Még nem regisztráltam

Kult

Ohnody, ajsa luna, Sisi – magyar énekesnők, akiket érdemes hallgatni

Anna Csákó

Talán esetükben egy Puskás Aréna koncert még várat magára, és a legtöbb rádióból sem ők fognak szólni, de érdemes miattuk átkapcsolni Spotify-ra, YouTube-ra, vagy elmenni a koncertjeikre, mert ezek a női előadók egytől egyig színes, izgalmas és egyedi zenéket alkotnak.

Ki a kedvenced közülük?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

10 szavazat.

Sisi

Sisi kevesebb mint egy év leforgása alatt számos hazai elismerést és díjat bezsebelt, mint női hiphop előadó, 2023 nyarán már a Sziget fesztiválon zenélt, arca pedig a Spotify óriás molinójáról kacsintott vissza a Times Square-en.

Boró

Egyelőre talán a lista legkevésbé ismert neve Raffay Borókáé, aki eddig kisebb fesztiválokon és klubkoncerteken lépett fel, feldolgozások mellett a saját szerzeményeit is megmutatva, letisztultan, csak egy gitár kíséretében.

Deva

A 2000-ben született énekesnőnek 2022-ben a Music Moves Europe Awards-ot és Petőfi Zenei Díj-at is odaítélték, amivel hozzájárult a díjak nívójának emeléséhez. Takács Dorina népzenei elemekkel kevert elektronikus zenéje egyszerűen csak elvarázsol.

Szeder

Szeder-Szabó Krisztina 2014 óta színesíti hol ironikus, hol játékos, hol könnyed, hol a pszichénk mélyét kapargató dalaival a magyar könnyűzene színterét.

Tímár Sára

A Junior Príma díjas énekesnő már kiskorától kezdve a népzene, valamint a vallási énekek közt találta meg a helyét – szólókarrierje mellett a Sebő-együttes és a Dalinda énekeseként is találkozhatunk vele.

Paár Julianna

Paár Julianna elsődlegesen zeneterapeutaként dolgozik, de számos zenei formációban feltűnt már: sokáig például a Tárkány Művek énekesnője volt, valamint mostanság a Fitos Dezső Társulat tagjaként zenél.

Barkóczi Noémi

A szabadúszó grafikusként és animációtervezőként dolgozó énekes-dalszerző nevével 2016 óta találkozhatunk, noha néhány évre felfüggesztette a zenélést, hogy aztán 2021-ben újult erővel térjen vissza a Dolgom volt című albummal. Bízunk benne, hogy többször nem tűnik el.

Mitsoura

Juhász Miczura Mónika, az 1972-ben született magyar roma énekesnő számos zenekar tagjaként, itthon és külföldön egyaránt népes rajongótábornak, és szakmai elismeréseknek örvendhet.

Ohnody

Hegyi Dóri eddig három szólólemezt tett le az asztalra – reméljük, ez a szám nőni fog, mert minket a Hideg című számát hallgatva kiráz a hideg.

Tóth Dóri

Tóth Dóra Lilla hegedűművészként és vokalistaként a már felbomlott Ricsárdgír zenekarhoz csatlakozott az utolsó éveikben, játszik Bródy János oldalán, énekesnőként pedig a Nunki Bay Starship formációban okoz libabőrt a hangjával – a koncertezés mellett pedig holisztikus szemléletű tanárként fogadja az énekelni vágyókat.

Pápai Zsanett

Az Imitation nevű elektronikus zenei formáció dalszerző-énekesnőjének szövegeiben egyértelműen érződik, hogy Pápai Zsanett egykor filozófia diplomát szerzett.

boebeck

A pécsi énekesnő 2021 végén debütált első kislemezével, azóta pedig egyre több hazai és szomszédos nagyvárosban lehet Andl-Beck Boróka koncertjeibe belefutni. A 30Y frontemberének lánya hangi adottságaiban már édesapját biztosan túlnőtte (ezzel nem Beck Zolit kívánjuk becsmérelni, csak boebeck hangja gyönyörű), és reméljük, hogy karrierjében is minimum hasonló ívet jár majd be.

Saya Noé

Avagy Kőrös Noémi, aki alkalmazkodva a digitális világhoz, Twitch-en streamelve örvendezteti rajongóit indi elemekkel operáló popszámaival. Saya Noé második lemeze Jupiter címmel 2023 szeptember végén érkezett.

ajsa luna

Az Ajsa Luna annyiban művésznév, hogy az énekesnő számai előtt kisbetűvel írandó, hivatalokban pedig naggyal. A nemrég szabadbölcsész diplomát szerzett lány néhány éve kezdett el komolyabban a zenéléssel foglalkozni, és azóta saját szerzeményei mellett a magyar zenei paletta több előadójával is vidáman állt össze egy-egy szám erejéig.

Solére

Az elektronikus space-pop stílusban alkotó Szigeti Zsófi kislemezei után 2022 végén az IMA című albumával is hozzáadott pár dalt a minőségi magyar zenéhez.