koronára és a fejére törő aljas gazemberek célpontjává válik.

 

Az agancsos fiú (Sweet Tooth) 3, Netflix

Utolsó évadával érkezik ez a képregény alapján készült fantasy sorozat, úgyhogy remélhetőleg minden kérdésre választ kapnak a nézők. Az egyik legfontosabb kérdés nyilván hamar kiderül: túlélte-e a gonosz Abbot tábornok, hogy bölények taposták meg az előző évad fináléjában? A fő kérdés persze nyilván az lesz, hogyan és hol ér véget Gus és a többiek nagy utazása.