Még nem regisztráltam

Sport

A legjobb magyar sportriporterek

Máté Bruckner
Máté Bruckner

Amióta rádióban és televízióban lehet követni a sporteseményeket, kardinális kérdés, hogy ki közvetít. Minden rajongónak, hallgatónak és nézőnek megvannak a kedvenc kommentátorai, azonban ízlés ide vagy oda, néhányukat a döntő többség biztosan elismeri. A legjobb, legkedveltebb, legismertebb sportriporterek közül válogattunk tizenegyet.

Neked melyik sportriporter a kedvenced?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

56 szavazat.

Méhes Gábor

Évtizedek óta közvetíti a legfontosabb kézilabda-mérkőzéseket, hangja és szenvedélye különlegessé teszi az otthoni sportélményt. De emlékezhetünk, ahogy a 2000-es sydney-i olimpián azt üvöltötte: “Írják már ki! 9.85! Csollány Szilveszter olimpiai bajnok!”

Szepesi György

Az Aranycsapat „tizenkettedik tagja” volt, egyben az „évszázad mérkőzésének” kommentátora.

Vitray Tamás

A televíziózás számos műfajában maradandót alkotott. Nem volt ez másképpen a sportriporterként sem: olyan felejthetetlen közvetítéseket köszönhetünk neki, mint Egerszegi Krisztina 1988-as szöuli olimpiai aranya 200 méter háton, vagy a 2000-ben Sydneyben győztes férfi kajaknégyes elsősége.

Knézy Jenő

A 80-as és a 90-es évek legnépszerűbb magyar sportriportereinek egyike volt, akinek ikonikus beköszönésére mindenki szívesen emlékszik: „Jó estét, jó szurkolást!”

Molnár Dániel

A hallgatók és a kollégái szerint is a legnagyobb szívű rádiós volt. Nagyon korán, 58 évesen hunyt el, de élete egyik nagy álma 2000-ben Sydneyben valóra vált: magyar olimpiai aranyérmet közvetíthetett.

Török László

Alighanem a legszenvedélyesebb rádióriporter. Szállóigévé vált mondatokkal és csodálatos sportélményekkel lettünk gazdagabbak általa. A szöuli olimpián, amikor Egerszegi Krisztina becsapott a célba, és megnyerte első aranyát, Török László azt kiáltotta: „Ilyen nincs! Ilyen nincs, és mégis van!”

Novotny Zoltán

Összetéveszthetetlen hangját 1966 óta élvezhetik a rádióhallgatók. Egészen kivételes karrier az övé: hogy mást ne említsünk, tizenhárom nyári olimpiáról közvetített!

Gyulai István

A legtöbben műkorcsolya- és atlétikaközvetítéseiről ismerik. Utóbbi sportágban diplomáciai érdemei is jelentősek, hiszen 15 éven keresztül a Nemzetközi Atlétikai Szövetség főtitkára volt.

Hajdú B. István

Korunk legmeghatározóbb sportriportere, akinek aranyköpéseit minden rajongó ismeri. Szinte az összes fontos labdarúgó-mérkőzést az ő narrációjával nézhetünk, de számtalan olimpiai bajnoki címet is közvetített – ezek közül az egyik legemlékezetesebb a 2004-es athéni olimpia férfi vízilabdadöntője.

Vass István Zoltán

Az egyik legjelentősebb magyarországi rádiós, aki évtizedeken keresztül volt a Magyar Rádió kiemelkedő alakja. Számos legendás mondatára emlékezhetünk ma is, az egyik ilyen egy Vasas-mérkőzés alatt hangzott el: „A Vasas kapusa, Kakas dobja ki a labdát, amely Farkashoz kerül, aki jól passzol Nyúlhoz. Ha hozzáteszem, hogy a játékvezető Maczkó, akkor itt az egész állatkert.”

Gundel Takács Gábor

Igazán sokszínű televíziós, aki megannyi műfajban teljesít nagyon magas színvonalon. Az egyik legemlékezetesebb közvetítése a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságon rendezett Magyarország–Izland mérkőzés volt.