Még nem regisztráltam

Sport

Budapest legjobb futópályái

Máté Bruckner
Máté Bruckner

Ahogy egyre kellemesebb a hőmérséklet, többen merészkednek ki a sportolni szabadba. Most a legkönnyebben elérhető mozgásformához, a futáshoz adunk egy kis segítséget: a legkedveltebb budapesti futópályák közül gyűjtöttünk össze tízet.

Neked melyik a kedvenc futópályád?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

14 szavazat.

Normafa

A főváros nyugati szélén elhelyezkedő népszerű túraútvonal mellett kialakított futópálya közel 2 kilométer hosszú.

Gesztenyéskert

A hegyvidéki Gesztenyéskertben található futópálya 400 méter hosszú.

Margitsziget

Budapest egyik legismertebb és leglátogatottabb futópályája található a Margitszigeten. Az 5350 méter hosszú futókör a korábbi Nemzet Sportolója, Monspart Sarolta nevét viseli.

Városmajor

A gyönyörű Városmajorban egy közel 600 méteres futópályán kapcsolódhatunk ki.

Feneketlen-tó

Buda egyik legszebb parkjában 530 méteres köröket róhatunk a tó körül. A pálya egy része áthalad a Törőcsik Mari színésznőről elnevezett ligeten.

Kopaszi-gát

A számos fejlesztésnek otthont adó területen vízparti környezetben futhatunk. A teljes kört többfelé borítással látták el, amiből 500 méteres szakaszt fed rekortán.

Bikás park

Újbuda forgalmas részén terül el a Bikás park, amelyet nagyon sokan használnak sportolásra, kikapcsolódásra. A park körül egy 800 méteres futókört találunk.

Orczy park

A VIII. kerület legnagyobb összefüggő zöld parkjában 500 méter hosszú pálya található.

Kamaraerdő

A dél-budai Kamaraerdőben több útvonal és műfaj közül válaszhatunk: van lehetőség terepfutásra, de használhatjuk a rekortánpályát is.

Ferenc tér

A IX. kerületi futókör 345 méter hosszú. Amennyiben úgy döntünk, itt szeretnénk sportolni, József Attila költő mellszobrát is megtekinthetjük.