Még nem regisztráltam

Sport

Kézilabda, úszás, vízilabda – a legjobban várt sportágak az olimpián

Máté Bruckner
Máté Bruckner

Hagyományosan népszerű és új, érdekes sportágak egyaránt szerepelnek a párizsi olimpia repertoárján. Aktuális listánkban arra vagyunk kíváncsiak, mely sportágak közvetítéseit nézik majd legszívesebben az olvasóink.

Te melyik sportágakat követed az olimpián?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

8 szavazat.
1332258879

Kézilabda

Húsz év után lehet ott a férfi és a női magyar válogatott egyszerre az olimpián, a házigazda franciák pedig mindkét nem versenyének legnagyobb esélyesei között vannak, ezért szinte garantált a telt ház a kézilabda-mérkőzéseken.

481331302

Atlétika

A 100 méteres síkfutásra szinte lehetetlen jegyet kapni, az atlétikai versenyek legnagyobb kérdése pedig, hogy a klasszis svéd rúdugró meg tudja-e dönteni újra a saját világcsúcsát.

1332061613

Kajak-kenu

Minden olimpián abban reménykedünk, hogy kajak-kenuban számos érmet gyűjtenek a magyar versenyzők. Most sincs ez másképp: Kopasz Bálint, Varga Ádám vagy éppen Csipes Tamara is esélyes arra, hogy dobogóra álljon.

1404901612

Úszás

A medencés versenyszámokat a La Défense Arénában tartják, míg a nyíltvízi úszók a Szajnában küzdenek az érmekért. A magyar úszók rendre kiváló eredményeket ének el az olimpián, a három legesélyesebb indulónk Párizsban Kós Hubert és Milák Kristóf, valamint hosszú távon Rasovszky Kristóf.

2153659511

Sportmászás

A hazánkban is rendkívül népszerű szabadidős tevékenység professzionális verziója második alkalommal szerepel az olimpián.

2162446670

Kosárlabda

Az olimpiákon a legnépszerűbb események között vannak az amerikai válogatott mérkőzései. Az idén például ott lesz az USA csapatában minden idők legeredményesebb NBA-játékosa, LeBron James, valamint Stephen Curry és Kevin Durant is.

1258828222

Asztalitenisz

Pingpongban a világbajnokság számít a legerősebb versenynek, hiszen azon nem csak két-két versenyző indulhat az ázsiai országokból, mint az olimpián, ami ettől nyíltabb, izgalmasabb küzdelmet hozhat.

2161831976

Röplabda

A magyar válogatottak nem szereztek kvótát, viszont a röplabdatornát minden olimpián hatalmas érdeklődés övezi.

1578283413

Vízilabda

A vízilabdatornákon a magyar válogatottak mindig a favoritok között szerepelnek. A sportág csúcseseménye az olimpia, a játékokon legutóbb 2008-ban győzött Magyarország, még Kemény Dénes vezetésével.

589500200

Tenisz

Ugyan a Grand Slam-tornák jelentik a profi tenisz csúcsát, az olimpián is óriási a tét. Ráadásul minden bizonnyal utoljára láthatjuk a sportág egyik legnagyobb ikonját, Rafael Nadalt a játékokon.

1330369547

Vívás

A magyar sikersportágakban ezúttal is több éremre számíthatunk. Dobogós helyezésre a legnagyobb esélye Szilágyi Áronnak, Koch Máténak, Pusztai Lizának, valamint a férfi és a női kardcsapatnak lesz.

1491503189

Breaktánc

Párizsban debütál az úgynevezett utcai sportágak egyike. Az olimpiai kvalifikáció utolsó állomását a budapesti Ludovikán tartották.