Még nem regisztráltam

Kult

A legjobb új sorozatok 2023 szeptemberéből

Inkei Bence
Inkei Bence

Hiába a hollywoodi sztrájk, a nyár végével újra felpörög a sorozatipar, és valóságos nagyüzem várható szeptemberre. Visszatér például Jennifer Aniston és Reese Witherspoon sorozata, a The Morning Show, mint ahogy új évaddal jelentkezik Az idő kereke és a Virgin River is, viszont az új évad az utolsót is jelenti egyben a Szexoktatás és a Nagykutya esetében is. Az új címek közül sokan várják a Twisted Metalt, a Justified folytatását, a Pókerarcot és a John Wick-előzménysorozat The Continentalt is, de számos egyéb újdonság is lesz, a hónap különösen thrillerben és romkomban lesz erős.

Te melyiket várod a legjobban?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

5 szavazat.

Az idő kereke 2, Amazon Prime Video

Robert Jordan regényfolyamából készült fantasy sorozat a Prime Video nagy reménysége, rengeteg pénzt is költöttek rá, ezért nem véletlen, hogy már az első évad bemutatása előtt berendelték a másodikat. A 2021 végén Rosamund Pike főszereplésével bemutatott első évad a Prime legnézettebb sorozata lett abban az évben, úgyhogy nem a semmire szórták a pénzt, a második évad pedig nagyszabásúbb és bátrabb lesz, ha hihetünk az alkotóknak.

Twisted Metal, HBO Max

A poszt-apokaliptikus akció-vígjátéksorozat az azonos nevű harci videojáték franchise alapján készült. Főhőse John Doe (Anthony Mackie), az amnéziában szenvedő tejesember azt a feladatot kapja, hogy járja be a kietlenné vált Egyesült Államokat, hogy kézbesítsen egy titokzatos, ismeretlen tartalmú csomagot. Egy életét megváltoztató lehetőség előtt áll, de kegyetlen martalócokkal kell szembeszállnia, hogy biztosítsa az esélyt egy szebb jövőre. Az Amerikában már nyáron bemutatott sorozat a Peacock streamingszolgáltató legnagyobb idei sikere lett.

A törvény embere: Detroit dzsungelében, Disney+

Az Elmore Leonard regényein alapuló neo-western sorozat a 2010 és 2015 között futó Justified sorozat történetét folytatja, ezúttal egy nyolcrészes minisorozat erejéig. Raylan Givens rendőrbíró-helyettes szerepében visszatér Timothy Olyphant, akit Detroitba vezényel a sors, ahol egy veszélyes és kegyetlen bűnöző nyomába ered.

Virgin River 5, Netflix

Már az ötödik évadához ér ez a romantikus drámasorozat, melynek főhősnője, az ápolónő Mel szembesül a kisvárosi élet nehézségeivel. A tizenkét részből kettőt a november 30-i hétvégére tartalékol a Netflix. Ami várható: meglepő új kapcsolatok, megrázó szakítás, bírósági tárgyalás, könnyes búcsú és egy erdőtűz, amely a várost fenyegeti.

Nagykutya 3, Netflix

A drogdílerekről, bandaháborúról és gyilkosságról szóló kompromisszummentes és meglehetősen erőszakos sorozat (angol címe Top Boy) utolsó évadához érkezett, amely várhatóan elvarrja a szálakat. Új szereplők is érkeznek: Barry Keoghan, aki frissen kapott Oscar-jelölést A sziget szellemeiben nyújtott alakításáért, valamint Brian Gleeson (Rossz nővérek) is csatlakozik a stábhoz.

 

Bölcsőrablók, Apple TV+

Victor LaValle 2017-es bestseller regénye alapján készült horrorsorozatban a valóság keveredik a természetfelettivel. Főhőse, Apollo (LaKeith Stanfield) egy könyvkereskedő, aki odaadóan foglalkozik terhes feleségével, Emmával (Clark Backo), akivel azonban valami szörnyűség történt, miután találkozott egy különös nővel Brazíliában. Apollo a rejtély nyomába ered.

