Még nem regisztráltam

Sport

Franciaország, Anglia, Olaszország – a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság legesélyesebb csapatai

Máté Bruckner
Máté Bruckner

Június 14-én kezdődik a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság, amelyen ott lesz a magyar válogatott is. Az Eb-re hangolódva a végső győzelemre legesélyesebb csapatok közül gyűjtöttünk össze tizenegyet.

Szerinted melyik csapat nyeri az Európa-bajnokságot?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

12 szavazat.
1444768901

Franciaország

A 2022-es világbajnokságon ezüstérmes franciák félelmetesen erős kerettel érkeznek az Eb-re. Didier Deschamps csapata a csoportkörben Hollandiával, Ausztriával és Lengyelországgal csap össze, a torna végén pedig csak akkor lehet elégedett, ha aranyéremmel tér haza Németországból.

1735950477

Spanyolország

A korábban utánpótlás-válogatottakat vezető Luis de la Fuente megkapta a bizalmat a spanyol szövetségtől, és 2026-ig vezetheti a nemzeti csapatot. Az aranyéremmel biztosan megerősítené a döntéshozókat, hogy jól választottak kapitányt. A csoportban az olaszok és a horvátok elleni meccs is kőkeménynek ígérkezik, ezért a kezdetektől csúcsformában kell játszaniuk a spanyoloknak.

1800438021

Anglia

Három éve is nagyon közel volt az Eb-győzelemhez az angol csapat, és azóta egyáltalán nem gyengült Gareth Southgate gárdája, elég, ha arra gondolunk, milyen formában játszott ebben az évadban a világ legértékesebb játékosa, Jude Bellingham vagy a Bajnokok Ligája gólkirálya, Harry Kane.

2156192751

Németország

A házigazda németekkel kapcsolatban gyakran lehet hallani mostanában, hogy nem igazán jó a csapatuk, nincsenek kiemelkedő formában, azonban a Nationalelfet soha nem szabad leírni, pláne nem rendezőként az Európa-bajnokságon.

1672351720

Hollandia

Ronald Koeman játékosként 1988-ban már nyert Európa-bajnokságot, most szövetségi kapitányként is a csúcsra érne. Ebben olyan játékosok segíthetik, mint Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch, Matthijs De Ligt vagy Cody Gakpo.

1734016483

Portugália

A portugál keretben a kifejezetten idős és a nagyon fiatal játékosok keverednek, így a rutin és a frissesség elegyétől várják a sikert. Az elmúlt két évtized egyik legkiválóbb játékosa, Cristiano Ronaldo az utolsó Európa-bajnokságán vesz részt, amelyről értelemszerűen aranyéremmel szeretne hazatérni.

1802486055

Belgium

Sokakat megdöbbentett, hogy a világ egyik legjobb kapusa, Thibaut Courtois kimaradt a belga keretből, miután még 2023-ban összeveszett a szövetségi kapitánnyal Domenico Tedescóval. A csapat nélküle is ígéretes, például a Manchester City sztárja, Kevin de Bruyne is ott lesz Németországban.

1328223259

Olaszország

A címvédő olaszok az Eb talán legnehezebb csoportjába kerültek: az kellemetlen albánok mellett a három éve bronzérmes Spanyolországgal és a vb-harmadik Horvátországgal játszanak.

1806428130

Horvátország

A Real Madrid 38 éves legendája, Luka Modric minden bizonnyal utolsó alkalommal játszik Eb-n, és éremre vágyik, de már a csoportkörben csúcsteljesítményre lesz szüksége a horvát válogatottnak ugyanis az olaszok és a spanyolok mellett Albánia is nehéz ellenfél.

1672103652

Dánia

A beugró dánok győzelmével zárult 1992-es Európa-bajnokság óta tudhatjuk, hogy az északiak mindenre képesek, a keretük pedig kifejezetten masszívnak és veszélyesnek tűnik, ráadásul a szövetségi kapitányuk, Kasper Hjulmand a mezőny egyik legjobbja.

1737845878

Magyarország

A legtöbb hasonló listában a magyar válogatott nem szerepel, azonban az elfogultságunkon túl a tény, hogy 2023-ban veretlen maradt Marco Rossi csapata, valamint az elmúlt években kétszer legyőzte Angliát és egyszer Németországot, az esélyesek közé sorolja a mieinket.