Még nem regisztráltam

Bulvár

A világ legijesztőbb mumusai

Bálint Boglárka
Bálint Boglárka

Szerte a világon szeretik ijesztgetni a gyerekeket (és olykor a felnőtteket) különböző kitalált, rémisztő figurákkal és alakokkal.

Melyik a legijesztőbb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra!

6 szavazat.

Drakula

A Vlad Tepes szörnyű uralkodásán alapuló történet meghódította az irodalmi és a filmes világot is. A közismertté lett vámpír éjjelente szívja ki az emberek vérét, de fokhagymával távol lehet tartani.

Kuchisake-onna

A felmetszett szájú nőként is ismert démon története a következő: szamuráj férje vágta meg arcát egy karddal, hogy felesége nehogy félrelépjen. Gonosz szellemként kísért az utcákon, általában éjszaka lehet találkozni vele, először maszkban. Ekkor teszi fel a kérdést: Szép vagyok? Ha a kérdésre igen a válasz, lehúzza a maszkját, hogy felmetszett szája látható legyen, majd újra kérdez: És most? Ha a gyerek az első alkalommal nemmel válaszol, leszúrja egy ollóval, ha másodjára mond nemet, akkor kettévágja. És ha igent felel, akkor neki is fültől fülig vágja a száját.

A mumus

A mumus a magyar néphiedelem egyik ismert alakja, de valamennyi mitológiai világban megjelenik valamilyen módon. Alakjáról nincs pontos leírás, általában a sötétséggel társítják.

Bloody Mary

Eredete tisztázatlan. Egyesek szerint I. Mária angol királynőről mintázták, akit Véres Máriának is szoktak hívni. Felmerült az is, hogy igazából a szűz lányok vérében fürdő Báthory Erzsébetről lehet szó. A szellem megidézéséhez mindenesetre egy sötét szobában, a tükör előtt, gyertyával a kezünkben ki kell mondani a nevét, mire ő vérbe borítva megjelenik előttünk.

La llorona, a siratóasszony

A Mexikóban és Latin-Amerika többi részén elterjedt történet országról országra változik. Alapja az, hogy egyszer egy szegény nő beleszeretett egy gazdag spanyol férfiba, akinek végül gyerekeket is szült. Ám a férje elhagyta, ezért bosszúból megölte gyermekeit, majd maga is meghalt. Amikor visszajár, gyermekeit siratja, innen ered a neve is.

Slender Man

Slender Man mémje 2009-ben szabadult el. A hatalmas, nyúlánk alak leginkább a gyereket terrorizálja, rabolja el, vagy éppen csak követi őket. 2014-ben két 12 éves lány majdnem megölte egy társukat, és állítólag erre Slender Man vette rá őket. Ahogy egy modern mémhez illik, utóbb horrorfilm is lett belőle.

El Silbón

A venezuelai történet szerint egy elkényeztetett fiú egyik nap megölte az apját, mert az nem hozott neki szarvast. Mikor erre anyja rájött, megátkozta egy életre, a nagyapja pedig válogatott kínzásokkal büntette. Apja csontjait az örökké valóságig hordozza a hátán. Jellegzetes fütyülése a halál előjele is lehet: ha a hang közelinek tűnik, nincsen baj, de ha olyan, mintha a messziről jönne…

Drekavac

Délszláv mitológiai alak. Képes alakot váltani. Ha egy gyerek alakját veszi fel, akkor a halál előjele, ha állatét, akkor pedig járvány vagy valamilyen betegségé. Sok felnőtt hisz a létezésében, 1992-ben és 2003-ban is történtek olyan események, amelyek a benne hívőknek bizonyítékkal érnek fel.

Koi Koi kisasszony

A népszerű mesének több verziója is létezik. Az alaptörténet szerint a Koi Koi nevet magassarkújának kopogásáról kapta az eredetileg tanárként dolgozó, szépségéről ismert afrikai nő. Ám durva módszerei miatt elbocsátották és a hazafelé vezető úton autóbalesetben meghalt, de ezek előtt megfogadta, hogy bosszút áll a gyerekeken és az iskolán. Azóta kísért iskolákban jellegzetes cipőkopogásával.

Skinwalker

A navahó indiánok legendája szerint a skinwalkerek ártalmas, alakváltó szellemek. Emberi és állati képben egyaránt megjelenhetnek.