Még nem regisztráltam

Életke

Hegyestű, arborétum, piacozás – őszi balatoni kirándulástippek

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Az őszi Balaton éppannyira varázslatos, mint nyáron. Sőt! A vénasszonyok nyarát kellemes programokkal, színes látnivalókkal tölthetitek el a hegyek közt, vagy a tó partján.

Neked melyik a legvonzóbb program a sok közül?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

8 szavazat.

Tihany kerékpárral

Két keréken megkerülni a Balatont ősszel még praktikusabb, hiszen nincs óriási tömeg a kerékpárutakon, sem rekkenő hőség. A fürdőzőhelyeket ki kell hagyni, viszont több őszi programba is belefuthatunk a Balaton-parti településeken.

Gyönyörködj a vitorlásokban a füredi sétányról

Ha épp a vízen nem látunk vitorlásokat,  megtekinthetjük a vitorláskiállítást, vagy belekóstolhatunk a finomabbnál finomabb süteményekbe a közeli cukrászdákban.

Pávák közt a kastélyparkban

A keszthelyi kastélymúzeum igazi időutazás, nemcsak hintó- és vadászkiállítása, de enteriőr-, modellvasút termei és pálmaháza miatt is.

Hévíz-patakon kenuval

Tavirózsák között evezhetsz a meleg vizű patakon. A gyógytó forrásai által táplált patak a téli hónapokban is evezhető, hiszen soha nem fagy be meleg vize miatt.

Séta az arborétumban

A badacsonyörsi arborétum ősszel tán még csodálatosabb látványt nyújt, mint főszezonban. Igazán az édenkertben érezheted magadat a ciprus- és cédrusligetben megpihenve egy finom bor társaságában.

Gasztrokalandozás a tapolcai Malom-tónál

Tapolca középkori házsorával övezett Malom-tava magával ragadja az ide látogatókat. A malom mellett elsétálva több étterem közül is választhatunk.

Piacozás a Liliomkertben

A Káptalantóti közelében lévő piac rendkívüli környezetben található, kilátással a Csobáncra. Reggeli, ebéd, élő zene, antik bútorok, kézműves ékszerek, sajtok, húsok és vendégszerető árusok várnak minden vasárnap.

Haláp tanösvény

Könnyű családbarát túra, jelzett ösvényeken, korláttal szegélyezett lépcsősorokon a Tapolcai-medencében. A bányaudvaron áthaladva megfigyelhetjük a kráter falát alkotó változatos bazaltformákat, a sziklakúpra felkapaszkodva elképesztő panoráma fogad minket.

A Hegyestűn kirándulni

Zánka közelében magasodik az egykori vulkán, mely napjainkban látogatóközpont. Izgalmas félnapos családi kirándulási lehetőség, gyönyörű kilátással a környező hegyekre és a Balatonra.