Még nem regisztráltam

Bulvár

Színészek, akik Marvel- és DC-filmek szuperhősei vagy gonoszai is voltak

Tóth Bálint Soma
Tóth Bálint Soma

Azután, hogy az asgardi villámisten legújabb kalandjaiban, a Thor: Szerelem és mennydörgés-ben egy korábbi Batman, Christian Bale lesz a főgonosz, és a filmben két másik, korábbi DC-adaptációban is szereplő sztárt is viszontláthatunk a Marvel filmes univerzumban, összegyűjtöttük azokat a színészeket, akik mindkét képregényes istálló filmjeiben szerepelnek.

Neked melyik szereplő a legszimpatikusabb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

5 szavazat.

Christian Bale (Batman és Gorr, az istenek mészárosa)

A Christopher Nolan-féle Sötét lovag-trilógia címszereplőjétől eddig sem állt távol a mészárlás. Christian Bale Az Amerikai pszichó Patrick Batemenjeként a mozivásznon mutatta meg, milyen a pirosbetűs vérengzés, míg a Terminator:Feltámadás John Connorjaként a verbális vérengzésről tett tanúbizonyságot, az egyik óvatlanul mozgó kollégája fejét leüvöltötte – amiről aztán egy felvétel is kiszivárgot. Mivel a Disney-féle Marvel filmes univerzumról van szó, a mostani mészárlás csak korhatáros lesz, de kíváncsian várjuk, milyen alakítást nyújt majd Gorr, az istenek mészárosa szerepében, amikor szembenéz a régi és az új Thorral is.

Tom Hardy (Bane és Venom)

Nolan utolsó, 2012-es Batman-filmjének maszkos terroristájaként Tom Hardy már rég belopta magát a DC-rajongók szívébe. A sötét lovag – Felemelkedés Bane-je után a 2018-as Venom címszereplőjeként, az egy idegen lénnyel szimbiózisban élő újságíró, Eddie Brock szerepében pedig a Marvel-rajongókat is megyőzhette arról, milyen szuper antihős is. Bár sajnos nem a Marvel filmes univerzum világában, hanem a Sony saját filmjeiben.

Jared Leto (Joker, Morbius)

Bár énekesként és színészként is nagyszerű teljesítményre képes Jared Leto, a képregényfilmek eddig valahogy nem jöttek össze neki. Egy Batman nélküli DC-filmben, a 2016-os Suicide Squad – Öngyilkos osztag játszhatta el Batman nemezisét, Jokert, de annyira nem volt meggyőző a szerepben, hogy a folytatásra már vissza sem hívták, az önálló Joker-filmet pedig inkább mással csinálták meg. Hasonló a helyzet  Venom-filmekkel egy világban játszódó 2022-es Morbiusszal, melynek címszereplőjéért, a vámpírrá változó tudós szerepében is vérszegény volt.

Idris Elba (Heimdall, Bloodsport)

Idris Elba a címszereplőhöz hasonlóan egy mitikus figurát játszik a Thor-filmekben, de Heimdal pozitív  karaktere mellett a DC világában a 2021-es The Suicide Squad – Az öngyilkos osztagban a zsoldos Bloodsport antihősként is nagyot alakít.

Natalie Portman (Jane Foster, az új Thor és Eve Hammond)

A karrierjét a Leon, a profival még gyerekként elindító Natalie Portman már a 2011-es első Thorban is feltűnt a Chris Hemsworth által alakított Thor Odinson földi szerelmének, Jane Fosternek a szerepében. Nem titok, hogy most visszatér, és át is veszi a stafétát – vagyis a Mjolnirt -, de nem a marveles szerepei voltak az elsők egy képregényadaptációban. A jelenkori Magyarországra sok tekintetben kísértetiesen hasonlító utópisztikus Nagy-Britanniát bemutató 2005-ös V, mint vérbosszú , melyben ő a Guy Fawkes-maszkos rejtélyes igazságosztó, V segédje, Eve Hammond, ugyanis egy Alan Moore és David Lloyd által alkotott, azonos című, 80-as években a DC gondozásában megjelent képregény filmes feldolgozása.

