Még nem regisztráltam

Kult

A legjobban sikerült Stephen King-adaptációk

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Az ikonikus horrorregényíró Stephen King műveiből több mint 50 filmet adaptáltak már, és számuk szinte minden évben növekszik, hiszen jelenleg is több új film van előkészítés vagy utómunka fázisban.

Neked melyik a kedvenced az alábbi Stephen King-adaptációk közül?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

14 szavazat.

Halálsoron

Ebben a négy Oscar-díjra jelölt lelket megérintő drámában kiemelt szerepet kap a misztikum. Egy különleges képességekkel rendelkező, megjelenésében ijesztő, ám jámbor emberről szól, akit gyerekek meggyilkolásával vádolnak meg. Halálra ítélik, így kerül a címben is megjelenő halálsorra. Itt összebarátkozik az egyik őrrel, akit Tom Hanks alakít.

A remény rabjai

A legjobb filmeket listázó oldalak állandó dobogós helyezettje. A film az emberi akaratról és az igazságtudat erejéről szól, miközben egy ártatlanul bezárt fegyenc életét kísérhetjük figyelemmel.

Ragyogás

Stanley Kubrick klasszikusában egy férfi (akit Jack Nicholson alakít) a családjával egy a világtól elzárt kísérteties hotelba költözik gondnoknak, ahol gonosz erők munkálkodnak. Az egyetlen, aki észreveszi a hotelban uralkodó erőket nem más, mint Danny, a különleges képességgel rendelkező kisfiú.

Tortúra

A történet főszereplői egy író, aki balesetet szenved, és egy megszállott rajongó, aki ápolja kedvencét, természetesen nem jó szándékkal. Kathy Bates Oscar-díjat nyert a filmben nyújtott alakításáért.

A köd

A filmben egy gyilkos lényeket rejtő köd tartja rettegésben a szupermarketben ragadt embereket.

Az

A kétrészes filmben Pennywise bohóc tartja rettegésben egy kisváros gyermekeit. A horror elemek mellett a film bemutatja a gyerekek barátságát és bátorságukat is.

Carrie

Az első adaptáció, ami rögtön klasszikussá vált. A történet szerint a főszereplő egy félénk lány, Carrie, akit annyira megaláznak az osztálytársai, hogy elszabadulnak a telekinetikus képességei, és hatalmas mészárlást rendez.

Álom doktor

A Ragyogás 2019-es folytatása, melynek főszereplője Danny, Jack Nicholson karakterének kisfia, akit Ewan McGregor alakít.

A holtsáv

Christopher Walken főszereplésével készült el King egyik legérdekesebb sci-fi adaptációja. A történet szerint egy férfi kómába esik, majd mikor felébred, különleges képességre tesz szert: látja a jövőt.

Állj mellém!

Ez a kivételesen nem horror történet négy kamaszról szól, akik elhatározzák, hogy megkeresnek egy holttestet, amiről a városukban pletykálnak. Stephen King itt megmutatta, hogy mennyire ért a gyermeki lélekhez, és betekintést nyerhettünk általa a felnőtté válás rejtelmeibe.