Még nem regisztráltam

Sport

Hári, Bálizs, Sofron – az A-csoportba jutott jégkorong-válogatott legjobb játékosai

Máté Bruckner
Máté Bruckner

Negyedszer is az A-csoportba jutott a magyar jégkorong-válogatott, miután megnyerte az Olaszországban rendezett divízió I/A-s világbajnokságot. A harmadik mérkőzésen meglepetésre kikapott Romániától a csapat, és a vb közepén nyilvánosságra került a Galló Vilmos és Don MacAdam szövetség kapitány közötti feszültség, ezt követően viszont legyőzte a két legnehezebb riválist, Olaszországot és Szlovéniát. A torna legjobb magyar játékosai közül gyűjtöttünk össze tizenegyet.

Szerinted ki volt a világbajnokság legjobb magyar játékosa?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

9 szavazat.
453397954

Bálizs Bence

Fantasztikus védéseivel többször is megmentette a magyar válogatottat, és életben tartotta a feljutási reményeket. A csapat első számú kapusa 95 százalékos védési mutatóval zárta a vb-t.

1256881297

Sofron István

A 36 éves csatár továbbra is a leggólérzékenyebb játékosok egyike; a tornán kétszer volt eredményes, valamint egy gólpasszt is kiosztott. Az némileg árnyalja a képet, hogy ő volt a legszabálytalanabb a vb-n, ugyanis két kétperces és egy öt perc plusz húszperces végleges kiállítást gyűjtött be, utóbbi miatt nem lehetett ott Románia ellen a jégen.

950372676

Erdély Csanád

A válogatott csapatkapitánya két gólt és két gólpasszt szerzett a világbajnokságon.

1255314052

Hári János

A Fehérvár rutinos hokisa lett a torna legeredményesebb játékosa három góllal és három assziszttal.

Papp Kristóf

Az Amerikában nevelkedett 22 esztendős csatár ütötte a mindent eldöntő, feljutást érő gólt Szlovénia ellen, illetve két gólpasszt adott Dél-Korea ellen.

Varga Balázs

A mindössze 20 éves, Finnországban légióskodó csatár két góllal és három gólpasszal segítette a feljutáshoz a magyar csapatot.

Mihály Ákos

Nagy ütközés áldozata volt Dél-Korea és Szlovénia ellen is, de ez nem zökkentette ki: kétszer is bevette az ellenfelek kapuját és gólpasszt adott.

1257479174

Sebők Balázs

A német élvonalból Fehérvárra szerződött magyar kiválóság góllal és gólpasszal járult hozzá a csapat teljesítményéhez.

Henrik Nilsson

A svéd születésű magyar válogatott védő nagyon fontos munkát végzett mezőnyben, illetve az ő lövésébe nyúlt bele, és abból szerzett gólt Papp Kristóf, amivel legyőzte a csapat Szlovéniát.

Stipsitz Bence

A Fehérvár védője támadásban is aktív volt, ugyanis a Dél-Korea elleni gólja mellett két gólpasszt is adott a vb-n.

1490818758

Terbócs István

A fehérvári csatár gólpasszt adott Szlovénia és Dél-Korea ellen, valamint betalált a japánok ellen.