Még nem regisztráltam

Sport

A 21. század legjobb magyar női kézilabdázói

Máté Bruckner
Máté Bruckner

Ha az utolsó tíz perc másképpen alakul a 2003-as zágrábi vb döntőjében Franciaország ellen, az alábbi névsor tele lenne világbajnokokkal. A hétgólos előnyről elveszített finálé ellenére is parádés eredményeket olvashatunk a játékosok neve alatt. A 21. század legjobb magyar női kézilabdázói közül gyűjtöttünk össze tízet.

Szerinted melyikük (volt) a legjobb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

44 szavazat.
619280462

Görbicz Anita

Egész pályafutása során kizárólag a Győrben játszott, amellyel ötször nyert Bajnokok Ligáját és tizenháromszor magyar bajnokságot, 2022-ben pedig a klub elnökének választották. Görbicz 13-as számú mezét visszavonultatta a Győr, sőt, egy szektor a nevét viseli az Audi Arénában. Minden mutatót tekintve a valaha volt egyik legeredményesebb magyar kézilabdázó. A válogatott irányítója volt, amikor 2003-ban Zágrábban világbajnoki ezüstérmet nyert a magyar csapat. 2005-ben a világ legjobb kézilabdázójának választották.

51221569

Radulovics Bojana

A szabadkai születésű jobbátlövő 2000-ben a sydney-i olimpián már a második helyezett magyar válogatott tagja volt és kulcsszerepet játszott a három évvel későbbi zágrábi világbajnoki ezüstben. Pályafutása meghatározó részét töltötte a Dunaferrben, amellyel 1999-ben Bajnokok Ligáját, egy évvel korábban pedig EHF-kupát nyert. Két alkalommal a világ legjobb kézilabdázójának választották.

82226076

Pálinger Katalin

A világbajnoki ezüstérmes kapus 254-szeres magyar válogatott, amellyel az övé a harmadik legtöbb szereplés az örökranglistán. A Győrrel ötször, a Dunaferrel háromszor nyert magyar bajnokságot, a Bajnokok Ligájában pedig kétszeres ezüstérmes a Rába-partiakkal, míg a dunaújvárosi csapattal egyszer, 2003-ban lett második az EHF-kupában.

1010769

Siti Beáta

A kilencvenes években tagja volt annak a Dunaferrnek, amely megnyerte a Bajnokok Ligáját és az EHF-kupát, ennyivel azonban nem érte be: 2002-ben a dán Ikast Bording irányítójaként, majd 2005-ben a fehérvári Alcoa színeiben nyerte meg a második legrangosabb európai kupasorozatot.

2808299

Kulcsár Anita

A 2005 januárjában tragikus körülmények, közúti balesetben elhunyt beállót a szurkolók szavazatai alapján a 2004-es év legjobb kézilabdázójának választották. Karrierjét Nyíregyházán kezdte, ahonnan Győrbe, majd az Alcoához, végül pedig a Dunaferrhez szerződött. A 2003-ban Zágrábban világbajnoki ezüstérmes csapat fontos tagja volt.

51182020

Farkas Ágnes

Az év magyar kézilabdázójának választották 2001-ben és 2002-ben. A klasszis balátlövő itthon a legtöbbet a Ferencvárosban szerepelt, de egy szezont lehúzott a Dunaferrben is. Légiósként megfordult Németországban, Horvátországban, majd a dán Aalborg csapatából vonult vissza. Mind a Sydneyben, mind a Zágrábban ezüstérmes csapat meghatározó tagja volt.

82226002

Tóth Tímea

A magyar válogatott korábbi balátlövője pályafutása legnagyobb részét a Ferencvárosban töltötte, amellyel 2006-ban EHF-kupát nyert. 2007-ben az osztrák sztárcsapat, a Hypo Niederösterreich szerződtette, ahol két bajnoki címmel lett gazdagabb.

158027409

Szucsánszki Zita

Szucsánszki 2005-ben igazolt a Ferencvároshoz, ahonnan senki nem tudta elcsábítani. Háromszor nyert bajnokságot, egyszer pedig EHF-kupát. Az irányítóként és átlövőként egyaránt kiválóan teljesítő játékost 2011-ben az év női kézilabdázójának választották Magyarországon.

Sport - 12. Női Kézilabda Világbajnokság - Magyarország-Norvégia

Pádár Ildikó

A magyar válogatott kiváló beállója ugyan sikereinek nagy részét a kilencvenes években érte el, tagja volt a 2002-ben BL-döntőig menetelő Ferencváros csapatának. A Fradival hatszor nyert bajnokságot és hétszer kupát. Pádár klubhűsége megkérdőjelezhetetlen: miután komplett játékoskarrierjét a zöld-fehéreknél töltötte, edzőként vállalt munkát a fővárosi csapatnál.

911264786

Tomori Zsuzsanna

A négyszeres Bajnokok Ligája-győztes átlövő hosszú pályafutása során öt különböző magyar csapatban is játszott: Dunaferr, Vasas, Ferencváros, Győr, Siófok. A 2021-22-es szezonban a norvég Vipersben légióskodott, amellyel BL-t nyert, majd ismét a Fradihoz igazolt.