Még nem regisztráltam

Kult

A legjobb új sorozatok 2023 októberéből

Inkei Bence
Inkei Bence

Ahogy azt megszokhattuk, októberben csőstül jön a horror a sorozatok között, de számos visszatérőnk is van: új évaddal jelentkezik a Lupin, a Loki, Az aranykor és az Elit is. Jön még Apple-sorozat Brie Larsonnal a főszerepben, illetve Taylor Sheridan új sorozatában Zoe Saldana, Nicole Kidman és Morgan Freeman is feltűnik. (Ezekről részletesen ebben a cikkünkben írtunk.)

Te melyiket várod a legjobban?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

8 szavazat.

A tél királya, HBO Max

Az Artúr-mondakör tízrészes sorozat formájában elevenedik meg, méghozzá Bernard Cornwell regényei nyomán. Artúr királyt Iain De Caestecker, Merlint pedig Nathaniel Martello-White alakítja.

Az aranykor 2, HBO Max

Julian Fellowes az 1880-as évek New Yorkjában játszódó sorozatában tovább nő a feszültség a régi vagyonos réteg és a feltörekvő újgazdagok között, amit két, egyszerre nyitó operaház ügye fokoz tovább. Ki melyiket választja a kettő közül?

Tündérkert, Duna

Móricz Zsigmond Erdély-trilógiájának első, azonos című kötete alapján készült sorozatot a gyártócég Megafilm közleményében „szenvedélyes történelmi kalandfilmsorozatként” jellemzi, és feltűnik benne a 17. századi erdélyi történelem összes híres alakja, Bethlen Gábortól Báthory Erzsébetig. A három főszereplő Katona Péter Dániel, Bokor Barna és Szamosi Zsófia, de feltűnik a további szerepekben Szőke Abigél, Dobos Evelin, Gáspár Kata és Balsai Móni is.

Lupin 2, Netflix

Ha pontosak akarunk lenni, a Lupinnek ez a harmadik „része” (az első évad két részletben jött ki), ezt az évadot viszont nem bontják ketté, hanem egyben felkerül mind a hét epizód. Assane Diop (Omar Sy) ebben még az eddigieknél is veszélyesebb és merészebb rablást tervel ki, pedig már így is őt keresi egész Franciaország.

Minden kémia, Apple TV+

Bonnie Garmus regényéből készült sorozat az 50-es és 60-as években játszódik, főhőse pedig Elizabeth Zott (Brie Larson), akinek tudományos karrierjét ellehetetlenítik, ezért elfogadja a munkát egy televíziós főzőműsor házigazdájaként, és nekilát, hogy a recepteknél sokkal többre tanítsa a háziasszonyokat és a hirtelen odafigyelő férfiakat.

Testek, Netflix

Si Spencer grafikus regénye alapján készült sorozat négy idősíkon játszódik: ugyanazt a holttestet találják meg Londonban 1890-ben, 1941-ben, 2023-ban és 2053-ban. Ahogy az évtizedek közötti kapcsolatok kirajzolódnak, a nyomozók hamarosan rájönnek, hogy nyomozásuk összefügg, és egy rejtélyes politikai vezető – Elias Mannix (Stephen Graham) – kerül a középpontba. A rejtély megoldásához a négy nyomozónak együtt kell működnie, és egy több mint 150 éves összeesküvést kell lelepleznie.

Az Usher-ház bukása, Netflix

Edgar Allan Poe klasszikus horrornovellája sokadik megfilmesítésével ki más is próbálkozhatna, mint Mike Flanagan, aki már több sikeres horror sorozatot készített a Netflixnek A Hill-ház szellemétől kezdve a Mise éjfélkorig. A mába átemelt sztori főhőse egy korrupt gyógyszercég vezető ikerpár, akiknek leszármazottjai egyre másra halnak meg rejtélyes és kegyetlen módon. A szálak Roderick és Madeline Usher (Bruce Greenwood és Mary McDonnell) múltjába vezetnek.

 

Szicília oroszlánjai, Disney+

Stefania Auci sikerkönyve alapján készült történelmi családi saga két valóban létezett fűszerkereskedő, a Florio fivérek történetét meséli el, akik Szicíliában kis, lepukkant boltot alakítanak virágzó üzletté, amelyet a fiatal Vincenzo forradalmi ötleteivel gazdasági birodalommá alakít. Vincenzo és az egész család életét azonban megzavarja Giulia, az erős és intelligens nő érkezése, aki szembe megy a társadalom merev szabályaival.

 

Fear the Walking Dead 8, AMC

Walking Dead társ-sorozat utolsó évadának második fele érkezik most, hat epizódban. Már az előzetesben is hullanak a zombik, mi lesz később?!

Special ops: Lioness, SkyShowtime

Taylor Sheridan ezúttal beépülős thriller sorozatot rendez, melynek főhőse (Laysla De Oliveira) azt a feladatot kapja, hogy barátkozzon össze egy terroristákat támogató célpont lányával. A sorozatban szerepet kap Zoe Saldana, Nicole Kidman, Michael Kelly és Morgan Freeman is.

Mindent, itt és most, Netflix

Szexoktatás és a Fülig beléd zúgtam nyomában újabb netflixes tinisorozat érkezik, melynek főhőse Mia (Sophie Wilde), aki visszatér a suliba, miután hosszabb időt töltött kórházban anorexiával.

Libabőr, Disney+

A Libabőr könyvek alapján készült két, vegyes technikájú film nézőinek nagy örömére most egy élőszereplős horror-vígjáték sorozat érkezik a filmek alkotóitól, melynek főhőse öt tizenéves, akik természetfeletti erőket szabadítanak fel. Nem elég, hogy ezt helyre kell hozzák, még a szülei tinédzserkori titkaival is szembesülniük kell.

Loki 2, Disney+

„A Loki történetének nem sok értelme van, karakterei laposak, a feszültséget kispórolták belőle, és a legrosszabb, hogy még vége sincs” – írta kritikusunk az első évadról, most pedig tényleg visszatér a csínytevés istene, hogy meggyőzze a kétkedőket, igenis van értelme sorozatot forgatni a kalandjairól, ezért számos új és visszatérő karakter oldalán egyre veszélyesebb kalandokba keveredik a folyamatosan táguló multiverzumban. Tom Hiddleston, Owen Wilson és Jonathan Majors mellett az évadban új szereplőként csatlakozik az Oscar-díjas Ke Huy Quan is.

Rick & Morty 7, HBO Max

A rendkívül népszerű felnőtt animációs sorozat új évada lesz az első olyan, melyet már a családon belüli erőszakkal megvádolt társalkotója, Justin Roiland nélkül fejeznek be a megmaradt készítők.

Elit 7, Netflix

Ha olyan érzésünk van, hogy ennek a spanyol tinidráma-sorozatnak kéthavonta új évada van, az leginkább attól lehet, hogy tavaly két új évad is megjelent, sőt, két éve még tovább duzzasztották az Elit univerzumot egy rövid történetekre alapozott plusz sorozattal. Most pedig itt a hetedik évad, melyben Omar (Omar Ayuso) még az egyetemről is visszamegy a Las Encinasba, hogy szembenézzen a Samuel halála miatti bűntudatával, és kiderül, a többi diák is hasonló poklokon megy át.