The Morning Show 3, Apple TV+

Két év után tér vissza Reese Witherspoon és Jennifer Aniston sorozata, mely egy fiktív reggeli tévéműsor kulisszái mögé viszi a nézőt. A harmadik évadban egy technológiai titán (természetesen saját űrhajója is van) érdeklődik az UBA tévécsatorna iránt. Az érdeklődő milliárdost ráadásul Jon Hamm (Mad Men) alakítja, de rajta kívül is érkeznek még új színészek a sorozatba, ahol a tervezett ügylet újra forráspontig hevíti a parázsló feszültségeket. Emlékeztetőül kritikánk a második évadról.

Pókerarc, SkyShowtime

Rian Johnson új krimisorozatában minden epizódban új gyilkossági ügy kerül terítékre. A sorozat középpontjában a pincérnő Charlie Cale (Natasha Lyonne) áll, aki a hazugságok felismerésének veleszületett képességével rendelkezik, és miután menekülnie kell addigi munkahelyéről, egy kaszinóból, átszeli az Egyesült Államokat, és mi mást tenne útközben, minthogy gyilkosságokat oldjon meg?

Szexoktatás 4, Netflix

Ezzel a negyedik évaddal fejeződik be a nagysikerű tinivígjáték-sorozat, mely döntést az alkotója, Laurie Nunn azzal magyaráz, hogy a negyedik évad írása közben „kezdett nagyon egyértelművé válni, hogy a történetek a végéhez közelednek”. Tény az is, hogy a szereplők már kiöregedőfélben vannak a tinikorból, tehát érthető a döntés. Ebben az évadban Otis (Asa Butterfield) és barátai egy új, progresszív iskolába, a Cavendish College-ba járnak majd.

The Continental, Amazon Prime Video

A John Wick-filmek háromrészes előzménysorozata az 1970-es évek New Yorkjában játszódik, és azt meséli el, hogyan került a dörzsölt, urbánus Winston (a filmekben Ian McShane alakítja) a Continental nevű szálloda élére, amely a bérgyilkosok, köztük Wick (Keanu Reeves) számára nyújt biztonságot. Reeves és McShane azonban nem tűnik fel a sorozatban, ahol Colin Woodell játssza a fiatal Winstont, Mel Gibson pedig Cormacet, egy maffiafőnököt.

Drága gyermek, Netflix

Romy Hausmann bestsellere alapján készült német thrillersorozat egy nő rejtélyes eltűnését köti össze egy több mint egy évtizeddel korábbi, lezáratlan üggyel. A főbb szerepekben Haley Louise Jones és Kim Riedle láthatók.

Lángoló test, Netflix

Egy valódi, 2017 májusában történt bűneset ihlette ezt a spanyol thrillersorozatot, melyben egy összeégett holttest egy rendőrségi szerelmi háromszöget fed fel, sőt, még annál is sötétebb dolgokra derül fény. A főszerepben A nagy pénzrablásból ismert Ursula Corberó.

Tapie, a csodaember, Netflix

Életrajzi sorozat készült a francia üzletemberről, sportklub tulajdonosról és politikusról, a két éve meghalt Bernard Tapie-ról, aki az egyik legellentmondásosabb személyisége az utóbbi évtizedek francia közéletének. A sorozat bemutatja az alacsony sorból induló Tapie (Laurent Lafitte) felemelkedését és bukását.

Farkas, HBO Max

Mo Hayder regényei alapján készült brit bűnügyi thrillersorozatban egy gazdag családot a saját otthonában ejtenek túszul pszichopata behatolók, míg Jack Caffery (Ukweli Roach) nyomozó eközben megszállottja lesz annak a szomszédjának, akiről azt hiszi, hogy az 1990-es években meggyilkolta a tízéves bátyját. Gyanús, hogy ezek a szálak előbb-utóbb összeérnek ebben a nagyon nyugtalanító sorozatban.

Hív az idő, Netflix

Ebben az új koreai romantikus drámasorozatban egy gyászoló nő varázslatos időutazást tesz 1998-ba, ahol találkozik egy férfival, aki kísértetiesen hasonlít elhunyt szerelmére.