Még nem regisztráltam

Sport

Török kiütés, perui talpas, ausztrál álltörés – erőszakos támadások a futballbírókkal szemben

Máté Bruckner
Máté Bruckner

Időről időre napvilágot látnak olyan sajnálatos hírek, amelyek arról számolnak be, hogy súlyos atrocitások érték a játékvezetőket. A közelmúltban a török bajnokságban pofozta le az Ankaragücü klubelnöke a bírót, ennek apropóján tíz olyan esetet gyűjtöttünk össze, amikor a játékosok, az edzők vagy a szurkolók megtámadták a játékvezetőt.

Szerinted melyik eset a legsúlyosabb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

5 szavazat.

A klubelnök kiütötte a bírót Törökországban

Az eset az 1-1-re végződött Ankaragücü–Rizespor török élvonalbeli meccsen történt. Faruk Koca, az Ankaragücü elnöke berohant a pályára, és megütötte Halil Umut Meler bírót, aki a földre esett, ahol többen megrugdosták. Az elnök azon húzta fel magát, hogy a hosszabbításban egyenlített ki az ellenfél.

Busai Attila megütötte és lefejelte a bírót

A Ferencvárossal korábban bajnoki címet szerző játékos a BKV Előre–Kisvárda találkozón szabálytalankodott, amiért a játékvezető kiállította. Busai ezt nem tudta elviselni, ezért megütötte, és lefejelte a bírót. A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága, a lehető legszigorúbb döntést hozta: hat évre eltiltotta minden, a futballal kapcsolatos tevékenységtől.

A brazil élvonalban üldözték a játékvezetőt

A brazil bajnokságban a lefújást követően a Figueirense játékosai támadtak rá a bíróra, aki az ellenfél, valamint a rendőrség igyekezett megvédeni.

Szurkoló verte a partjelzőt a török bajnokságban

A török Trabzonspor élvonalbeli mérkőzésén a felbőszült szurkoló beszaladt a pályára, és ütni kezdte a földre került partjelzőt.

A perui kapus hátulról rúgta le a bírót

A peuri kapus azt sérelmezte, hogy a játékvezető sárga lapot adott neki, ezért hátulról letalpalta.

Eltiltott játékos törte el a bíró állát

Sydneyben egy eltiltott játékos rohant be a pályára, és többször is megütötte a bírót, akinek eltört az álla.

Libanonban megkergették a játékvezetőt

A libanoni bajnokságban piros lapot kapó játékos megtámadta a bírót, majd az edző és a stáb is csatlakozott játékvezető kergetéséhez.

Belehalt az ütésbe a bíró Amerikában

A Utah állambeli mérkőzésen úgy megütötte a játékos a bírót, hogy az kómába esett, majd később meghalt.

El kellett menekülnie a bolgár játékvezetőnek

A bolgár játékos sárga lapot kapott, ezért megtámadta a bírót, amihez aztán a szurkolók is csatlakoztak, így a játékvezetőnek egészen a parkolóig kellett menekülnie.

A fél csapat verte a bírót Etiópiában

A kétséges gól után többet is megtámadták a játékvezetőt, aki ütéseket és rúgásokat szenvedett, végül az ellenfél játékosai védték meg.