Még nem regisztráltam

Bulvár

Az elmúlt évtizedek legjobb magyar főzőműsorai

Zádori Viktória
Zádori Viktória

A kereskedelmi tévék megjelenése óta rengeteg gasztroműsor indult különböző koncepcióval. Bár ezek minősége hullámzó, a nézettségi kötelező számokat mindig hozzák, hiszen ki ne szeretne ordítozó profi séfeket és ügyetlen versenyzőket nézni, ahogy túlsütik a steaket vagy nem emelkedik meg a szufléjuk.

Neked melyik volt a kedvenced?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

9 szavazat.

Stahl konyhája

Stahl Juditnak, a TV2 korábbi híróadósának saját műsora. 2003-ban indult, de a mai napig megy a TV2 Séf nevű csatornán.

Laci bácsi konyhája

Benke Laci bácsi 1998-1999 között volt az ATV séfje, de munkásságát utána is folytatta. Bár Laci bácsi 2019-ben éve elhunyt, a klasszikus magyar konyha kedvelői sosem feledik főzős videóit, amik a mai napig elérhetőek az interneten.

A Konyhafőnök

A legtöbb évadot megélt műsor, amely Fördős Zével, Sárközi Ákossal és Bernáth Józseffel indult az RTL-en, majd a műsor kedvéért költözött haza Sanghajból Rácz Jenő, aki Bernáth helyére került. 2014 óta minden évben VIP és halandó kiadás is készül belőle, de volt már gyerekséfes változata is.

Recept Klub

Az úttörő a magyar kereskedelmi televíziózásban – 1998-ban indult, de igazán sikeres 2000-ben lett Kovács Lázárral és Kaszás Gézával. Kovács 2008-ban a washingtoni magyar nagykövetség szakácsa lett, így bár először megpróbálták őt helyettesíteni mással, végül a műsor is véget ért.

Master Chef VIP

Gordon Ramsay legendás műsorának magyar verziója. Az eddigi két évadban csak hazai celebek versenyeztek, innen a VIP megjelölés. Az első évad nyertese Kondákor Zsófi, a másodiké Gáspár Evelin.

Troll a konyhában

Wossala Rozina és Rákóczi Feri új műsora, melyben minden héten hat celeb versenyez egymással. Köztük van egy tégla, aki megpróbálja szabotálni a zsűri elé kerülő ételt úgy, hogy ne bukjon le.

Séfek séfe

Krausz Gábor, Vomberg Frigyes és Wolf András keresik Magyarország legjobb séfét. A jelöltek hármójuk csapataiban versenyeznek egymással. A műsort általában Ördög Nóra vezeti, de Liptai Claudia is levezényelt már egy évadot.

Mestercukrász

A Konyhafőnök cukrász verziója Liptai Claudiával, aki nem csak műsorvezető, hanem zsűri is, hiszen cukrász végzettséggel rendelkezik. A másik két zsűritag Enzsöl Balázs és Juhos József.

Love Bistro

A TV2 főzőműsora ötvözte a párkapcsolati és gasztro realityket – celebpárok versenyeztek a konyhában, közülük pedig a győztes Tücsi és párja, Sofron István lett.

Ide süss!

VIASAT3-on futó cukrászverseny, A The Great British Bake Off formátumának magyar megfelelője, amit kezdetben Hajós András és Sass Dániel vezettek, később Hajóst Ábel Anitára cserélték.