Még nem regisztráltam

Kult

Alkalmak, amikor a Simpson család „megjósolta” a jövőt

Bálint Boglárka
Bálint Boglárka

Ha nem is lehet mindegyik itt összegyűjtött esetben kijelenteni, hogy a Simpsons alkotói egy az egyben a jövőt jósolták meg, de mindenesetre akad pár érdekes egybeesés.

Szerinted melyik volt a legdurvább jóslat?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

6 szavazat.

Siegfried és Roy tigristámadás

Siegfried és Roy legfőbb attrakciója a nagy fehér tigrisükkel való mutatvány volt, amit a Simpson család készítői felhasználtak egy 1993-as epizódhoz, amiben az állat rátámadt a két emberre. 2003-ban Roy Hornt a való életben is megsebesítette a tigris, ami a karrierjük végét jelentette.

Az ebola járvány

Sokan azt gondolják, hogy a Simpson család készítői előre látták az ebola járványt, 17 évvel a bekövetkezése előtt. Ezt azzal magyarázzák, hogy a 9. évad 3. epizódjában Marge a beteg Bartnak egy olyan könyvet olvas, aminek a címe „Kíváncsi George és az ebola vírus”.  A ‘90-es években a vírus nem volt széles körben ismert, ezért is furcsállják a rajongók.

Autocorrect

1994-ben, amikor még a mobiltelefonok is csak kezdetlegesen léteztek, az egyik epizódban feltűnik, hogy miközben az iskola két bajkeverője, Kearny és Dolph a telefonjukon gépelve készülnek egy osztálytársuk megverésére, a telefon átjavítja a megírt szöveget. Sokan úgy gondolják, ezzel előrevetítették az autocorrect használatát.

A Higgs-Bozon egyenlet

Amikor Homer Simpson a 8. évadban (1998) feltalálónak áll, egy bonyolult matematikai képlet előtt ábrázolják. Később kiderült, hogy az egyenlet előre leírta egy Higgs-Bozon részecske tömegét, amit már 1964 óta kutattak fizikusok, és amire tényleges bizonyítékot csak 2013-ban fedeztek fel.

A szavazógép hibája

Egy 2008-ban készült epizódban, mikor Homer Obamára szeretne szavazni, a gép a másik jelöltre adja le a voksát. 4 évvel később Pennsylvaniában ugyanez a valóságban is megtörtént.

Donald Trump elnökké választása

Az ezredfordulón készült epizódban Lisa az Ovális irodában kijelenti, milyen nehéz dolguk lesz Trump elnöksége után. 2017-ben Donald Trump lett az Egyesült Államok 45. elnöke.

Lady Gaga Super Bowl-os fellépése

2012-ben a Simpson család Springfieldjében fellépett Lady Gaga, aki egy drótkötél segítségével lebegett be a színpadra. A 2017-es Super Bowl félidei showjában hasonló ruhában és ugyanúgy egy kötélről eresztették le a színpadra. Egyesek szerint a díszlet pár eleme is hasonló, mint amit a rajzfilmben láttak.

A Disney megveszi a 20th Century Foxot

Egy szintén 1998-as epizódban feltűnik a 20th Century Fox jól ismert logója, alatta a felirattal „A Walt Disney Co. része”. 2017-ben a Disney valóban felvásárolta a Foxot.

Michelangelo Dávid-szobrának cenzúrája

Az 1990-es részben springfieldi lakosok a Dávid szobor ellen tüntetnek, mivel az teljesen meztelen. 26 évvel később ez a valóságban is alakot öltött, mikor arról kezdeményeztek szavazást, hogy felöltöztessék-e a Szentpétervár főterén található másolatot.