Még nem regisztráltam

Sport

Budapest, Debrecen, Miskolc – a legfontosabb magyar sportvárosok

Máté Bruckner
Máté Bruckner

Aktuális listánkban összegyűjtöttünk tizenkét magyar várost, amelyben pezsgő és sikeres sportélet zajlik.

Szerinted melyik a legfontosabb magyar sportváros?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

17 szavazat.
660506440

Miskolc

A miskolci sportélet Diósgyőr-fókuszú. Labdarúgásban, jégkorongban és női kosárlabdában is számolni kell a borsodiakkal.

649670872

Szeged

Magyarország és Európa egyik legjobb kézilabdacsapata a Pick Szeged, amely évek óta küzd azért, hogy bejusson a Bajnokok Ligája Final4-ba. Továbbá a Tisza-parti városban élvonalbeli kosár- és vízilabdameccseket látogathatunk.

1003500216

Veszprém

A világ egyik legjobb kézilabdaklubja a Veszprém, amely számos alkalommal szerepelt már a Bajnokok Ligája Final 4-ban, de megnyerni még egyszer sem tudta a sorozatot.

1719232891

Budapest

A fővárosban számos sportágban találunk kitűnő egyesületeket. Labdarúgásban kiemelkedő a Ferencváros és az élvonalban játszik az Újpest és a MTK Budapest is, valamint két patinás klub szerepel az NB II-ben: a Vasas és a Budapest Honvéd. Jégkorongban az FTC, az UTE és a Budapest Jégkorong Akadémia is versenyben van a bajnoki címért, illetve vízilabdában is rendre előkelő helyen végeznek a zöld-fehérek, a kispestiek és az angyalföldiek. A Fradi női kéziegyüttese pedig a 2022/23-as évadban BL-döntőt játszott.

1245639047

Győr

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb női kézicsapata az ETO, amely minden BL-kiírás legnagyobb favoritjai között van. A labdarúgóknak jó esélyük van arra, hogy visszajussanak az élvonalba, illetve női kosárlabdában is rendre a végjátékig jut a győri csapat.

631827682

Székesfehérvár

A legerősebb magyar jégkorongcsapat az osztrák ligában jeleskedő Fehérvár, valamint labdarúgásban a korábban Videoton néven szerepelt Fehérvár FC is esélyes arra, hogy bármelyik évadban éremmel zárjon.

1181926090

Szombathely

A férfi kosárlabda-bajnokságban az elmúlt négy évadban a Falco játékosai vehették át az aranyérmet.

500654468

Szolnok

Vízilabdában és kosárlabdában is némileg visszaesett az elmúlt évekhez képest a Szolnok, de továbbra is meghatározó a hazai sportéletben a két férficsapat.

1169983632

Debrecen

A debreceni futballklub rendre a dobogó közelében végez a labdarúgó NB I-ben, jégkorongban és kosárlabdában pedig az egyetem csapata, a DEAC jeleskedik. Női fronton a DVSC kézilabdázói a 2023/24-es évadban a BL-ben szerepelnek.

1313111367

Sopron

A soproni női kosarasok az elmúlt nyolc évadban megnyerték az NB I-et, amivel tulajdonképpen egyeduralkodók lettek itthon.

Pécs

A legendás pécsi női kosárlabda a sportág megkerülhetetlen jelensége lett, mások mellett a korábbi kiváló vezetőedzőnek, Rátgéber Lászlónak köszönhetően. A PMFC labdarúgócsapat jelenleg a másodosztályban játszik.

1396747706

Paks

A Paksi Atomerőmű kosárcsapata mellett a labdarúgók is az ország legjobbjai között vannak, ráadásul kizárólag magyar játékosokkal állnak fel.