Még nem regisztráltam

Bulvár

Jerry Lee, Hacsi, Kántor – a leghíresebb filmes kutyák

Balázs Besenyei
Balázs Besenyei

A filmipar előszeretettel használ kutyákat a közönség érzelmeinek megragadásához, ebben élen jár Hollywood, az ottani filmesek főként a kilencvenes években élték ki magukat a négylábúakra építő alkotások készítésében. Beethoven és Jerry Lee talán a legismertebbek, de mi van a leghíresebb magyar rendőrkutyával, Kántorral? Őt hová helyezzük egy képzeletbeli, kutyás népszerűségi listán?

Neked melyik négylábú a kedvenced?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

9 szavazat.

Kántor

A Kántor 5 részes, fekete-fehér magyar krimisorozat, amit a hetvenes évek közepén forgattak. Kántor kutya híres nyomozóeb volt, az ő életéből forgatták a sorozatot is.

K-9
Year: 1989
Director: Rod Daniel
James Belushi (Photo by Photo12.com - Collection Cinema / Photo12 via AFP)

Jerry Lee

Az 1989-ben készült Kutyám, Jerry Lee igazi klasszikussá nemesedett az évek alatt, James Belushi egyik legjobb és legismertebb filmje ez, amiben nagyszájú zsaruként maga mellé kap egy K-9-es rendőrkutyát. Ahogy azt a hollywoodi forgatókönyvek ilyenkor diktálják, az összecsiszolódásuk nem zökkenőmentes, ám a film végére elválaszthatatlanok lesznek. Készült is három film kettejük kapcsolatáról.

LASSIE, LA ROUTE DE L'AVENTURE
LASSIE, EINE ABENTEUERLICHE REISE
2020
de Hanno Olderdissen
Nico Marischka.
d'apres le roman de Eric Knight
based on the novel by Eric Knight
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros. Film Productions Germany - Henning Ferber Produktion
chien; dog (Photo by Warner Bros. Film Productions Ge / Collection ChristopheL via AFP)

Lassie

Eric Knight író alkotta meg Lassie alakját, a hosszúszőrű skót juhászkutya pedig világméretű ismertségre tett szert. Filmek is készültek a könyvekből, így Lassie még több háztartásban ismert lett az évek alatt.

Turner et Hooch  Turner & Hooch / Turner and Hooch   Year: 1989 - usa  Tom Hanks   Director: Roger Spottiswoode (Photo by Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)

Hooch

Az Egyik kopó, másik eb egyik főszereplője volt 1989-ben Hooch, a bordeaux-i dog.

Veterinarian Janet Sosnicki, 36, performs a check up on Rommel, a German Shepard, during a drive through veterinarian clinic at the Salem Animal Rescue League in Salem, New Hampshire on May 27, 2020. Many veterinarian offices have been closed to the public during the pandemic and many have choses to do outside visits to reduce the spread of the covid-19 virus. (Photo by Joseph Prezioso / AFP)

Rex felügyelő

Az osztrák-német-olasz Rex felügyelő sorozat több mint tíz éven át futott főként az európai tévécsatornákon, természetesen hazánkba is eljutott. Rex, a rendőr német juhászkutya népszerűsége magasra jutott ez idő alatt.

Hachiko: A Dog's Story
Year : 2009 - USA
Director : Lasse Hallström
Richard Gere
Consolidated Pictures Group. All Rights Reserved. (Photo by Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)

Hacsi

A 2009-ben készült Hacsi, a leghűségesebb barát igaz történet eredménye, és nincs néző, aki ne könnyezte volna meg a Richard Gere főszereplésével készült mozifilm végét.

Rintintin  Finding Rin Tin Tin (2007) USA  Director: Danny Lerner (Photo by Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)

Rin Tin Tin

Hollywood talán leghíresebb kutyája Rin Tin Tin, akiről számos film készült. Nem véletlenül: több mint húsz filmben szerepelt, aki a némafilmes korszak nagy sztárja volt.

Jack Russell. (Photo by Gérard Rollando / Photononstop / Photononstop via AFP)

Milo

1994-ben A maszk c. film négylábú főszereplőjeként ismertük meg Milót, a Jack Russell terriert, aki az ügyefogyott Stanley Ipkiss házi kedvence, egyben megmentője is volt.

Marley and me

Year : 2008

Director : David Frankel

Owen Wilson, (Photo by Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)

Marley

A 2008-ban készült Marley meg én az egyik legismertebb hollywoodi kutyás film, ám tetemes mennyiségű zsebkendő nélkül ne üljünk le megnézni.

Beethoven 2
Year: 1993
Director: Rod Amiel (Photo by Photo12.com - Collection Cinema / Photo12 via AFP)

Beethoven

Több Beethoven-film is készült – nem a zeneszerzőről, hanem a hatalmas, kedves, játékos bernáthegyiről, aki egy amerikai család otthonát forgatja fel a családfő legnagyobb bánatára.

WESTWOOD, CA - JULY 1:  (L to R) Gidget and Moondoggie attend the Los Angeles film premiere of "Legally Blond 2" at the Mann National Theatre on July 1, 2003 in Westwood, California. The film opens nationwide on July 2, 2003. (Photo by Frederick M. Brown/Getty Images) (Photo by FREDERICK M. BROWN / Getty Images North America / Getty Images via AFP)

Gyilkos

Doktor Szöszi ikonikus csivaváját többször láthattuk Reese Witherspoon kezében a vígjátékfilmekben,

Cujo
Year: 1993
Director: Lewis Teague

Based upon Stephen King's book (Photo by Photo12.com - Collection Cinema / Photo12 via AFP)

Cujo

Lewis Teague 1983-ban bemutatott kutyás horrorja, a Cujo igazi műfajteremtő klasszikussá nemesedett az évek során. Ilyen típusú horrort azóta sem láttunk sokat, Cujótól pedig máig elkap minket a rettegés.