Még nem regisztráltam

Bulvár

Dido, Amy Winehouse, Cher – énekesnők, akiket már néhány hang alapján rögtön felismerünk

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Számos olyan énekesnőt ismerünk, akik nem csupán hangjuk erejével, de egyedi és jellegzetes stílusukkal és felismerhető hangszínükkel is kiemelkednek a tömegből. Ők azok, akiket akkor is kapásból felismerünk, ha nem is ismerjük az adott dalt.

Szerinted kinek a hangja a legjellegzetesebb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

11 szavazat.

Dido

Az angol énekesnő hangja igazán jellegzetes, pedig kifejezetten lágy, minden hivalkodástól mentes. Megnyugtató, érzelmeket kifejező hangszíne miatt sokak kedvence. A legnagyobb slágereit, mint a Thank You és a White Flag letisztultság jellemzi.

Cher

A könnyűzene legfelismerhetőbb alt hangjával büszkélkedhet. Az 1960-as évek óta járja a saját útját énekesnőként, előadóként és színésznőként.

Adele

Rendkívül erőteljes és kifejező hanggal rendelkezik, amellyel széles körű elismerést vívott ki magának. A karakteres énekstílusának köszönhetően kiadott dalai rögtön slágerré válnak.

Björk

Bár egyesek talán túl avantgárdnak találják a zenei stílusát, az izlandi énekesnő igazán egyedi hangjának tisztaságát és erejét nem lehet letagadni.

Sia

Egyedülálló és rögtön felismerhető hangja miatt hamar a legismertebb énekesnők közé került. A karakteres és érzékeny éneklési stílusa kiemelkedik a popzenei palettán.

Amy Winehouse

Füstös, érces hangja a megélt élmények súlyát hordozta, éneke abszolút hitelesen és érzelmesen szólalt meg.

Shakira

A kolumbiai énekesnő hangzása senkihez sem hasonlítható. Bár egyedi vibratója olykor gúny tárgya, mégis ez tette őt generációja egyik legegyedibb popsztárjává.

Amy Lee

Az Evanescence együttes énekesnője. A mezzo-szoprán tartományban mozgó hangja egyedi atmoszférát teremt a zenéiben. Énekstílusa gyakran tükrözi a sötét és melankolikus hangulatot, amelyek a zenekar zenei stílusának meghatározó eleme.

Florence Welch

A Florence and the Machine énekesnője rendkívüli hanggal és vibráló stílussal rendelkezik. Welch hangja erőteljes, kifejező és sokszínű, ami egyedivé teszi az alternatív pop és indie rock színtéren.

Lana Del Rey

Hangja gazdag, mély, olykor szellős, énekstílusa teljesen sajátos, rengeteg jazz és klasszikus pop hatással.