Még nem regisztráltam

Sport

Történelmi győzelem, kihagyott büntetők, bírótapsolás – a 2023/24-es Magyar Kupa legemlékezetesebb pillanatai

Máté Bruckner
Máté Bruckner

A 2023/24-es Magyar Kupát első alkalommal nyerte meg a Paksi FC, amely a döntőben nagy meglepetésre legyőzte a Ferencvárost. Ahogyan a kupában általában, az idei kiírásban is számos érdekes eseménynek lehettünk tanúi, ezek közül a tíz legemlékezetesebbet gyűjtöttük össze.

Számodra melyik a legemlékezetesebb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

6 szavazat.

Paks kupagyőzelme

Története során először nyerte meg a Magyar Kupát a tolnai együttes. A 2022-es elveszített döntő után 2024-ben újra bejutott a fináléba a Paks, és ismét a Ferencvárossal találkozott, azonban ezúttal 2–0-ra győzött „a magyar csapat”.

Dejan Sztankovics megtapsolta a bírót

A Ferencváros – azóta távozó – edzője a Debrecen elleni nyolcaddöntőben vitatta Karakó Ferenc játékvezető egyik ítéletét, amiért sárga lapot kapott, majd a további reklamálásért még egyet, ami már pirosat ért. A szerb tréner ezt követően a kezét nyújtotta a bírónak, azonban végül mégsem a kézfogás mellett döntött, inkább gúnyosan megtapsolta Karakót. (A jelenet a videón 2:35-től látható.)

A Paks négyszer is hosszabbításban nyert

A kupagyőztes Paks a legjobb 16 közé kerülésért a Budapest Honvéd ellen tizenegyesekkel, a nyolcaddöntőben az Újpest ellen és a negyeddöntőben a Vasas ellen hosszabbításban jutott tovább, és a Ferencváros elleni fináléban is a ráadásban győzött. A tolnaiak tehát rendes játékidőben egyik budapesti csapatot sem tudták megverni, ellenben az idegek harcát rendre Bognár György együttese nyerte.

A Nyíregyháza bejutott az elődöntőbe

A másodosztályú bajnok Nyíregyháza a Tiszaújváros, a Dunaföldvár, a Szentlőrinc és a Kecskemét legyőzésével az elődöntőig jutott, ahol a Ferencváros állta útját – igaz a nyírségiek vezettek a zöld-fehérek elleni.

Ferencváros – Puskás Akadémia 4–3

A 2023/24-es kiírás egyik, ha nem a legszínvonalasabb és legizgalmasabb meccsét vívta a legjobb 16 közé jutásért a Ferencváros és a Puskás Akadémia. A vendégek Gruber Zsombor révén szereztek vezetést, de még az első félidőben Eldar Civic és Ismael Aaneba fordított. Az 57. percben Gruber egyenlített, amivel hosszabbításra mentette a mérkőzést. A ráadásban a ferencvárosi Adama Traore talált be, viszont a 120. percben a felcsúti Artem Favorov egalizált. A 131. percben aztán rendkívül hosszú videóbírói vizsgálat után a játékvezető tizenegyest ítélt az FTC javára, amit Mohammed Abu Fani értékesített.

Fotó: vasasfc.hu

Mezőörs menetelése

A Megyei 1. osztályban szereplő Mezőörs az első két fordulóban könnyedén verte a Bőnyt és a Vépet, majd 32 közé jutásért az NB III-as Nagykanizsát győzte le 1–0-ra, a legjobb 16 közé a szintén harmadosztályú Kaposvárt verte 2–1-re. A Vasas elleni nyolcaddöntőben az angyalföldi Berecz Zsombor góljára Végh Tibor válaszolt, így jöhetett a tizenegyespárbaj, amelyet 5–4-re a piros-kékek nyertek, és jutottak tovább.

Nyugat-magyarországi rangadó

A legjobb 16 közé jutásért összejött a nagymúltú nyugat-magyarországi rangadó, a Haladás és a Zalaegerszeg összecsapása, amelyet a ZTE nyert 2–1-re az évad során végig súlyos anyagi gondokkal küzdő szombathelyiek ellen.

Kiesett a Mezőkövesd

A 2023/24-es NB I utolsó helyezettje a legjobb 32 közé jutásért kikapott a másodosztályú Ajka otthonában, ezzel véget ért a kupaszereplés a Mezőkövesd számára.

2153187883

Varga Barnabás két kihagyott büntetője

Az NB I-es gólkirály a Nyíregyháza elleni elődöntőben és a Paks elleni fináléban is kihagyta a tizenegyest.

Kiesett a Fehérvár

Az élvonalban szereplő Fehérvár az első mérkőzésen, a legjobb 32 közé jutásért kikapott az NB III-as ESMTK csapatától, így hatalmas meglepetésre gyorsan kiesett a kupából.