Még nem regisztráltam

Sport

Melyik a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság legerősebb csoportja?

Máté Bruckner
Máté Bruckner

A Németországban rendezendő 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság június 14-én kezdődik – a házigazdák a skótokkal találkoznak –, a magyar válogatott pedig először 15-én lép pályára Svájc ellen. Az Eb-re hangolódva a legerősebb csoportot keressük.

Szerinted melyik a legerősebb csoport?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

15 szavazat.
1444768901

D-csoport (Franciaország, Hollandia, Ausztria, Lengyelország)

A világranglista-helyezések alapján a D-csoport a legerősebb, ugyanis a vb-ezüstérmes franciák, a kiváló hollandok, a magabiztos osztrákok és a lengyelek kerültek a négyesbe. Nagyon nehéz megjósolni, melyik lesz az a két vagy három együttes, amelyik az egyenes kieséses szakaszba jut innen.

1328234467

B-csoport (Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Albánia)

Senki nem lenne az albánok helyében, ugyanis három kitűnő csapattal kerültek egy csoportba: a címvédő olaszokkal, a legutóbbi Eb-n bronzérmes spanyolokkal, valamint a két éve vb-bronzérmes horvátokkal.

1138242454

C-csoport (Anglia, Dánia, Szerbia, Szlovénia)

Az angolok már a 2021-ben rendezett 2020-as Európa-bajnokságon is nyerhettek volna, hiszen a döntőben csak tizenegyesekkel kaptak ki az olaszoktól, azt pedig semmiképpen nem lehet mondani, hogy gyengült volna a háromoroszlános csapat. A dánok mindenkire veszélyesek, a szerbeket kétszer is legyőzte a magyar válogatott 2023-ban, de a játékerejük alapján bőven vannak továbbjutási esélyeik, míg okozhatnak meglepetést a 2000 után ismét kvalifikáló szlovének is.

1666161631

A-csoport (Németország, Svájc, Magyarország, Skócia)

Számunkra minden bizonnyal az A-csoport a legizgalmasabb, de objektív mércével sem tűnik unalmasnak, hiszen a világranglista-helyezések alapján a harmadik legerősebb négyesbe került Marco Rossi együttese. A házigazda németek, a mindig stabil svájciak és a nem lebecsülhető skótok várnak a 2023-ban veretlen magyar válogatottra.

1444967389

E-csoport (Belgium, Ukrajna, Románia, Szlovákia)

Az elmúlt világversenyek előtt rendre sokat vártak a szakértők a belgáktól, akik azonban az igazán kiugró eredménnyel adósak maradtak. A három, Magyarországgal szomszédos ország válogatottja közül az ukrán tűnhet a legerősebbnek, de nem lehet leírni a román és a szlovák csapatot sem.

1325105287

F-csoport (Portugália, Csehország, Törökország, Grúzia)

A portugál csapatban a fiatalok mellett utoljára ott lesz a korszakos klasszis, Cristiano Ronaldo, valamint a 41 éves Pepe is, akinek rutinjára biztosan szükség lesz, ha a végjátékban is ott akar lenni az együttes. Azt, hogy a cseh válogatott nem könnyű ellenfél, 2023 szeptemberében mi is tapasztalhattuk, ugyanis 1–1-es döntetlent játszott a magyarokkal. A törököket is láthattuk nemrégiben a Puskás Arénában, a grúzoktól pedig hatalmas bravúr lenne, ha megszereznék valamelyik továbbjutást érő helyet, bár a görögöket legyőzték a pótselejtezőn, ami nem kis fegyvertény.