Hugo Weaving (V és a Vörös Koponya)

A Mátrix-filmek Smith ügynökeként is ismert Hugoe Weaving, aki a Wachowski-nővérek filmjében a brit parlamentet felrobbantó címszereplőt, a Guy Fawkes-maszkos igazságosztót játssza. Ő a Marvel világában az Amerika Kapitány: Az első bosszúállóban tűnt fel, de itt is maszk mögött, nehezen felismerhetően, a Steve Rogers világháború óta rettegett ellenségeként a Vörös Koponya szerepében. Így az sem tűnt fel senkinek, hogy a későbbi filmekben aztán lecserelték.

Michael Keaton (Batman és a Keselyű)

A Tim Burton-filmek Denevérembere, Michael Keaton nemcsak a Birdman főszereplőjeként idézte meg két évtizeddel később a szárnyas emlőst szimbólumának választó árva milliárdoscsemetét, Bruce Wayne-t, hanem a Pókember: Hazatérésben, a Hálószövő Disney-s debütálásában is, ahol ő volt az idegen és Stark-technológiával üzeletelő szuperbűnöző, akit fiatal Peter Parkernek kellett megállítania. Adrian Toomes Keselyűként szintén egy szárnyas állatról kapta a nevét, de ő Batmannel ellentétben repülni is tud.

Michelle Pfeiffer (Macskanő és Janet van Dyne)

Az 1992-es Batman visszatér Seline Kyle-jaként Michelle Pfeiffer Gotham városában veszett el és változott Macskanővé, a Marvel filmes univerzumban pedig a Michael Douglas által alakított legelső Hangya, Hank Pym feleségeként, Janet van Dyne bőrébe bújva veszik el a kvantumvilágban. Gyakorlatilag ő az, aki miatt az egész kísérletezgetés elindul. Ebben a szerepben a filmsorozat második részében, a 2018-as Hangya és a Darázsban találkozhattak vele a nézők.

Halle Berry (Vihar, Macskanő)

Talán Hale Berry az egyetlen szereplője ennek a listának, aki mindkét kiadó képregényeiből készült adaptációkban felbukkant, de még azelőtt, hogy a képregényfilmes őrület igazán beindult volna. A 2000-es évek önálló Macskanő-filmjének címszereplőjeként sajnos nem sikerült négy lábra érkeznie, mivel a film csúfosat bukott. Az X-Men mutánsai között viszont nagy vihert kavart az időjárást irányítani képes Vihar szerepében.

Ben Affleck (Fenegyerek, Batman)

Ha már a Macskanőnek két élete van ebben a listában, Batmannek is legalább annyinak kell lennie. Valójában azonban a Denevérember túlszárnyalja Macskanőt, hiszen Ben Affleck személyében már a Bruce Wayne-t tisztelhetjük a listán. Ahogy a többiek, ő is több alkalommal játszotta el Batmant, de neki egy Marvel-hős bőrébe is sikerült belebújnia Fenegyerek vak ügyvédének, Matt Murdocknak a szerepében.

Russell Crowe (Jor-El, Zeusz)

Russel Crowe, az örök gladiátor a képregényadaptációk világában is annyira a maximumot hozza, mint Maximusként: Az acélemberben ő játssza Superman apját, Jor-Elt, míg a legújabb Thor-filmben ő lesz Zeusz, akit valószínűleg senkinek nem kell bemutatni.

Ryan Reynolds (Zöld Lámpás, Deadpool)

Bár ennek a filmnek a forgatásán ismerte meg feleségét, Ryan Reynolds akár egy életre megutálhatta volna a képregényfilmeket, ha a Zöld Lámpás sikeréből indul ki. Szerencsére nem így lett, így a kétezres évek csúfos próbálkozása után ismét életre kelthette a halhatatlan, de iszonyat csúf bérgyilkos,Wade Wilson, azaz Deadpool karakterét a 2010-es években. Ebben a szerepben pedig olyan jól bevált, hogy a Disney égisze alá kerülő sorozat pár éven belül triológiává bővül.