Még nem regisztráltam

Kult

Karácsony Artúr, Klaus, A Grincs – karácsonyi animációs filmek az egész családnak

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Dolgok, amik elengedhetetlenek az ünnepi szezonban: dekoráció, rengeteg süti, és persze a karácsonyi filmes dömping. Mivel minden évben új filmek jelennek meg, és a karácsonyi klasszikusok listája végtelen, nehéz eldönteni, hogy milyen filmeket nézzünk meg az ünnepi időszakban. Ha olyat keresel, amit az egész család együtt nézhet, akkor egy animációs filmmel nem lehet mellélőni.

Neked melyik a kedvenc karácsonyi animációs filmed?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

7 szavazat.

Jégvarázs

Minden idők egyik legnépszerűbb Disney animációs filmje, mely után minden kislány Elza vagy Anna szeretne lenni.

Polar Expressz

A karácsony estéjén játszódó film egy kisfiú történetét meséli el, aki meglátja, hogy egy titokzatos, az Északi-sarkra tartó vonat áll meg az ablaka előtt. A kalauz meghívja a fiút vonatra, aki csatlakozik a többi gyerekhez és útnak indulnak, hogy meglátogassák a karácsonyra készülő Mikulást.

A Grincs

A Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusának legújabb feldolgozásában a Grincs egyetlen esélye arra, hogy békében és csendben tölthesse az ünnepet, ha ellopja a Karácsonyt a „kiktől”.

 

Shrekből az angyal

A félórás film Shrek és Fiona készülődését mutatja be az ogre-család első karácsonyára. Amennyire rövid, annyira vicces is.

Karácsonyi lidércnyomás

A film Jack Skellingtont, Halloween városának polgármesterét követi, aki megpróbálja átvenni a hatalmat Karácsonyvárosban is.

A Szépség és a Szörnyeteg: Varázslatos karácsony

Ha klasszikust választanál, akkor A Szépség és a Szörnyeteg továbbgondolása pont passzol az ünnepekhez: Belle elhatározza, hogy ünnepi hangulatot teremt a Szörnyeteg kastélyában

Karácsony Artúr

A film a Mikulás szuper high-tech létesítményének kulisszái mögé enged bepillantást az Északi-sarkon. Amikor a Télapó véletlenül elfelejti átadni egy kislánynak az ajándékát karácsonykor, szerencsétlen fia, Artúr, próbálja meg elvinni helyette.

Scrooge: Karácsonyi ének

Charles Dickens kultikus karácsonyi történetének természetfeletti, időutazós, zenés feldolgozása.

Mickey egér – Volt kétszer egy karácsony

Ha olyan karácsonyi animációs filmet keresel, amit kisgyerekek is nézhetnek, ez jó választás lehet. A filmben Mickey, Minnie és a legjobb barátaik találkoznak, hogy felelevenítsék az elmúlt karácsonyok legszebb pillanatait.

Klaus

Egy önző postás és egy visszahúzódó játékkészítő valószínűtlen barátságot kötnek, és örömöt hoznak egy hideg, sötét városba, amelynek nagy szüksége van erre.