Még nem regisztráltam

Kult

Petőfi, Kossuth, Bartók és társaik – Magyarország leghallgatottabb rádiói

Anna Csákó

Zene, hírek, reklámok. Magyarország leghallgatottabb rádióit gyűjtöttük össze, függetlenül azok célközönségétől vagy tulajdonosi körétől.

Te melyiket szoktad hallgatni?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

39 szavazat.

Spirit FM

A maga 2019-es indulásával az egyik legfiatalabb rádió, amiben közéleti és magazinműsorokat találhatunk.

Sláger FM

Az egykori Juventus rádió 2015-ben váltott nevet, és azóta hű az új brandhez: egy-két kivétellel legtöbb műsoruk nevében elrejtették, hogy náluk slágereket lehet hallgatni.

InfoRádió

Magyarország első hírrádiója, mely 2000-től kezdve negyedóránként sugároz friss híreket és tudósításokat.

Retro Rádió

„Minden idők legnagyobb slágerei”, „Magyarország leghallgatottabb rádióján”. Itt nem fog váratlanul érni, mikor ezredjére is felcsendül, hogy Pataky Attila a kör közepén áll.

Tilos Rádió

Szűkebb réteget elérő közösségi rádióként törekszenek a zenei sokszínűségre, és a gyakran médián túli civil szakmákból érkező műsorvezetőik a hallgatókat is bevonják beszélgetéseikbe.

Rádió 1

Kereskedelmi rádió, reklámjaik fókuszcsoportjában a fiatalokkal; leginkább európai és amerikai, aktuális trendeknek megfelelő slágerekkel.

Klasszik Rádió

A Bartók Rádió mellett a Klasszikon találhatunk még klasszikus zenéket, illetve filmzenéket.

Best FM

A Retro Rádióhoz hasonló felépítésű, „a legjobb zenék” jelmondattal futó országos lefedettségű rádió.

Jazzy Rádió

A névből adódóan elsősorban jazzszámokat játszanak, de más műfajok sem idegenek tőlük, valamint bele lehet futni gazdasági és beszélgetős műsorokba is a Jazzy-t hallgatva.

Bartók Rádió

Hallgatói leginkább középkorúak és idősek közül kerülnek ki, akik élvezettel hallgatnak klasszikus zenét és irodalmi műsorokat.

Manna FM

A Spirit FM-et fél évvel megelőzve indult rádió zenei műsorok mellett pszichológiai és önfejlesztéssel foglalkozó adásokkal próbál hozzájárulni hallgatói lelki egészségéhez.

Kossuth Rádió

Évek óta stabilan a leghallgatottabb rádiók közt szerepel a Kossuth Rádió, aminek oka az a kuriózum is lehet, hogy egyedül náluk jelenik meg hazánk miniszterelnöke, hogy egy rövid kérdezz-felelek formájában fáradhatatlanul sugározza gondolatait minden péntek reggel.

Dankó Rádió

Bár a rangsorolás könnyítésére érdekében így is rengeteg hazai rádió lemaradt a listáról, nem szeretnénk meghamisítani a valóságot azzal, hogy az idősek körében napi több tízezer hallgatóval bíró Dankó Rádiót lehagyjuk a felsorolásból.

Petőfi Rádió

A rádió első kísérleti adása 1932 nyarán indult, és azóta rengeteg arculati váltáson ment keresztül, de tagadhatatlan, hogy különböző korszakain átnyúlva rengeteget tett a magyar könnyűzene népszerűsítéséért.