Még nem regisztráltam

Életke

Budapest, Bécs, Prága – Európa legszebb karácsonyi vásárai

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Az európai karácsonyi vásárok a téli időszak legvarázslatosabb eseményei közé tartoznak. Az ünnepi díszek, a hangulatos fények és a finom illatok minden évben rengeteg látogatót vonzanak. Európában számos gyönyörű karácsonyi vásár található, melyek a helyi hagyományokat tükrözik.

Te melyik vásárba látogatnál el idén karácsonykor?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

5 szavazat.

Budapest

Budapest szép főterei a téli hónapokban ünnepi fényekbe borulnak. A Vörösmarty téren található karácsonyi vásár a város egyik legnagyobb és legkedveltebb vására, ahol finom ételek, forralt bor és kézműves termékek várják a látogatókat. Óriási népszerűségnek örvend az elmúlt években a Bazilikánál lévő vásár is, ami már három alkalommal, 2019–ben, 2021-ben és 2022-ben is első helyezett lett az európai karácsonyi vásárok versenyén.

Bécs

A bécsi karácsonyi vásár, vagyis a Wiener Christkindlmarkt, a város egyik legfényűzőbb és legismertebb ünnepi rendezvénye. A Rathausplatzon elhelyezkedő vásár hangulatos faházakkal és gyönyörű díszekkel van tele ilyenkor.

Stockholm

Az óvárosi (Gamla Stan) karácsonyi vásár Stockholmban a város központjában található, ahol a szűk utcák és terecskék ünnepi fényekkel és díszekkel várják a látogatókat. A skandináv stílusú kézműves termékek és a svéd sütik adják a fő vonzerejét a vásárnak.

Prága

Prága karácsonyi vásárai a város történelmi helyszínein találhatóak. A vásárokban vehetünk hagyományos cseh ételeket, díszeket és kézműves termékeket.

Köln

A kölni dóm tőszomszédságában megrendezett Weihnachtsmarkt Németország egyik legnagyobb és legrégebben tartó karácsonyi vására, amely rendkívül hangulatos környezetben várja az oda látogatókat.

London

A Winter Wonderland az egyik legnépszerűbb és legnagyobb téli rendezvény a brit fővárosban. A Hyde Parkban megrendezett esemény minden évben november végétől január elejéig várja a látogatókat. Kicsit kilóg a sorból, hiszen ez inkább egy téli fesztivál, ahol karácsonyi hangulatban korcsolyázhatunk, vidámparkozhatunk és finomakat ehetünk, ihatunk.

Brugge

Brugge karácsonyi vására a város középkori hangulatát ötvözi az ünnepi dekorációval és fényekkel. A vásárban a helyi édességektől kezdve a karácsonyi dekorációig minden megtalálható.

Zágráb

Európa egyik leghíresebb adventi rendezvénye, mely a várost mesés fényekbe burkolja; a tradicionális karácsonyi hangulatot modern elemekkel ötvözi. A Jelačić bán téren található faházakban a különféle kézműves termékeken túl helyi kulináris különlegességeket is kóstolhatunk. A rendezvényt fényfestés, koncertek, szórakoztató programok gazdagítják, melyek egész decemberben varázslatos atmoszférát teremtenek a horvát fővárosban.

Tallinn

A város történelmi részében, a Raekoja plats-on található vásár hamisíthatatlan északi hangulatot nyújt faházakkal és jó esetben hófödte utcákkal.

Lisszabon

Lisszabon szívében, leghíresebb terén, a Praça do Comérción található. Igazi ünnepi hangulatot varázsol a városba: a tengerparti panoráma mellett fénnyel díszített faházakban vásárolhatunk (például nagyon finom portugál édességeket).