Még nem regisztráltam

Bulvár

Szivárgó, robbanó és felemás mellimplantátumok – katasztrofálisan elsült plasztikai műtétek

Anna Csákó

Bőven lehetne eseteket bemutatni, amikor a plasztikai műtétek komplikációmentesen zajlanak, és pozitív irányba változtatják meg a páciens életét – ilyen például egy mellrák utáni implantátum behelyezése, vagy egy baleset során keletkezett heg eltüntetése. Néhány alkalommal azonban a szépészeti beavatkozások éppen ellentétes hatást váltanak ki, megkeserítve a kés alá fekvők életét – ami olykor végzetes következményekkel is járhat. Ilyen történetekből hoztunk néhányat. A tanulságot viszont előre levonjuk: ne utazzatok olcsó plasztikai műtét reményében Törökországba!

Szerinted kinek lehetett a legrosszabb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

6 szavazat.
Kevork Djansezian-Pool / Getty Images

Éber kínzás

Valami ilyesminek lehetne nevezni azt, ami egy 28 éves német férfival történt. Patrick Mast, akinek plasztikázás terén Michael Jackson a példaképe, egy műanyag babára szeretne hasonlítani. Altatás nélkül, helyi érzéstelenítéssel esett át élete leghosszabb és legfájdalmasabb (de nem egyedüli) plasztikai műtétjén, amelynek során öt órán keresztül szabták át arcának különböző pontjait.

byakkaya / Getty Images

Egy hajbeültetésbe is bele lehet halni

Ha feltűnően kevés pénzért, kontárok végzik azt. Egy indiai férfi spórolni szeretett volna a hajbeültetésén, de a beavatkozás után vérmérgezést kapott és egymás után álltak le a szervei, ami végül Athar Rasheed halálához vezetett.

IAN HOOTON / SPL / Getty Images

Ideiglenes vakság

Danielle Sheehan egy online nyereményjátékon nyert szépészeti beavatkozást, 19 évesen úgy döntött, mellimplantátumot helyeztet be. Az ezt követő években súlyos egészségügyi tünetei lettek, míg végül ideiglenesen a látását is elveszítette – ekkor hallott először a mellimplantátum-betegségről. Az implantátumot eltávolíttatta, tünetei pedig megszűntek.

Gilbert Carrasquillo / FilmMagic / Getty Images

Felismerhetetlenné vált sztármodell

Linda Evangelista egy ideig az egyik legkeresettebbnek számított a szakmájában, ám egy az arcán végzett, zsírfagyasztásnak nevezett beavatkozás után évekre eltűnt a nyilvánosság elől. A műtét után az arca felismerhetetlenné vált a paradox zsírhiperpláziának köszönhetően, amely Joshua Zeichner New York-i bőrgyógyász szerint egy igen ritka, húszezer emberből egynél bekövetkező mellékhatás.

Juan Silva / Getty Images

Szivárgó implantátum

Egy testépítéssel foglalkozó chicagói anyuka nagyobb melleket szeretett volna magának, de a plasztikai beavatkozás után egyre rosszabbul lett, mígnem életveszélyes állapotban kórházba került. Kiderült, hogy a beültetett implantátumok szivárogni kezdtek a testében – szerencsére az eltávolításuk után Andrea King állapota helyreállt.

gpointstudio / Getty Images

Kerek lett a feneke – csak nem tudott ülni

Shilpa Sethi egy floridai klinikán saját testéről leszívott zsírjával töltette fel fenekét. A brazil fenékplasztika után az akkor 25 éves nő hónapokig ülni sem tudott a fájdalomtól, és az eredeti beavatkozás hatszorosát fizette ki, hogy helyreállítsa a hibát.

Westend61 / Getty Images

Nyaralással egybekötött akciós műtét

Amennyire jól hangzik, épp annyira bizonyult igaznak a történet – egy brit nő az olcsó, török nyaralással felturbózott mellnagyobbító műtét reményében indult útnak, azonban haza már különböző méretű mellekkel tért. Ha ez még nem lett volna elég, az egyik implantátuma ki is szakadt a helyéről, de szerencsére a nő túlélte a beavatkozást.

Victor Boyko / Getty Images

Barbie-nak indult, Ken lett belőle

Illetve Barbie előtt még a koreai BTS fiúegyüttes Jiminjére kívánt hasonlítani Oli London, aki az identitáskeresés széles skáláját bejárta. Jiminből Barbie lett, Barbie-ból pedig Ken, de most úgy érzi, hogy megtalálta magát – egyedül azt a rengeteg pénzt bánja, amit plasztikai beavatkozásokra költött, illetve hogy a műtétek miatt mostanra részlegesen megbénultak az arcizmai.

Juan Silva / Getty Images

Zsírleszívás helyett szövetelhalás

Egy brit nő az 50. születésnapja alkalmából szerette volna magát meglepni egy zsírleszívással, azonban a beavatkozás eredményeként végül az érintett területen elhaltak a szövetei, és rothadásnak indult a bőre. A műtétet végző török klinika nem vállalta a felelősséget.

thecelebrityfinder / Bauer-Griffin / GC Images / Getty Images

Majdnem meghalt, de ez sem rettentette el a további műtétektől

Gyakori motívum az extrém, túlzásba vitt szépészeti beavatkozásoknál, hogy a páciensek valamelyik dél-koreai K-pop sztárra, esetleg Kim Kardashianre szeretnének hasonlítani. Az ebben a cikkünkben szereplő férfit az sem tántorította el egy Kardashianére hajazó fenék ábrándjától, hogy a Törökországban végzett fenéknagyobbító műtétje után húsevő baktériumok kezdték el enni a testét, pokoli kínokat okozva neki.