Még nem regisztráltam

Sport

Robottánc, kiütés és csók – ikonikus gólörömök

Máté Bruckner
Máté Bruckner

A labdarúgás célja a gól, amit értelemszerűen alaposan megünnepelnek a játékosok. Láthattunk azonban néhány egészen egyedi koreográfiát, előre kitervelt mozdulatsort, amely ikonikussá vált az évtizedek során. Ezek közül gyűjtöttünk össze tizenkettőt.

Neked melyik a kedvenced?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

6 szavazat.
1283973

Robbie Fowler „felszívta” az alapvonali csíkot

A Liverpool csatára futballpályákra nem jellemző mutatványt hajtott végre, aminek négymeccses eltiltás lett a következménye.

1315904773

Messi az ég felé mutat

Az argentin szupersztár nagymamájára emlékezve mutat az ég felé góljai után.

1350920716

Cristiano Ronaldo és a Siuu!

A portugál klasszis ikonikus gólöröme gyorsan mémmé vált, amit számos pályatársa átvett.

Bebeto ringatja a csecsemőt

Az 1994-es világbajnokság negyeddöntőjében a brazil Bebeto betalált a hollandok kapujába a gólt pedig azért ünnepelte csecsemőringatással, mert éppen azokban a napokban született a harmadik gyermeke. Néhány nappal később Brazília vb-győztes lett.

891946

Raúl gyűrűcsókja

Az egykori kiváló spanyol csatár visszafogott gólöröme közben mindig a feleségének üzent a csókkal.

661848060

Peter Crouch robottánca

A 201 centis csatár állítólag David Beckham házibulijában lépett föl először a robottánccal, majd a pályán is megmutatta egy-egy gólja után.

Jimmy Bullard leültette a csapattársait

A 2008-as Boxing Dayen Phil Brown, a Hull City vezetőedzője a földre ültette a csapatát a félidőben, és úgy tartotta meg az eligazítást, mivel az 4–0-s hátrányban volt a Manchester City ellen. Bullardnak nem is kellett több: a következő évadban, amikor gólt szerzett a Manchester City ellen, társaival eljátszotta ugyanazt a jelenetet.

466407002

Wayne Rooney „kiütve”

A remek angol támadóról bulvárcikk jelent meg, miután „barátságos bokszmeccsen” kiütötte őt korábbi csapattársa Phil Bardsley. A következő mérkőzésen Rooney reagált a címlapképre, és a gólját követően a földre vetette magát.

56698635

Francesco Totti cumizós gólöröme

Az olasz legenda a góljai után rendre a szájába vette a hüvelykujját.

650144750

Paul Gascoine-t itatják

Az 1996-os Európa-bajnokság előtti ázsiai felkészülés során olyan képek jelentek meg az angol válogatott néhány tagjáról, amin alkoholt locsolnak a saját szájukba. Gascoigne-nak ezt megidézve a skótok elleni Eb-gólját követően elterült, a többiek pedig – ezúttal – sportitalt öntöttek a szájába.

56192552

Roger Milla tánca

A kameruni játékos az 1990-es világbajnokságon remekelt, a negyeddöntőben szerzett gólját követően pedig a szögletzászló mellett tánccal örvendeztette meg a közönséget.

Maradona csókja

Claudio Caniggia mesterhármasának köszönhetően a Boca Juniors 4–1-re legyőzte az ősi rivális River Plate-et. A játékos annyira boldog volt a harmadik gólja után, hogy szájon csókolta Diego Maradonát.