Még nem regisztráltam

Bulvár

Victoria Beckham, Kim Kardashian, Kate Middleton – ők viselték a sztárvilág legdrágább esküvői ruháit

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Egy esküvő hatalmas mérföldkő az életünkben, ennek megfelelően legtöbbször jó sokba is kerül. A rengeteg felmerülő költség mellett az egyik legfontosabb beszerzendő tétel a menyasszonyi ruha, amiről szinte minden nő kislány kora óta álmodozik. Számtalan design közül választhatunk, a határt pusztán a pénztárcánk szabhatja meg. Sztárok esetében egy-egy menyasszonyi ruha nemcsak megjelenésében lélegzetelállító, de azok áruktól is leesik az állunk.

Szerinted melyik az az esküvői ruha, amely a leginkább megérte a horror összeget?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

6 szavazat.

Katalin hercegné - 434,000 dollár

Katalin hercegné menyasszonyi ruhája legalább annyira beleégett a tudatunkba, mint néhai anyósáé, Diana hercegnéjé. A gyönyörű ruhadarabot az Alexander McQueen divatház egykori kreatív igazgatója, Sarah Burton tervezte. A kézzel, csipkéből készült hosszú ujjú felsőrész egy hercegnős, telt szoknyában folytatódott és egy több, mint két méter hosszú uszályban végződött.

Victoria Beckham - 100,000 dollár

A legendás volt Spice Girls-tag, Victoria Beckham nem hazudtolta meg stílusát, mikor 1999-ben hozzáment David Beckhamhez. A híres esküvői divattervező, Vera Wang egyedi, pezsgőszínű darabját viselte, aminek nemcsak a 6 méter hosszú uszály és a fűző a különlegessége, de az is, hogy a ruha négyszer megjárta a New York és London közötti útvonalat, míg el nem készült. Ennyi részlettel gazdagabban a ruha közel 100 000 dollárba, tehát körülbelül 35 millió forintba került.

Amal Clooney - 340,000 dollár

George Clooney gyönyörű felesége számára maga Oscar de la Renta személyesen tervezte és készítette el az esküvői ruhát. A közel 4,6 millió dolláros esküvőből 340 000 dollárt tett ki a ruha, amely készítési körülményeinek különlegessége miatt kiállításra is került a tervező életéről és munkásságáról szóló kiállításon a houstoni Museum of Fine Arts-ban.

Chiara Ferragni - 420,000 dollár

A világhírű, olasz származású divatblogger a Dior divatház által tervezett kreációban vonult az oltár elé. Ugyanakkor nem ez volt az egyetlen ruha, amit az influenszer a nagy napján viselt: a 420 000 dolláros büdzséjébe belefért egy második darab is. A krémszínű, földig érő estélyit a házaspár életét meghatározó motívumok díszítették, illetve egy a zenész férj, Federico Leonardo Lucia által írt dalszöveg sorai is felkerültek a meseszép ruhára.

Kim Kardashian - 500,000 dollár

Bár házassága 2022-ben véget ért Kanye West rapperrel, esküvőjük a mai napig is emlékezetes. Kardashian nem kímélt időt és pénzt, hogy valóra váltsa harmadik álomesküvőjét, melyet Firenzében tartottak 2014-ben, így a boldogító igent egy 500 000 dolláros Givenchy ruhakölteményben mondta ki, amelynek sellőfazonja és tetőtől talpig csipke borítása volt.

Christina Mourad - 1,000,000 dollár

Nincs is annál jobb helyzet egy menyasszony számára, ha a ruháját a világ egyik legismertebb esküvői divattervezője készítheti el. Christina Mourad ugyanis libanoni divattervező, Elie Saab fiához ment hozzá 2019-ben, így ennek a szerencsés kapcsolatnak köszönhetően egy pompás, megközelítőleg 350 millió forintos ruhában mehetett férjhez. A tervező haute couture kollekciójából származó menyasszonyi ruhát csaknem 500 000 flitter díszítette, amely egy 4,5 méteres uszályban végződött, amivel igazi hercegnős megjelenést keltett.

Victoria Swarovski - 1,000,000 dollár

A Swarovski-birodalom örököseként kizárt volt, hogy Victoria esküvőjének középpontjában ne a csillogás álljon. Az egy német tehetségkutató zsűritagjaként is dolgozó énekesnő 2017-ben mondta ki a boldogító igent Triesztben. A menyasszony ruhája 1 millió dollárba, vagyis nagyjából 350 millió forintba került, amit több, mint 500 000 kristály, illetve egy majdnem 8 méter hosszú uszály díszített.

Pryanka Chopra - 2,000,000 dollár

Az indiai színésznő és szerelme, Nick Jonas esküvője két világ egyesülését mutatta be, így a pár nemcsak egyszer, hanem mindjárt két alkalommal is házassági esküt tett egymásnak. A nyugati kultúrának megfelelő esküvőjükön Chopra egy egyedi Ralph Lauren-kreációban vonult be, amit kézzel hímzett minták és kézzel öltött gyöngyök díszítettek, különböző virágos motívumokkal és csipke applikációkkal. A tüllös alkotás alatt ugyanakkor egy nem kevésbé fantasztikus pánt nélküli ruha lapult, amin 2 380 000 gyöngyházból készült flitter került felapplikálásra. Talán így érthető, miért került körülbelül 750 millió forintba ez az egyedi design.

Serena Williams - 3,500,000 dollár

A világhírű teniszezőnő 2017-ben állt az oltár elé egyedi tervezésű Alexander McQueen-ruhájában, ami lenyűgöző alkotás lett. A tüll köpeny és a hercegnő stílusú, habos szoknyájú ruha igazi tündérmesébe illő megjelenést kölcsönzött a sportolónak. A ruha az ára miatt is emlékezetessé vált, hiszen elképesztő összegbe, 3,5 millió dollárba került, ami átszámítva nagyjából 1 milliárd 225 millió forintot jelent.

AngelaBaby

Az abszolút csúcstartó menyasszonyi ruhát a kínai szupersztár, Angela Yeung (előadói nevén Angelababy) viselte 2015-ben. A „kínai Kim Kardashianként elhíresült színész-énekesnő és modell egy egyedi Dior kreációt viselt, aminek az árát jótékony homály fedi, de kiindulva abból, hogy a lagzi 31 millió dollárba (közel 11 milliárd forintba) került, el tudjuk képzelni, hogy a ruhája szintén milliós tétel lehetett. Az öthónapos időszak alatt elkészített alkotás 35 méter elefántcsont organzából, 50 méter tüllből, majdnem 100 Chantilly-csipkéből, 7 alsószoknyából és egy 30 méteres uszályból állt össze.