Még nem regisztráltam

Sport

Ez egy vicc!, Sztrájk lesz!, Elegünk van! – tíz vélemény a Bajnokok Ligája új lebonyolításáról

Máté Bruckner
Máté Bruckner

A 2024/25-ös évadtól a labdarúgó Bajnokok Ligájában – akárcsak az Európa Ligában és a Konferencia Ligában is – megszűnt a csoportkör, helyette ligarendszerben szerepelnek a csapatok. Az eddigi hat helyett mindegyik klub nyolc meccset játszik az alapszakaszban. Egy közös tabella lesz – mint a hagyományos bajnokságokban –, amely végén pedig a harminchatos mezőny első nyolc helyezettje bejut a nyolcaddöntőbe, a 9-24. helyezettek pedig rájátszásba kerülnek a legjobb 16 közé jutásért. Az edzők és a játékosok közül többen is nagyon kritikusak az új rendszerrel, míg akadnék néhányan, akiknek tetszik a lebonyolítás.

Te kinek a véleményével értesz egyet?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

5 szavazat.
1453954439

Jürgen Klopp

„Van valaki, aki elolvasta ezt a tervezetet, és azt mondja, »ó ez tökéletes«? És ki állítja, hogy nem a pénzről szól? Ez egy vicc!”

2166103811

Thierry Henry

„Szakértőként imádom, de korábbi játékosként és edzőként azt mondom, túl sok a meccs.”

2173531469

Pep Guardiola

„Mindenki számára új a lebonyolítás, meglátjuk, milyen lesz, de ahogy korábban, most is meccseket kell nyerni ahhoz, hogy továbbjuss.”

2173912405

Simone Inzaghi

„Az idei Bajnokok Ligája lebonyolítása egészen más lesz, mint a korábbi kiírásoké. Mi, edzők is tisztában vagyunk azzal, hogy sok meccset kell játszani. Nekünk egyébként szép és izgalmas feladat ennyi mérkőzésre felkészülni. Arra törekszem majd, hogy minél jobban tudjam forgatni a csapatot, rotálni a játékosokat.”

1480032543

Aleksander Ceferin

„Rengeteget egyeztettünk, bevontuk az európai futballélet minden szereplőjét a kluboktól kezdve a játékosokon át a szurkolókig. Szerintem az új lebonyolításból mindenki profitálni fog, mivel kiszámíthatatlanabb és érdekesebb lesz a Bajnokok Ligája. Ráadásul több országból jutottak be csapatok, mint korábban, ami szintén pozitívum.”

2172589484

Rodri

„Szerintem közel vagyunk ahhoz, hogy a játékosok sztrájkoljanak. Általános vélemény közöttünk, hogy rengeteg a meccs, ha pedig minden így marad, nincs más lehetőségünk, mint ilyen formában tiltakozni. Mindannyiunkat megijeszt a helyzet és szenvedünk.”

1480860262

Carlo Ancelotti

„A menetrend nagyon megterhelő. Lehet, hogy szórakoztatóbb lesz, mint tavaly, de kettővel több meccsünk lesz így. Ha a döntéshozók nem hiszik, hogy a játékosok azért sérülnek meg, mert túlságosan sokat játszanak, akkor baj van. Arra kérném őket, gondolkodjanak el a mérkőzések számának csökkentésén, hogy színvonalasabbak legyenek az egyes sorozatok.”

1895315080

José Mourinho

„Nem ismerem a változtatás okát. Mindenkinek új a rendszer, nekünk is alkalmazkodnunk kell. Nyolc meccset játszunk, nyolc különböző ellenféllel, négyet otthon, négyet idegendben. Furcsa, de ez van. Szerintem a pénz motiválta a döntést.”

1449794221

Arséne Wenger

„Egyáltalán nem tetszik az új modell. Ha még edző lennék, pláne nem örülnék neki. Nem lehet igazunk, ha nem tartjuk tiszteletben a sportteljesítményt. Azt gondolom, minden élvonalbeli játékos azt mondaná, hogy őrizzük meg a BL magas színvonalát.”

2149016818

Alisson Becker

„A szurkolóknak ez nagyszerű hír. Több meccs, többször találkoznak egymással a nagycsapatok. Ez jó a játékosoknak is, mert Európa legjobbjai ellen játszhatnak. És persze mindig jó ötlet pár mérkőzést berakni az amúgy sem telített naptárba. Ironizálok. A játékosokat senki sem kérdezi meg arról, mit szólunk a több mérkőzéshez, talán a mi véleményünk nem számít. Persze így is mindenki tudja, mit gondolunk – elegünk van már ebből.”