Még nem regisztráltam

Sport

A legjobb férfi teniszezők

Máté Bruckner
Máté Bruckner

Nem lennénk a helyében azoknak a fiatal teniszezőknek, akik be szeretnék verekedni magukat minden idők legjobb játékosai közé, hiszen félelmetesen erős névsor gyűlt össze: aktuális listánkban tizenegy férfi teniszlegendát mutatunk be.

Szerinted melyikük a legjobb teniszező?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

66 szavazat.
1457267163

Rafael Nadal

A kitartásáról, az erejéről és az állóképességéről ismert spanyol klasszis évtizedeken keresztül szinte verhetetlen volt salakpályán. A huszonként Grand Slam-elsősége közül tizennégyet nyert a Roland Garroson.

1428815580

Roger Federer

Sokan a sportág legnagyobb hatású alakjaként tartják számon. A svájci teniszező játékát az intelligencia és az elegancia fémjelezte, amely rendkívül eredményes is volt: a rengeteg ATP-tornagyőzelem mellett húsz Grand Slam elsőséggel büszkélkedhet.

1214742818

Jimmy Connors

A ’70-es években több mint három éven át vezette a világranglistát, illetve nyolc Grand Slamet nyert. Az amerikai teniszező hosszú karrierje során 105 ATP-tornán győzött.

Rod Laver

Sokaknak biztosan az Australian Open centerpályájáról ugrik be Rod Laver, hiszen a legendás játékosról nevezték el azt. Nem véletlen ez a tisztelgés előtte: pályafutása során tizenegy Grand Slam-címet gyűjtött, a szakértők kivétel nélkül a valaha volt egyik legjobb teniszezőnek tartják.

1490259642

Novak Djokovic

Ugyan eredményeit tekintve semmivel sincsen lemaradva az ikonikus Roger Federer, Rafael Nadal kettőstől (22 GS-győzelme és 93 tornagyőzelme van eddig), mégis örök vita tárgya, hogy klasszisát tekintve fel tud-e zárkózni hozzájuk. A szerb világsztár minden bizonnyal az egyik legszívósabb játékos, aki valaha megfordult teniszpályán.

613464806

Ivan Lendl

Az 1980-as évek egyik legmeghatározóbb teniszezője volt, ami természetesen eredményességgel is párosult: nyolc Grand Slam-trófeát nyert. A cseh ikon az aktív éveit követően sem távolodott el a tenisztől, hiszen a brit kiválóság, Andy Murray edzője lett.

1039982672

Pete Sampras

Az amerikai teniszező 286 hétig vezette az ATP-világranglistát, amelyet hat egymást követő évben zárt elsőként. A tizennégy Grand Slam-címének felét füvön, Wimbledonban szerezte.

635973505

Björn Borg

Kevesen játszottak úgy salakon, mint a svéd Björn Borg: a tizenegy Grand Slam-elsőségéből hatot a francia fővárosban szerzett, a Roland Garroson.

136826277

Andre Agassi

Open című önéletrajzi könyve a mai napig az egyik legnépszerűbb sport témájú olvasmány. Az amerikai ikon nyolc Grand Slamet nyert pályafutása során, amelyet 2006-ban hazai pályán a US Openen fejezett be.

1638944

John McEnroe

A tenisz amerikai fenegyereke egyéniben hét, párosban kilenc Grand Slamen tudott győzni. A csodálatos játéka mellett dühkitöréseiről és balhéiról ismert játékos pályafutása befejezése óta gyakran vállal gálameccseket vagy szakértői feladatokat.

1242984

Boris Becker

A német teniszező hatszor nyert Grand Slam-tornát. Érdekesség, hogy az elsőt 17 évesen, amivel ő lett a legfiatalabb wimbledoni győztes.