Még nem regisztráltam

Kult

A legjobb új sorozatok 2023 májusából

Inkei Bence
Inkei Bence

Ebben a hónapban is rengeteg új sorozat indul (ezekről részletesen ebben a cikkünkben írtunk), köztük a legtöbben alighanem a Bridgerton-előzménysorozatra kíváncsiak, de Arnold Schwarzenegger első sorozatszerepe is biztos sokakat érdekel majd. A történelmi sorozatok kedvelői az Anne Frank bújtatóját és az újabb Watergate-sorozatot várhatják, és izgalmasnak ígérkezik az HBO román hidegháborús kémsorozata is, de lesz persze disztópikus sci-fi, thriller és vígjáték is a palettán. Futó sorozat új évadának a Nagy Katalin – A kezdetek rajongói örülhetnek.

Neked melyik tetszett a legjobban?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

 

5 szavazat.

A Fehér Ház vízszerelői, HBO Max

Woody Harrelson, Justin Theroux, Domhnall Gleeson, Kiernan Shipka és Lena Headey játszanak a Watergate-ügy legújabb feldolgozásában. Az ötrészes, szatirikus hangvételű sorozat azt mutatja be, hogy hogyan buktatták meg akaratlanul az elnököt Nixon saját politikai szabotőrei, a Watergate kiagyalói, azaz E. Howard Hunt és G. Gordon Liddy.

Anna Frank bújtatója, Disney+

A sorozat főhőse Miep Gies, Otto Frank titkárnője, aki férje és a holland ellenállás segítségével számtalan embert bújtatott a nácik elől a második világháborúban. A modern érzékenységgel ábrázolt történet az alkotók szándéka szerint arra készteti a nézőket, hogy feltegyék maguknak a kérdést: mit tettek volna Miep helyében, és vajon a napjainkban lenne-e bátorságuk szembeszállni a gyűlölettel. A főbb szerepeket Bel PowleyLiev Schreiber és Joe Cole játsszák.

Sarolta királyné – Egy Bridgerton-történet, Netflix

A hatrészes minisorozat A Bridgerton család előzménysorozata, és a fiatal Charlotte királynő (India Amarteifio, majd Golda Rosheuvel) felemelkedésére és hatalomra jutására fog összpontosítani. Egyértelműen ezt a premiert várják a legtöbben májusban.

A siló, Apple TV+

Ez a poszt-apokaliptikus sci-fi-sorozat Hugh Howey regényciklusán alapul, és a jövőben játszódik, ahol mindössze tízezren maradtak életben a Földön. Ők egy titokzatos silóban élnek a földfelszín alatt, de senki nem tudja, ki és miért csinálta a silót, és hogy miért vonatkoznak rájuk ilyen szigorú szabályok. Egy mérnök (Rebecca Ferguson) azonban nekiáll kideríteni az igazságot, miután meghal a szerelme. Játszik a sorozatban továbbá Common és Tim Robbins is.

 

A 2009-es osztály, Disney+

Kate Mara és Brian Tyree Henry főszereplésével készült thrillersorozat főhősei az FBI 2009-ben végzett ügynökei, akik egy közös barátjuk halála miatt újra találkoznak. A nyomozás során szembesülnek a mesterséges intelligencia következtében végbement különböző változásokkal az amerikai büntető igazságszolgáltatási rendszerben.

Nagy Katalin – A kezdetek 3, HBO Max

A történelmi dramedy harmadik évadában is az ifjú Katalin (Elle Fanning) és férje, Péter (Nicholas Hoult) házasságán van a hangsúly, amit mindketten egyre kétségbeesettebben próbálnak életben tartani. Katalin közben egyre inkább nevet szerez a határokon túl, és sokat tanul a politika természetéről.

Fear The Walking Dead 8, AMC

Elköszön a Walking Dead univerzum utolsó sorozata is: a Fear The Walking Dead utolsó évadában Morgan (Lennie James) és Madison (Kim Dickens) nehéz küldetése lesz egy nyolcéves kislány kimentése a rejtélyes PADRE projekt szigetéről.

Spy/Master, HBO Max

A román hidegháborús kémsorozat fikció ugyan, de valós előképpel: az egyik legelismertebb román színész, Alec Secăreanu főszereplésével készülő sorozat egy kitalált karakter, Victor Godeanu életének sorsdöntő hetét mutatja be. Godeanu – akit Nicolae Ceausescu egykori kémfőnökéről, az Amerikába dezertált Ion Mihai Pacepáról mintáztak – ugyan a román diktátor jobbkeze, de valójában kettős ügynök, és lelepleződése miatt menekülnie kell. A sorozatot nagyrészt Magyarországon forgatták.

 

Végzetes vonzerő, SkyShowtime

Egy szenvedélyes viszony veszélyes fordulatot vesz, amikor egy nő nem engedi, hogy házas szeretője véget vessen az afférnak. A Michael Douglas és Glenn Close főszereplésével készült 1987-es film új sorozatverziót kap, melyben Joshua Jackson, Lizzy Caplan és Amanda Peet játsszák a főbb szerepeket.

A csend fogságában, Netflix

Aitor Gabilondo (Pátria) pszichológiai thrillersorozata egy fiatal pszichiáter (Almudena AmorA jó főnök) és csapata titkos megfigyelése alatt álló, újra bebörtönzött bűnöző, (Arón PiperElit) sorsát követi nyomon.

Sivatagi rejtélyek, Apple TV+

A vígjátéksorozat főhőse a drogfüggő Peggy (Patricia Arquette), aki anyja halálát követően arra az elhatározásra jut, hogy magánnyomozóként kezd új életet. Szerepel még a sorozatban Matt Dillon, Rupert Friend és Weruche Opia is. A hatalom hálójában és a Grace és Frankie sorozatokat is jegyző páros, Jennifer Hoppe-House és Nancy Fichman is ott van a sorozat alkotói között.

Szigorúan barátság, Apple TV+

Vígjátéksorozat, melyben két nagy sztár, Rose Byrne és Seth Rogen a középkorhoz közeledő egykori legjobb barátokat alakítanak, akik hosszú ideig nem álltak szóba egymással, ám most ismét találkoznak, és ez a kapcsolat mindkettejük életét megnehezíti.

FUBAR, Netflix

Arnold Schwarzenegger első sorozatszerepe, melyben egy nyugdíjazás szélén álló CIA-ügynököt alakít, aki felfedez egy családi titkot, és visszahívják egy utolsó munkára.

Der Greif, Amazon Prime Video

A világhírű német fantasyszerző, Wolfgang Hohlbein azonos című regényéből készült sorozatban három kívülálló, Mark (Jeremias Meyer), Memo (Zoran Pingel) és Becky (Lea Drinda) 1994-ben Krefeldben fedezi fel a Fekete torony nevű fantasztikus világot, és onnantól már semmi nem lesz ugyanolyan többé, mint azelőtt.

A szekta szökevénye, Disney+

Hidegrázós pszichológiai thriller, melyben egy lány eltűnése egy nőben gyermekkori emlékeket idéz fel, amikor egy szekta tagja volt. A sorozat egy szekta túlélőjének rémálmait követi nyomon, aki kénytelen szembenézni múltjával, hogy a jövőben megakadályozza gyerekek elrablását és lelki bántalmazását. A főbb szerepekben Teresa PalmerMiranda Otto és Guy Pearce látható.