Még nem regisztráltam

Sport

Bognár György, Pascal Jansen, Bartosz Grzelak – a 2024/25-ös labdarúgó NB I vezetőedzői

Máté Bruckner
Máté Bruckner

Az edzők határozzák meg – persze a játékosok képességei mellett –, hogy milyen futballt látunk, ha a hazai élvonalbeli bajnokság mérkőzéseivel szeretnénk szórakoztatni magunkat hétvégenként. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, kik ülnek a kispadokon: aktuális listánkban a 2024/25-ös labdarúgó NB I vezetőedzőit gyűjtöttük össze.

Szerinted ki az NB I legjobb vezetőedzője?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

14 szavazat.
1208008784

Hornyák Zsolt

A felvidéki magyar edző 2019 óta irányítja a Puskás Akadémiát. Az öt évad alatt egy ezüst- és három bronzérmet szerzett a felcsúti csapattal, így nem csoda, hogy a vezetőség bizalma töretlen felé.

2153187886

Bognár György

Kétszer is az év legjobb edzőjének választotta az MLSZ a Paksi FC trénerét, aki a 2023/24-es évadban ezüstérmes lett a bajnokságban, a Magyar-kupát pedig megnyerte.

Szabó István

A kecskeméti csodatévő a 2022/23-as évadban egészen a bajnoki ezüstéremig vezette az újonc csapatot. A higgadt, megfontolt tréner stabilizálni tudta a Kecskemét helyét az élvonalban, ami szintén kiemelkedő teljesítmény annak tükrében, hogy sokszor a feljutó klubok egyből visszaesnek az NB II-be.

Tímár Krisztián

Tímárt 2023 tavaszán váratlanul menesztette a Győri ETO vezetősége, majd a Nyíregyháza Spartacus szerződtette, amellyel éppen a győriek előtt nyerte meg simán az NB II-t, és jutott fel az élvonalba. A 2024/25-ös évad célja Nyíregyházán minden bizonnyal a bennmaradás, ha ezt teljesíti Tímár, aligha kell aggódnia az állása miatt.

Márton Gábor

A korábbi válogatott labdarúgó edzőként dolgozott már Pécsen, Zalaegerszegen, Fehérváron, az MTK-nál, és 2023 óta ismét a ZTE kispadján foglal helyet. A 2023/24-es évadban féltávnál úgy tűnt, a nyugat-magyarországi klub számára reális veszély a kiesés, azonban Márton a tavaszi szezon elejére ráncba szedte a csapatát, aminek köszönhetően bennmaradt az együttes.

2163383988

Pascal Jansen

A holland edző 2020 és 2024 között az AZ Alkmaar csapatát vezette, majd júliusban szerződtette a Ferencváros. A 2022/23-as évadban a Konferencia Ligában az elődöntőig jutott a holland együttessel.

1479146530

Bartosz Grzelak

A lengyel származású svéd szakember 2023 márciusától irányította a Fehérvár együttesét, amellyel az előző évadban nagyon kevésen múlt, hogy odaérjen a dobogóra. Grzelak 2024 júliusa óta az Újpest vezetőedzője.

Pető Tamás

Bartosz Grzelak távozása után 2024 nyarán a korábbi válogatott labdarúgó vette át a Fehérvár irányítását. Az 50 éves tréner 2015 és 2018 között másodedzőként, illetve rövid ideig megbízott vezetőedzőként dolgozott a Videotonnál.

Borbély Balázs

A dunaszerdahelyi születésű szakember korábban a DAC edzőinek munkáját segítette, majd 2024-ben az évad vége előtt a Győri ETO kereste meg azzal, hogy juttassa fel a csapatot az NB I-be. Az utolsó fordulók pedig úgy alakultak, hogy a 2024/25-ös kiírást már az élvonalban kezdhette meg a Rába-parti együttes – természetesen Borbély vezetésével.

Horváth Dávid

A még mindig csak 39 éves tréner 2022 óta irányítja az MTK Budapest csapatát. Edzői karrierjét Monoron kezdte, majd a kék-fehérek U19-es csapát vezette. Horváth az MTK hagyományainak megfelelően sok fiatal játékosnak ad lehetőséget.

Vladimir Radenkovic

A szerb szakember 2013 és 2015 között másodedzőként már dolgozott a Diósgyőrnél, majd 2024 februárjában vezetőedzőként tért vissza Miskolcra. A korábbi trénerekhez képest Radenkovic nagy hangsúlyt fektet a fiatal játékosok beépítésére.

Máté Csaba

Augusztusban nevezte ki a Debrecen a menesztett Szrdjan Blagojevics helyére. Máté korábban megbízott vezetőedzőként irányította a Paksot, valamint két alkalommal a Ferencvárost. Az FTC-nél összesen tizenkét éven keresztül dolgozott.