Még nem regisztráltam

Bulvár

One Direction, James Arthur, Kelly Clarkson – külföldi sztárok, akik tehetségkutatónak köszönhetik karrierjüket

Zádori Viktória
Zádori Viktória

A tehetségkutató műsorokat lehet szeretni és nem szeretni, de az tagadhatatlan, hogy sok mai világsztárnak nyújtottak ugródeszkát és ilyen műsorok nélkül rengeteg tehetség sose jutna el a közönséghez.

Szerinted kinek az indulásával nyerte a legnagyobbat az emberiség?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

9 szavazat.

Harry Styles és a One Direction

A banda a brit X-Faktorban ért el harmadik helyezést 2010-ben. Érdekesség, hogy a fiúk nem együtt érkeztek szerencsét próbálni, hanem a műsor mentorai rakták őket össze egy csapattá. Ez olyannyira jó ötletnek bizonyult, hogy a One Direction igazi szenzációvá vált, rajongók millióival. A csapat azóta feloszlott és a fiúk külön egyengetik szólókarrierjüket. A legsikeresebb közülük Harry Styles, de a többiek is aktívak, Niall Horan például jelenleg az amerikai The Voice egyik mentora.

James Arthur

Brit énekes-dalszerző, aki azután lett ismert, hogy 2012-ben megnyerte az X-Faktor kilencedik szériáját. Debütáló dala, az Impossible hatalmas sláger lett, a brit kislemezlisták élére került, és Arthur széleskörű elismerést kapott soulos és jellegzetes hangja miatt.

Adam Lambert

Az American Idol nyolcadik évadának második helyezettjeként vált ismertté 2009-ben. Sikeres szólókarrierje mellett 2011 óta a legendás rockzenekar, a Queen énekese.

Camila Cabello

Lánycsapata, a Fifth Harmony az amerikai X-Faktor zsűritagjainak volt köszönhető. Ők rakták össze a szólóban indult lányokat 2012-ben. Feloszlásuk után Camila érte el a legnagyobb sikereket; Havana című dala sokáig uralta a slágerlistákat.

Susan Boyle

A skót énekesnő 2009-ben a Britain’s Got Talent című műsorban való felejthetetlen előadását követően vált nemzetközi szenzációvá. A Nyomorultak című musicalből előadott I Dreamed a Dream című dalával mind a közönséget, mind a zsűrit lenyűgözte. Debütáló albuma, amely szintén az I Dreamed a Dream címet viseli, 2009 legkelendőbb albuma lett. Boyle története azóta is legendás: szembeszállt a sztereotípiákkal és bebizonyította, hogy a kor és a külső nem lehet akadálya zenei karrierjének.

Kelly Clarkson

Karrierje akkor indult be, amikor 2002-ben megnyerte az American Idol első évadát. Győzelmét követően olyan slágereket adott ki, mint a Breakaway és a Since U Been Gone. Az évek során több Grammy-díjat nyert. A zenei pályafutása helyett jelenleg inkább a saját talk showjára, a The Kelly Clarkson Showra fókuszál.

Nicole Scherzinger

2001-ben a Popstars című tehetségkutatóműsorban bukkant fel, ahol be is válogatták az Eden’s Crush nevű lánybandába. A siker akkor elmaradt, nem úgy később a Pussycat Dolls frontembereként. 2010 óta szólóban énekel, de számos tévéműsorban is láthatták a nézők, többi között a brit X-faktor zsűritagjaként és az amerikai The Masked Singer (Álarcos énekes) nyomozójaként.

Leona Lewis

A brit X-Faktor harmadik évadának győzteseként vált híressé 2006-ban. Első saját dala, a Bleeding Love azonnal slágerré vált, világszerte a slágerlisták élére került. Az ezt követő albuma, a Spirit szintén óriási sikert aratott, és ő lett az első brit szólóelőadó, aki első helyen debütált az amerikai Billboard 200-as listán.

Jennifer Hudson

Először az American Idol harmadik évadának döntőseként vált híressé 2004-ben. Karrierje azonban akkor lendült fel igazán, amikor 2006-ban Effie White-ot alakította a Dreamgirls című musical filmadaptációjában, amiért a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat kapta. Sikeres zenei és színészi karrierje mellett Hudson visszatérő zsűritag az amerikai The Voice-ban.

Little Mix

Nekik sikerült az, ami korábban senkinek: csapatként megnyerni a brit X-Factort. 2011-ben diadalmaskodtak a nyolcadik évadban, miután a zsűritagok összerakták a szólóban kiesett lányokat. Az eredetileg négy, de ma már csak három tagú banda a világszerte 60 millió eladott lemezükkel a második legsikeresebb brit női lánycsapattá vált.

Carly Rae Jepsen

2007-ben harmadik lett a Canadian Idol ötödik évadában. Nemzetközi hírnévre Call Me Maybe című slágerével tett szert, ami világszerte a slágerlisták élére került.