Még nem regisztráltam

Bulvár

Nem mindennapi háziállatok: melyiket tartanád?

Bálint Boglárka
Bálint Boglárka

Számos háztartásban él valamilyen háziállat: a legtöbben kutyát, macskát, nyulat vagy hörcsögöt tartanak. De mi a helyzet a cukormókusokkal, a vadászgörényekkel és a még egzotikusabb lehetőségekkel?

És te melyiket tartanád, ha tehetnéd?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra!

11 szavazat.

Csuklyás patkány

Ragaszkodó természetük miatt párban érdemes tartani őket. Okos állatok, különböző trükköket is gyorsan tanulnak.

Pet ferret on a leash out for a walk, staring into the camera lense

Vadászgörény

Az aktív vadászösztönnel bíró jószágot nem érdemes nála kisebb rágcsálókkal, madarakkal együtt tartani, viszont a nagyobb testű háziállatokkal jól kijön. Táplálkozása hasonlít a macskákéhoz, de sokkal ragaszkodóbb azoknál. Ha vadászgörényt szeretnénk otthon tartani, mindenképpen tenyésztőtől vegyük!

Csincsilla

Ez az aranyos kis szőrgombóc megfelelő környezetben akár 18-20 évig is elélhet. Éjszakai, félénk állat, viszont hatalmas a mozgástere. A tartása viszonylag egyszerű.

The teenager 16-years-old girl playing with her pet White African Hedgehog, which is the true pet and doesn't exist in nature.

Sün

Az aranyos, tüskés kiskedvenc egyik nagy előnye, hogy egyedül is remekül elvan, viszont éjszakai állat. Étrendje lárvákból és gilisztákból, férgekből áll. Ha sünt szeretnénk otthon tartani, mindenképpen tenyésztőtől vegyük!

Photo taken in Bangkok, Thailand

Cukormókus vagy törpe erszényesmókus

Apró termete ellenére ez a kisállat igazi örökmozgó (leginkább éjszaka), a gazdi részéről is sok törődést, odafigyelést igényel.

Zöld leguán

A leguánok megfelelő tartás esetén akár 20 évig is élhetnek, a hüllők közül a legragaszkodóbbak. Akár a 200 centit is elérhetik, szóval csak olyan tartson ilyen állatot, aki tud neki helyet is biztosítani.

Ambystomatidae. Lac Xochimilco, au Mexique.Taille moyenne : 20 cm

Axolotl

Ez a mexikói érdekes kétéltű akár 25 évig is elél. Egyedül is jól megvan, viszont a nagy akvárium rendkívül fontos.

Kaméleon

Manapság egyre kedveltebb, mint háziállat. 35-45 centire nő felnőtt korában, mozgástere nem mondható nagynak. Érdekesség, hogy csakis élő állatokkal (rovarok, tücskök) táplálkozik.

Közönséges óriáskígyó

Akár több mint 3 méter hosszúra is megnőhetnek. Kézhez lehet őket szoktatni, de ez nem ajánlott etetés után. Kisebb rágcsálókat fogyasztanak leginkább.

Tarantula

Ez a nem éppen hétköznapi házikedvenc nem igényel sok helyet, sőt, egyes esetekben még táplálékot sem. Ha mérges, könnyen megcsípi az embert, nem szereti a simogatást sem.