Még nem regisztráltam

Sport

A világ legfurcsább sportágai

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Nem elégíti ki a sportolási vágyad a tenisz vagy a futás? Íme tíz alternatív lehetőség, ha belekezdenél valami újba. Azért egy kis őrültség nem árt egyikhez sem.

Szerinted melyik a legfurcsább sportág az alábbiak közül?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

6 szavazat.

Lábujj-birkózás

A britek 1976-ban szervezték meg az első világbajnokságot lábujj-birkózásban. A szabályok egyértelműek: az ellenfelek egy kis emelvényre helyezik a lábukat és az erősebb lábujjú versenyző nyer.

Sakkboksz

Végre egy sport, amiben egyszerre használhatod a fizikai erődet és az agyadat: a versenyzők felváltva sakkoznak és bokszolnak, összesen 11 menetet.

Extrém vasalás

A sportág feltalálója túl unalmasnak találta a vasalást, így extrém tevékenységként folytatta. Követői is lettek, akik hegymászás, lovaglás, biciklizés közben vasalnak, sőt olyan is van, aki a víz alatt végzi ugyanezt. 2002-ben már világbajnokságot is rendeztek belőle.

Célbalövés borsóval

A feladat neve már magában foglal mindent, amit a sportágról tudni kell: a versenyzők egy céltáblára lőnek borsókat egy köpőcső segítségével.

Kartoncsővívás

A versenyzők papírból készült fegyverekkel harcolnak. Két fontos szabály, hogy csak a helyszínén kapott papírcsövet használhatják, illetve tilos egymás fejét megütni. A győztes az, akinek utoljára marad egyben az eszköze. Akinek eltörik a csöve, kiesett a versenyből.

Struccverseny

Nagyon hasonlít a lóversenyhez, hiszen az emberek struccok hátán versenyeznek egymással. Az Afrikából származó struccverseny mára elég népszerűvé vált és az Egyesült Államokba is eljutott. A struccok elképesztő, közel 70 km/órás sebességre képesek.

Víz alatti hoki

A többi opcióhoz képest talán nem is annyira extrém, hiszen Magyarországon is sokan űzik a vízalatti hokit. A szabályok hasonlóak a jégen játszott változathoz, csak minden víz alatt történik.

Sajtgurító verseny

Az angliai Brockworthben évente rendezik meg a sajtgurító versenyt. A meredek hegyoldalról egy nagyjából 4 kilós sajtot gurítanak le, melyet a versenyzők üldözőbe vesznek. Aki először eljut a domb aljára, elnyeri a sajtot.

Feleségcipelés

A finnországi Sonkajärvi városából származik és nagyon népszerű sportágnak számít a skandináv területen, már 1992 óta. A férfiaknak akadálypályákat kell teljesíteniük úgy, hogy közben a feleségüket cipelik a hátukon.

Ember vs. ló

Az angliai versenyen lóháton vagy futva indulnak el a versenyzők 35 kilométeres távon. A verseny története egészen 1980-ig nyúlik vissza, amikor a helyi pub tulajdonosa fogadott egy vendégével, hogy az ember gyorsabban fut hosszútávon a lónál. Idáig csak kétszer győzött ember a versenyen.