Még nem regisztráltam

Kult

Zenék, amiket te is ismersz, de nem tudod a címüket

Vörös Rebeka
Vörös Rebeka

Az életünk szinte minden területét átitatja a zene. A rádiók, reklámok és filmek gondoskodnak arról, hogy ismerjünk olyan zenéket is, melyeknek nem tudjuk a címét. Ebben a listában garantáltan találsz olyat, ami ott van a füledben, de nem ismerted az előadóját.

Melyiket dúdolod a legtöbbször?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

46 szavazat.

Kongos: Come with Me Now

A The Originals, magyar címén A Sötétség kora sorozat első epizódjában is felhangzott a Kongostól a Come with Me Now. Az alternatív rockegyüttes zenéje a Renault Megan Sedan 2016-os reklámjában is szerepelt.

Gotye: Somebody That I Used to Know (feat. Kimbra)

A belga-ausztrál énekes-zeneszerző Gotye és az új-zélandi énekesnő, Kimbra közös műveként készült el 2011-ben a Somebody That I Used to Know. Egy igazi nyári sláger, amit a rádiók is előszeretettel játszanak a mai napig, mindemellett sokszor hallani lehetett tévéműsorokban és internetes mémekben.

Yiruma: River Flows in You

A River Flows in You talán az egyik legtöbbet játszott zongoradarab napjainkban, amit nem az iskolák falai között ismertünk meg. Szerzője a Dél-Koreában született zongorista, Yiruma. A mű a második stúdióalbumán, a First Love-on jelent meg. Magyarországon a „Szomorú de nagyon szép szám:)“ internetes feltöltés után ismerték

Gym Class Heroes: Cupid’s Chokehold/Breakfast In America

A Gym Class Heroes egy amerikai rap-rock banda. Az együttes dobosa, Matt McGinley elmondása szerint, ez a dal véletlenül jött létre 2011-ben, egy előadás előtti próba alkalmával, spontán ötletből fakadóan. A címben is szereplő Breakfast In America arra az 1979-es zenére utal, melynek alapján a Gym Class Heroes alkotása készült.

Fábián Juli & Zoohacker: Girly

Elsőre hallásra meg tudtad volna mondani, hogy a Girlynek magyar előadója van? Ha igen, le a kalappal! Igazán fülbemászó dallama miatt egyáltalán nem meglepő, hogy szinte minden tévénéző ismeri, hiszen a 2010-es évek elején a MOL reklámzenéje volt.

Peter Bjorn and John: Young Folks

A svéd Peter Bjorn and John együttes 2006-ban megjelent harmadik albumán szerepelt a Young Folks, ami azóta világszintű ismertségre tett szert. A szerbiai mobilszolgáltató reklámjától kezdve az amerikai Grace klinika sorozatig számos helyen hallhattuk már.

Jet: Are You Gonna Be My Girl

Ez a zene 2003-ban jelent meg a Jet Get Born albumán. Ausztráliában, Olaszországban és Amerikában arany, az Egyesült Királyságban platinalemezt kapott. Többek között a Csontdaráló című Adam Sandler filmnek és az Elvitte a víz animációs mesefilmnek is zenéje volt, valamint az iPod reklámjában is felcsendült.

Chumbawamba: Tubthumping

A Chumbawamba egy brit rockegyüttes, akiknek a Tubthumping című slágere több zenei toplistát is meghódított kiadásának évében, 1997-ben. Bár egészen nagy népszerűségnek örvend, a nehezen kimondható nevű együttest mégis csak kevesen tudják kapásból felidézni.

Caesars: Jerk it Out

Az idén kereken 20 éves zene, már megjelenése után egy évvel a Blackball vígjáték soundtrackje lett. A svéd rockbanda egyik legismertebb zenéje, amely már több reklámban és a Just Dance-ben is helyet kapott. Igazán ismert a „Let’s go“ mém után lett.

Sofi Tukker: Best Friend (feat. NERVO, The Knocks & Alisa Ueno)

A 2017-es Best Friend több toplistán is előkelő helyen szerepelt megjelenése után. Az iPhone X bemutatójában is szerepelt, valamint Magyarországon a McDonald’s reklámzenéjeként ismerhettük meg.

Radical Face: Welcome Home, Son

A Welcome Home, Son az amerikai Radical Face 2007-es Ghost albumán jelent meg. Több reklámban is felhangzott, mint például a Nikon vagy a Chevrolet Volt hirdetésében, amely a cím („Isten hozott fiam”) miatt nem meglepő. A szám filmekben, dokumentumfilmben és sorozatokban is hallható volt már.

The Most Mysterious Song on the Internet: Like the Wind

A dal, aminek garantáltan senki sem ismeri az előadóját vagy ha mégis, gyorsan szóljon, ugyanis az interneten keringő rejtélyes zenének létrehozójának kilétét homály fedi. Legelőször egy nő töltötte fel 2007-ben, aki ki szerette volna deríteni, hogy vajon kihez tartozhat a felvétel? A hölgy egy német rádióban talált rá a zenére évtizedekkel ezelőtt.