Még nem regisztráltam

Kult

Monica Bellucci, Sophie Marceau, Halle Berry – a legemlékezetesebb Bond-lányok

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Amióta Ursula Andress először lépett ki az óceánból az 1962-es Dr. No című James Bond-filmben, a „Bond-lányok” a franchise állandó szereplőinek számítanak.

Szerinted ki volt az elmúlt évek legemlékezetesebb Bond-lánya?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

14 szavazat.

Sophie Marceau

Sophie Marceau a 1999-es A világ nem elég című filmben játszott szerepet. Elektra King karakterét alakította, aki egy igazi kuriózum a Bond-lányok között, hiszen a film végére kiderül, hogy valójában ő maga a főgonosz.

Denise Richards

A 90-es évek szexszimbóluma, Charlie Sheen volt felesége alakította az 1999-es, A világ nem elég című filmben Dr. Christmas Jones nukleáris fizikust.

Ana de Armas

Karaktere Paloma, egy kubai hírszerző ügynök, aki a 2021-es James Bond-filmben, a Nincs idő meghalni című filmben tűnik fel.

Monica Bellucci

A 2015-ös Spectre – A Fantom visszatér című James Bond-filmben játszott. Lucia Sciarra karakterét alakította, és egyébként a 007-es filmek történetének legidősebb Bond-lánya (a bemutató évében lett 50 éves).

Eva Green

A 2006-os Casino Royale című filmben játszotta Vesper Lynd szerepét. Az intelligens, szenvedélyes és sebezhető nő az egyik legmeghatározóbb és legemlékezetesebb Bond-lánykarakter lett.

Famke Janssen

Famke Janssen játszotta az ikonikus gonosztevő, Xenia Onatopp szerepét az 1995-ös Aranyszemben. Ő volt az, aki szex közben, összeszorított combjaival fojtotta meg a férfiakat.

Léa Seydoux

A 2015-ös Spectre – A Fantom visszatér és a 2021-es Nincs idő meghalni című filmekben játszotta Madeleine Swann karakterét.

Ursula Andress

Az 1962-es Dr. No című filmben játszott szerepet, ami a sorozat első része. A film Bond-lányaként Honey Ryder karakterét alakította. A franchise egyik legikonikusabb jelenete, ahogy a svájci színésznő egy fehér bikiniben kijön az óceánból a partra.

Halle Berry

Halle Berry a 2002-es Halj meg máskor című filmben játszotta Jinx karakterét, és ezzel az egyik legikonikusabb Bond-lánnyá vált. Sok Bond-lányt alakító színésznő nem tudott nagyobb sikereket elérni, de a már akkor is befutott Berry karrierjének további löketet adott a szerep.

Michelle Yeoh

A ma már Oscar-díjas színésznő az 1997-es A holnap markában című James Bond-filmben játszotta Wai Lin karakterét, aki az MI6-nak dolgozó kínai ügynök és harcművész volt. Mivel még Bondnál is hitelesebb akcióhőst alakított, egy darabig szó volt róla, hogy saját filmet kap.